Дайджест тижня: читацьке бінго, Ніл Ґейман та Фелікс Австрія

Усе цікаве та важливе про книжки, що відбулось за тиждень.

новини

Видавництво КМ-Букс анонсувало вихід п’яти книжок Ніла Геймана українською мовою цього року. У нас ви можете прочитати уривок із першої книжки, яка має  вийти вже вкінці січня – “Книги кладовища”. Також мають вийти “Обережно, тригери!”, в березні “Небудь-де” (Neverwhere), в квітні – “Зоряний пил”, і нарешті у травні легендарні “Американські боги”. 


Про майбутню екранізацію роману Софії Андрухович “Фелікс Австрія” розповіла компанія FILM.UA Group. Також восени 2017 року на екрани вийде «Сторожова застава» за романом Володимира Рутківського, йде робота над анімаційним проектом «Мавка. Лісова пісня» за мотивами п’єси Лесі Українки, в розробці повнометражна стрічка «Захар Беркут» за повістю Івана Франка, восени планується початок виробництва мінісеріалу «Лемберг» за романом Богдана Коломійчука, в розробці й інші проекти.


Із 26 лютого ми запустили флешмоб “Читацьке бінго Yakaboo”. Від учора ви можете взяти участь у флешмобі та виграти валізу книжок під кінець 2017 року. Про умови участі читайте за посиланням.


У п’ятницю оголосили результати премії Літакцент: найкращою прозовою книжкою став роман “Помирана” Тараса Антиповича, найкращою поетичною книжкою стали “Тамплієри” Сергія Жадана, у номінації “дитяча література” перемогла Оксана Була із книжкою “Зубр шукає гніздо”, за книжку найкращої есеїстики отримала нагороду Оксана Забужко із виданням “І знов я влізаю в танк…”. Антипремію “Золота булька” отримав роман Тані Малярчук “Забуття”

добірки

Ми продожуємо робити самарі із грандіозного британського проекту видання The Guardian “100 найкращих нон-фікшн книг усіх часів”. Щотижня критик Роберт Маккрам обирає одну із книг, яка на його думку є помітною у своєму жанрі та варто місця серед ста найкращих та робить на неї огляд. Ми робимо підбірки із кожних десяти видань, які з’являються у списку. Цього разу пропонуємо вам ознайомитись із п’ятим десятком найкращих нехудожніх видань.


Наші дружні партнери викладачі та керівники Києво-Могилянської Бізнес Школи обрали 6 найбільш проривних книг 2016 року на їхні думку. До підбірки потрапили твори Айн Ренд, Віктора Франкла, Вахтанґа Кебуладзе, Тетяни Філевської та інших. Такі огляди від kmbs тепер будуть виходити у нас регулярно:)


Редактор блогу Yakaboo Ксеня Різник розповіла про три книжки, які допоможуть зробити зиму більш лагідною. Серед них “Маленька книжка про любов” від відомого шведського письменника Ульфа Старка, енциклопедія-комікс “Експедиція Шеклтона” Вільяма Грілла та твір Нобелівської лауреатки Сельми Лагерлеф “Сага про Єсту Берлінга”.


Письменниця та засновниця сайту Казкарка Оксана Лущевська розповіла для Читомо про найвідоміші премії дитячої літератури у США.

реце

Про Карлоса Руїса Сафона та його трилогію Цвинтар Забутих Книжок розповіла Катерина Молочко. Чи схожий Сафон на Дена Брауна та Умберто Еко та про що кожна із книжок трилогії, розповідає матеріал. Справжнім книголюбам радимо звернути увагу.


На хвилі “непозбувної бентеги” видання УП.Життя підготували два матеріали про переклади українською. Літературознавиця Ганна Улюра розповідає про українських перекладачів, яким можна довіряти. А журналістка Оксана Мамченкова аналізує разом із видавцями та експертами у сфері перекладу, чому проблема неякісних перекладів настільки важлива і актуальна для нас на сьогодні. 


Ірина Славінська у колонці для того ж УП. Життя розповідає, як знайти час на читання, навіть якщо ти трудоголік. Серед них є й участь у книжкових челенджах (підморгуємо #YakabooBingoWinter).


Про роман Андрія Любки “Карбід” розповіла Мар’яна Глинка. Чим може розсмішити ця історія, а чим засмутити читайте у рецензії.


Дві українські антутопії Помирану” Тараса Антиповича (цьогорічний переможець премії Літакцент) та “Маша, або постфашизм” Ярослава Мельника оглянула Тетяна Синьоок. Відповіді на питання: про що і для чого це читати знайдете у матеріалі.


Читати: Дайджест тижня: діаманти, книжки на один вечір і Татуся Бо

Читати: Дайджест тижня: Пратчетт українською, перемоги та анонси на 2017 рік

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

2 010 thoughts on “Дайджест тижня: читацьке бінго, Ніл Ґейман та Фелікс Австрія

    Залишити відповідь