Дайджест тижня: новинки січня, must-read лютого та Всеволод Нестайко

Мабуть, вже останні премії та рейтинги за минулий 2016 рік, новинки січня та must-read для лютого, не перемикайтесь.

1

Літературний сайт Літакцент оголосив переможців премії. Ними стали: Тарас Антипович із романом “Помирана”, Сергій Жадан зі збіркою віршів “Тамплієри”, Оксана Забужко із книжкою “І знову я влізаю в танк…”. Антипремію Золоту бульку отримав роман “Забуття” Тані Малярчук.


Керівник книжкового спрямування магазину Yakaboo Артем Літвінець розповів про книжкові тренди 2016 року Youtube-каналу Апостроф.


Незалежна премія Рейтинг критика оголосила переможців у жанрах дитячої та підліткової літератури за 2016 рік. До переліку найкращих книжок потрапили: книжки без слів Мар’яни Прохасько про Кучерявих, книжки-картинки ілюстраторки Оксани Були про зубра, збірка віршів “Шалахмонеси” Григорія Фальковича, а також книжки Оксани Лущевської, Катерини Міхаліциної, Саши Кочубей, Ольги Купріян. Також відзнаку отримало перевидання творів Платона Воронько та арт-бук “Франко від А до Я”.


Видавництво Основи виклало у мережу Facebook обкладинку до майбутнього перевидання роману “Місто” Вал’еряна Підмогильного. Ілюстрації до видання створила Лєра Схемка. Раніш художниця створила ілюстрації до перевидання “Кайдашева сім’я” Івана Нечуя-Левицького.

дайджест

Ми підготували орієнтовний must-read на лютий із новинок українських видавництв. А тут вже багато чого цікаво з’явилось. І бестселери та переможці відомих премій, і цікавий нон-фікшн, і розважливий янґ-адалт. Обирайте та читайте;)


Також ми підготували невеличкий список деяких із новинок українських видавництв, які з’явились у січні. Вийшов перелік із 30 та однієї книжки, які заслуговують вашої уваги.


Цього тижня у нас вийшли уривки із книг: війського нон-фікшну, який був екранізований Клінтом Іствудом – “Американський снайпер” Кріса Кайла та новинка від видавництва КМ-Букс – роман “Амстердам” британського письменника Ієна Мак’юена.


Разом із виданням Наш Киев ми зробили огляд 7 книг найулюбленішого дитячого українського письменника Всеволода Нейстайка, якому минулого тижня виповнилося б 87.

3

Редактор блогу Ксеня Різник поділилась першими враженнями про участь в Читацькому бінго та розповіла про сонячну та абрикосову “Манюню” Наріне Абґарян. 


Про роман Нобелівського лауреата Орхана Памука “Музей невинності” розповіла Ірина Варламова: “Ставлення до речей, після прочитання “Музею невинності” змінюється кардинально. Речі, що нас оточують – зображають наше життя: бажання, мрії, стан, настрій. Речі – ще один сувій, на який пишеться щоденна історія.”


Іронічно, весело та без спойлерів про роман Дена Брауна “Інферно”, і чому він кращий за фільм, розповіла Олена Голік: “До середини книги виникає гостре бажання з’ясувати, хто тут остаточно з’їхав з глузду. Кажуть, в періоди творчих криз Ден висить вниз головою в спортзалі.”


Про унікальну в своєму роді ілюстровану історію експедиції полярного дослідника Шеклтона розповіла Тетяна Синьоок: “Хоч найперша аудиторія книжки – діти, насправді вона сподобається й дорослим. Там, де діти побачать пригоду, дорослі впізнають символічну картину життя.”


Читати: Дайджест тижня: читацьке бінго, Ніл Ґейман та Фелікс Австрія

Читати: Дайджест тижня: діаманти, книжки на один вечір і Татуся Бо

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

17 thoughts on “Дайджест тижня: новинки січня, must-read лютого та Всеволод Нестайко

    Залишити відповідь