Дайджест тижня: НепрОсті, буктюб та космічні книжки

Музейний кіт, буктюбери та найкращі книжки для початку весни.

1

Роман Тараса Прохаська “НепрОсті” екранізують. Права на екранізацію викупила студія Selena films. Керівником проекту є Нана Суханова: “Коли я вперше прочитала роман Тараса Прохаська «НепрОсті» – його перше видання в м’якій палітурці, – для мене це стало потрясінням, відкриттям і величезною радістю, що такий роман створений у нас і про нас”


Відтепер на нашому Youtube будуть з’являтися огляди від українських буктюберів. Минулого тижня перше відео зняла блогерка Люда Дмитрук про дві книжки Ніла Ґеймана “Обережно, тригери!” та “Книгу кладовища”, цього – з’явився огляд від каналу Книга Ейбона про “Пікнік на узбіччі” братів Стругацьких. Підписуйтесь на канал та слідкуйте за оновленнями;)


Львівський національний літературно-меморіальний музей імені Івана Франка взяв на роботу кота. Рудий кіт на прізвисько Мурлика (так звали кота у творі Івана Франка “Лис Микита”) буде жити в музеї. Головне завдання – створювати атмосферу. Досі кіт жив чотири місяці у ветеринарній клініці.

content_4


Ірина Славінська для УП. Життя поспілкувалась із найбільш відомим у світі сучасним українським письменником Андрієм Курковим: “Є багато речей, які не перекладаються. Але тексти мої не лише перекладають, але і адаптують. Залежно від країни та мови, в текстах залишають більше чи менше культурних цитат, історичних алюзій.”

2

Про 5 книжок, які варто взяти у космічну мандрівку розповіла головна редакторка видання Букмоль Міра Київська: “Хто зна, чи продовжує сміх життя, чи так лише кажуть, але, якщо подорож на іншу планету обіцяє бути затяжною, можна випробувати цю теорію і захопити з собою збірник коміксів Білла Ваттерсона.”


Яна Онишкевич для нас зробила добірку 10 антиутопій, в яких би не хотілось жити. Це історії про те, чого найбільше боялись Джордж Орвелл, Курт Воннегут, Кадзуо Ішіґуро та інші.


А блогерка Дарина Стремецька підібрала 30 книжок у жанрі фантастика на будь-який смак. Путівник для тих, хто давно хотів читати фантастику, але не знав з чого почати.


Ще одну добірку якраз на весну та водночас підказку до завдання 14 (надихаючий нон-фікшн) #YakabooBingoSpring – а саме 10 книжок, які надихають на нові звершення написала також Яна Онишкевич.

Processed with VSCO with a6 preset


Разом із Startup Ukraine ми підібрали 10 книжок, які допоможуть стати хорошим лідером. 


Видавництво КМ-Букс поділилось уривком із свіжодруку – новенького перекладу українською книги Ніла Ґеймана “Небудь-де”. Про чоловіка, який допомагаючи пораненій дівчині, провалюється в інший світ – Небудь-де.


А видавництво #книголав надало уривок із новинки, яка має от-от вийти в друці – роману Кента Гаруфа “Наші душі вночі”. Обкладинку до українського перекладу намалював дизайнер Ілля Стронґовський. 


Катерина Гавриш розповіла про німецького письменника та автора коміксів Вальтера Моерса: “Історії Вальтера Моерса зачаровують. Інколи здається, що для того, щоб так детально й цікаво описати цілковито незвичний світ, йому довелося там побувати.”

3

Про книжку “Внутрішня історія. Кишечник – найцікавіший орган нашого тіла” Джулії Ендерс розповіла та навела 12 фактів-цитат Олена Голік: “Виявляється, мила звичка малят надувати бульбашки зі слини має практичне значення – бульбашки містять муцин, який затримує бактерії до потрапляння в рот і нейтралізує хвороботворних агентів.”


Про книжку “Виховання надзвичайної дитини” Мері Шіді Курсінки розповіла Ірина Варламова: “Сьогодні нам, з деякими дітьми справді важче, ніж попереднім поколінням (соціум, екологія, гаджети, подвійне віртуально-реальне життя молодих батьків…) і автор, через використання аналогічних прикметників до слова “надзвичайний”: “надто активний, емоційний, вразливий, чутливий , наполегливий”, запрошує до читання книги по суті всіх батьків, бо ці риси, час від часу виявляються в кожної зустрічної дитинки.”


Про український переклад британської класики, книжки Сомерсета Моема “Розмальована вуаль” розповіла Ірина Володько: “«Розмальована вуаль» запросто могла би стати однією із багатьох розповідей про ряд скоєних помилок і невиправданих сподівань. Романом про подружні зради і те, наскільки далекими можуть бути формально близькі один одному люди.”


Безимени-2

Про новинку Yakaboo Publishing біографію “Інґи” Скотта Ферріса розповіла Ксеня Різник: “Найбільша перевага цієї книжки – вона не маніпулює читачем. Ферріс чесно розповідає наявні факти. Навіть згадує про те, що в Інґи були певні антисемітські висловлювання. Але попри те, ця жінка виглядає живою.”

Читайте гарні книжки:)

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

376 thoughts on “Дайджест тижня: НепрОсті, буктюб та космічні книжки

    Залишити відповідь