Весела весна вернулась: 15 книжок із назвою на В

Вівторковим вечором ворона варила вареники… Величавий варан валандався Вінниччиною – яких тільки маразмів не можна вигадати, використовуючи літеру В. Але наше завдання передбачає адекватні книжки, дбайливо зібрані в переліку нижче.


Читати: Зустрічаємо весну та #YakabooBingoSpring2018


21_2_05

Кейт Ферацці «Ваш надійний тил. Як налагодити зв’язки, що приведуть до успіху»


Якщо ви вже навчились «не їсти наодинці», переходьте на новий рівень і працюйте над тим, щоби ваші близькі ставали тим надійним тилом, який прикриє на шляху до успіху. Крокуйте до мети like a pro, змусьте той маленький Всесвіт допомагати вам. Кейт Ферацці розповість про друзів-мотиваторів і про те, як важливо оточувати себе однодумцями, щоби твердо стати на шлях змін на краще.


28_5_03

Даша Вернова «Вовк Собаця»


«Вовк Собаця» – книжка-медитація про інакшість, якої не треба боятись. Вона може здатися дитячою, але дорослі знайдуть у ній куди більше  ідей для роздумів, ніж зовсім юні поціновувачі ілюстрацій. Вовк Собаця, як кожна людина в різні моменти життя, почувається то щасливим, то нещасним, то веселим, то сумним… Щось від нього є в кожному з нас.

Читати: Вовк Собаця: книга про життя для дорослих, які залишились дітьми


21_3_05

Віра Агеєва «Візерунок на камені. Микола Бажан. Життєпис (не)радянського поета»


Сучасна біографія однієї з найсуперечливіших літературних постатей ХХ століття радянської України. Поет та сходознавець, перед яким схилявся сам Хвильовий, перекладач «Витязя в тигровій шкурі» і футурист, якому довелося відмовитися від номінації на Нобелівську премію заради спокою. Ким був син петлюрівського офіцера, який отримав орден Леніна за вказівкою Сталіна.


07_1_03

Фіона Бартон «Вдова»


Крихітка Белла зникла з подвір’я, коли її мати зайшла до будинку на якусь хвилинку. Пошуки нічого не дали, а підозра впала на пана Тейлора, але той уже нічого розповісти не може – така дурна смерть під колесами автобуса. Ниточки ведуть до маленької дружини монстра – Джин, та чи знала вона, що коїть її чоловік, чи може допомогти відшукати дівчинку, безутішна мати якої не сходить з екранів.

Читати: Жити з чудовиськом і мовчати – «Вдова» Фіони Бартон


викрадачі2

Стівен Котлер, Джеймі Уіл «Викрадачі вогню. Таємна еволюція змінених станів»


Вийти за межі зашореної свідомості, щоби відкрити щось зовсім нове? Чому розробники Google так люблять зависати на фестивалі Burning Man? А «морські котики» напиваються в дрова перед спецопераціями? Чи правда, що деякі наркотики-психоделіки лікують ветеранів війни від посттравматичного синдрому назавжди? Прометеївська революція вже почалась, та кому стане духу піднятися на Олімп, щоби вкрасти вогонь для простих смертних.

Читати: Ми – кіборги. Уривок з книжки «Викрадачі вогню. Таємна революція змінених станів»


21_4_05

Сергій Оксеник «Вбивство п’яної піонерки»


Портрет епохи, написаний хлопчаком Вовою, який на канікулах глядить курей та молодшого брата, та міліціонером з екзотичним іменем Ревмір («революционний мір»), на дільниці якого нічого не відбувається. Кожен із них паралельно проводить розслідування, і різні результати призводять до одного висновку – до комунізму Варварці як до неба пішки. У радянській дійсності для таких людей місця немає.


21_5_05

Джеймс Хедлі Чейз «Весь світ у кишені»


Класичний сучасний детектив від відомого британця. Броньоване авто та мільйон доларів – чи вистачить цього четвірці зловмисників та фатальній красуні для здійснення мрій. Щоби весь світ був у кишені? Чи великі гроші стануть ще більшими проблеми, бо в житті рідко йде як задумано…


21_6_05

Марина та Сергій Дяченки «Варан»


Містичний та чарівний світ фентезі Дяченків відкриває двері у світи, населені химерними істотами, з якими борються сильні маги.  Подружжя письменників у легкій фантазійній манері зачіпає філософські питання і змушує задуматися над своїм життям-буттям. «Варан» є початком циклу «Бродяча іскра», який продовжує «Мідний король».


21_7_05

Томас Олде Хьовелт «Відьма»


Відьма, якій триста років, тероризує американське містечко своїми блуканнями. У неї зашиті очі й рот, щоби не врікала й не проклинала. Місцеві жартома кличуть її бабусею, хоч і бояться до смерті. А хто поселився в Блек Спрінгу, уже не може поїхати, бо його, мов магнітом тягнутиме назад. Бабуся Катаріна нікого не чіпає, але не треба дивитись їй в очі.


15_1_03

Леопольд фон Захер-Мазох «Венера в хутрі»


Золота полиця класики пропонує відвертий твір відомого австрійця, який чимало свого натхнення черпав у Львові. «Венера в хутрі» – перший твір, який розповідає про мазохізм у широкому тлумаченні (не дарма назва терміну пішла від прізвища письменника). Жіноче домінування та насильство заради насолоди – ось про що любовна історії «Венери в хутрі».

Читати: Перша книжка серії «Золота Полиця». #ЧитаємоРазом: «Венера в хутрі» Леопольд фон Захер-Мазох


24_1_01

Елізабет Гілберт «Велика магія»


Творчість – магія, доступна не всім? Можливо, ви просто намагаєтесь творити не у своїй сфері. Елізабет Гілберт відстоює думку, що право на творчість має кожен. Вона навчить не боятися впроваджувати свої ідеї, творити ту «Велику магію», яка наснажує й дарує самореалізацію. Яскрава книжка перенесе у світ, де все дихає творчістю та дарує сміливість братися за проекти, які здаються нездійсненними.

Читати: Чи я насправді такий безталанний? Шукаємо відповіді та #ЧитаємоРазом: «Велика магія» Елізабет Ґілберт


21_8_05

Суза Кольб «Вітер у гривці»


Ця дитяча книжечка починає серію «Вівсяна банда», де головними героями є коні та поні. Шоко й Кекс – друзяки-поні опиняються в новому домі. Та ця стайня якась дивна, є чутки, що там навіть живуть привиди. А постійне нічне скрипіння та інші химерні звуки тільки підтверджують здогадки. Що ж буде далі? Розповість книжечка тим, кому вже більше ніж шість років.


21_9_05

Наталія Лелюх «Відверта розмова про жіноче здоров’я»


В епоху космічних відкриттів та повної публічності жіноче здоров’я залишається сферою табуйованою та повною стереотипів. Лікарка та блогерка доступно розповідає про те, що жінкам потрібно знати про лікарів та особливості жіночого тіла. Вона не соромиться розповідати про те, чому лікарі помиляються в діагнозах, менопаузу та про гормональну терапію, якої всі так бояться.


21_10_05

Джонатан Сафран Фоер «Всьо ясно»


«Гумор – єдиний правдивий спосіб донести сумну розповідь» – каже Джонатан, який намагається знайти слід українки, яка порятувала його діда від нацистів і тим самим подарувала хлопцеві можливість народитись. Американець і український перекладач мандрують колоритною Одесою, гортаючи сторінки Другої світової і відкриваючи традиції єврейського народу.


21_11_05

Алан Мур, Дейв Гіббонс «Вартові»

(готується)


Гучна прем’єра в супергеройському світі – спільний твір найтитулованіших творців графічних романів. «Вартові» у світі розійшлися тиражем у понад 2 мільйони, а в травні виходять українською мовою. 532 сторінки насолоди для справжніх поціновувачів пригод. На читачів чекають і бонусні матеріали, які раніше не публікувались.


Читати: Читання на вихідні: читаємо на природі

Читати: Разом краще: 12 книг, написаних у співавторстві

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

91 thoughts on “Весела весна вернулась: 15 книжок із назвою на В

    Залишити відповідь