Легкі книги для травневого читання

Фото: Анни Остапчук

Найкращий спосіб провести весну — за допомогою гарних історій. Вони підтримуватимуть, надихатимуть і спонукатимуть діяти. Діяти? Звісно! Кохати, жити та творити. Помічати дрібні радощі життя – ось що справді важливо. Тому пропоную добірку емоційних книг, виданих у 2018 році, які точно подарують вам приємний весняний вечір.


25_4_05

«Шерли» Шарлотта Бронте


Це третій роман однієї з сестричок Бронте, а саме Шарлотти, що відома завдяки своїй бунтівній натурі.

Наберіться терпіння, адже книга немаленька. Та вам сподобається, адже Шарлотта – письменниця, в романах якої переважає здоровий глузд. Книга сповнена неймовірної кількості монологів та ліричних відступів. До того ж, присутня деталізація усіх персонажів, навіть третьорядних.

Авторка вміло поєднала «готичні» мотиви з «класичними», що додає роману пікантності. У «Шерлі» розкриваються складні стосунки чоловіка і двох жінок – відносини, які далеко виходять за рамки традиційного «любовного трикутника». Складність вираження своїх думок та пошуку істини детально розібрані Шарлоттою Бронте в цій історії.


17_1_04

«Джейн Ейр» Шарлотта Бронте


Хто ще не чув про Шарлотту Бронте, той багато втратив. І я вам рекомендую почати знайомство з чудовою авторкою саме з роману «Джей Ейр».

Чому? У ньому через цікаву призму романтизму Шарлотта демонструє нелегкі почуття, стосунки й емоції. Разом з тим, у книзі є прекрасні описи пейзажів. Ба більше, оскільки це роман 19 століття, тут є увесь стандартний для таких творів набір: багато тексту, опису, почуттів та промов. Власне, мене приваблює цей текст саме через свій широкий спектр метафор та застарілих словесних конструкцій.

Читати: Друга книжка серії «Золота Полиця». #ЧитаємоРазом: «Джейн Ейр» Шарлотта Бронте

Читати: #книголав презентує проект серії класики «Золота Полиця»


16_4_05

«Ніжність» Давід Фоенкінос


Хто, як не француз, може найкраще розповісти про ніжність? Якщо вам потрібен глибокий роман про кохання, то «Ніжність» – саме така книжка. Це оповідь з несподіваними сюжетними поворотами, що розповідає про непросту втрату.

Це найвідоміший роман Давіда Фоенкіноса, який одразу після виходу завоював серця французів, а потім і весь світ. Згодом автор разом із братом  екранізували «Ніжність» і фільм був не менш популярним за книгу.

Читати: Дуже французька книжка. #ЧитаємоРазом: «Ніжність» Давід Фоенкінос


25_5_05

«Ми» Девід Ніколлз


Ця книга надзвичайно добра, піднімає дух та налаштовує на оптимістичний настрій.

«Ми» – це історія про різні життя, погляди та долі. Іноді так важливо почути слова підтримки. Побачити, як справляються з проблемами інші люди, і, звісно, навчитися такої ж мужності та наполегливості. «Ми» –чудовий варіант, для того, щоб знову повірити у добро.


25_6_05

«Міста для людей» Йен Гел


У книзі подано думки автора про те, як створювати чи відновлювати міський простір з урахуванням людського виміру. Описаними методами автор користується й сам, перетворюючи неефективні й непридатні для життя людей простори на те, чим вони, як він сам вірить, мусять бути – на міста для людей.

Книга містить безліч фото, прикладів та цікавих результатів дослідження, тож вам точно не буде нудно.


10_7_05

«Лонтано» Жан-Крістоф Ґранже


Книга наповнена сімейними таємницями. Тільки будьте пильними, пірнувши у цей вир емоцій, адже ви відчуєте усю складність відносин, в яких далеко не останнє місце займає ненависть. Погодьтесь, після таких сюжетних ліній хочеться замислитися і зробити висновки. 

Сюжет книги сповнений не менш цікавими розслідуваннями, та хоча вона дає багато доказів, тут немає жодних відповідей.

Читати: «Лонтано» – далеко чи близько зачаїлася Людина-Цвях?


06_8_04

«Нижче» Кіра Малко


Книга отримала третю премію Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»-2017.

Головна героїня Поліна вирушає у шестимісячну подорож круїзним лайнером. Вона зважується на рішучий крок, замінивши офісну роботу на посаду офіціантки, що працює без вихідних на кораблі. Звісно, на неї очікують краєвиди, нові знайомства, і це, безперечно, нова сторінка в її житті. Про пригоди Поліни читайте у ніжній книзі від Кіри Малко.

Читати: Камертон «Нижче» – це спроба розуміння жінки


Читати: Весела весна вернулась: 15 книжок із назвою на В

Читати: Must read травня: новинки до Книжкового Арсеналу 2018

Аня Остапчук
Журналіст, автор блогу «Твоя Полиця». Дуже люблю книги, ну от дуже-дуже, своїми балачками намагаюся показати людям, що кожен може знайти підходящу книгу, яка підтримає, розрадить і надихне. Просто потрібно уміти шукати, а я показую як. Знімаю відеогляди, де коротко, у стилі анотації, презентують книжку, одночасно даючи можливість віртуально її погортати.
https://www.youtube.com/channel/UClrBI-amIeDuV0AtuZVTS7g

2 411 thoughts on “Легкі книги для травневого читання

    Залишити відповідь