Новинки Yakaboo Publishing, що їдуть на Book Space 2021

Новинки Yakaboo Publishing, що їдуть на Book Space 2021

3-5 вересня зустрічайте Yakaboo Publishing на книжковому фестивалі Book Space у Дніпрі. У рамках заходу ви дізнаєтеся про ситуацію на книжковому ринку від CEO Yakaboo Івана Богдана, зможете поспілкуватися з Анною Топіліною, побувати на презентації дитячих книжок та переглянути гарячі новинки видавництва.

Book Space – це перша масштабна та регулярна книжкова подія на Сході України, що з з 2018 року в рамках програми «Культурна столиця» відбувається у місті Дніпро. Цього року ми теж візьмемо участь.

Заходи, які варто відвідати:

  • 4 вересня о 15:00 у межах дискусії «Книжковий ринок під час кризи: нові можливості та перспективи розвитку» Іван Богдан, CEO Yakaboo, разом із Олександром Афоніним, президентом Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, та Ігорем Степуріним, директором видавництва «Саміт-книга», обговорюватимуть сучасний стан книжкового ринку та перспективи його розвитку у майбутньому;
  • 5 вересня о 11:00 Yakaboo Publishing проведе інтерактивну презентацію серії дитячих книжок про спорт «Непосидючка, який любив бігати» та «Швидконіжка і дуже велосипедна пригода». З авторкою «Непосидючки» Олесею Кешелею-Ісак ви матимете нагоду поспілкуватися наживо;
  • 5 вересня о 16:00 Анна Топіліна, авторка книжки «Люби без ілюзій», братиме участь у події «Стосунки під час пандемії: кохання онлайн, карантинні розлучення та сімейне насильство». 

То які ж книжки побачить Дніпро вперше на Book Space 2021?

Пиво. Еволюція смаку в 50 стилях

Наталя Вотсон

Подарунок для всіх поціновувачів пивної культури  інтерактивний путівник «Пиво. Еволюція смаку у 50 стилях» Наталі Вотсон у перекладі пивної амбасадорки Лани Світанкової, що доповнено qr-кодами з відеооглядами про цікаві сорти пива від пивного оглядача і автора блогу про пивну культуру BEERГИЧКА Романа Лебедя. 

Крім інформації про п’ять століть пивної історії, у книжці ви знайдете багато додаткових цікавинок, як-от ексклюзивний бірдекель, чекліст пивних смаків з наліпками та онлайн-мапа українських броварень, з якими можна буде відкривати все стильове різноманіття цього напою.

Spotify навиворіт. Як шведський стартап здійснив музичну революцію

Свен Карлсон, Йонас Лейонхуфвуд

Сьогодні додаток Spotify встановлено ледь не в кожному гаджеті. Проте далеко не всі користувачі знають історію створення цієї шведської компанії та труднощі, з якими стикнулася команда на чолі з Даніелем Еком, Шоном Паркером та Марком Цукербергом. «Spotify навиворіт» — це неофіційна розповідь двох відомих шведських журналістів, Свена Карлссона та Йонаса Лейонхуфвуда, про те, як таємничий стартап переманив на свій бік лейбли звукозапису, сколихнув Apple та під оплески загалу опинився на Волл-стріт. У книжці йдеться про світ, сповнений інтриг, таємних угод і пропозицій, від яких важко відмовитися, бо за ними — Microsoft, Google та Tencent. Уривок з книжки ви можете прочитати тут.

З липня 202 року Spotify запрацював на території України, а на 2022 рік заплановано вихід серіалу за американським виданням шведської книжки Spotify Untold на Netflix Original.

Ми такі задовбані. Перевірений спосіб подолати вигорання й відновити енергію

Емі Шах

Щоденна рутина, робочі завдання, хатні справи знесилюють та виснажують. Хотілось, аби доба мала 48 годин й було достатньо часу і на виконання всіх справ, і на відпочинок, і турботу про себе. Проте ви не одні такі: тисячі жінок скаржаться на хронічну втому, емоційне вигорання та недієвість поради «більше відпочивайте, менше стресуйте». 

Сертифікована лікарка Емі Шах через власний приклад прийшла до методики, яка стане помічною для усіх перевтомлених та перевантажених жінок. Ключове в цій програмі — увага до енергетичної трійки: складних взаємозв’язків між шлунково-кишковим трактом, імунною системою і гормонами. Авторка пише, якщо практикувати її поради протягом трьох тижнів, то ви станете іншою людиною. Тож якщо бажання нормального життя спонукає вас до дій, то це саме та нагода!

Рухайся! Як тіло формує наші думки і почуття

Керолайн Вільямс

Людство як вид почало наслідувати лінивців. Про це говорить і статистика: ми рухаємося на 30% менше, ніж люди у 1960-х роках. Звісно, це не лише негативно впливає на наші тіла, але й призводить до падіння IQ та погіршення ментального здоров’я. Дослідження показують, що в людей, які проводять багато часу сидячи, нижча самооцінка і вони рідше демонструють просоціальну поведінку. 

У книжці «Рухайся! Як тіло формує наші думки та почуття» Керолайн Вільямс зібрала новаторські наукові дослідження, філософію гуру йоги та досвід спортивних професіоналів, які не лише позитивно вплинути на здоров’я окремих осіб, а й змінять все суспільство на ліпше. 

Годі вже сидіти! Додайте більше руху у своє життя — і ви відчуєте зміни на краще.

Мама має право. Як подолати кризу материнства, позбутися почуття провини і знайти час на себе

Ніна Рестієрі

Тисячі жінок щодня жертвують своїм повноцінним життям заради виховання дітей, але водночас вважають себе поганими матерями. Ніна Рестієрі, авторка книжки «Мама має право», мама 4 дітей, дружина, підприємиця, засновниця та президентка momAgenda, переживала схожі емоції й абсолютно не відчувала щастя від життя. Втомившись плакати за зачиненими дверима, Ніна почала робити активні кроки, які згодом стали помічними і для інших жінок. 

«Мама має право» — це книжка про подолання кризи материнства та повернення власних потреб до переліку обов’язкових справ задля побудови життя, яке вам до вподоби. Адже авторка щиро вірить, що наші діти щасливі, якщо щасливі їхні матері. І стосунки з партнерами квітнуть, якщо квітнуть жінки. Найбільша послуга, на яку ви здатні задля себе, ваших дітей, партнера і всієї родини, — зобов’язатися вже нині подбати про себе.

10 порад для мам від виснаженої материнством Ніни Рестієрі допоможуть здолати кризу материнства, знайти вільний час та полюбити себе так само, як і своїх дітей.

Садотерапія. Як позбутися бур’янів у голові

Сью Стюарт-Сміт

Ще з давніх-давен вважалося, що сади мають цілющу дію. Сьогодні садівництво входить у десятку найпопулярніших хобі в низці країн світу. Загалом, догляд за садом — це прояв турботи, й для багатьох людей піклування про ділянку землі — одна з найважливіших речей у житті, поряд із народженням дітей і створенням сім’ї. 

Сью Стюарт-Сміт, видатна психіатриня і завзята садівниця, пропонує натхненну та корисну книжку про цілющий вплив садівництва на розум людини, про його здатність зменшувати стрес і сприяти добробуту в повсякденному житті. Глибока, життєствердна і прагматична «Садотерапія. Як позбутися бур’янів у голові» — ідеальне читання для людей, які прагнуть до здорового психічного життя.

Читайте наш огляд і переконайтеся самі. 

Смерть митця. Як творчі люди виживають у часи мільярдерів і технологічних гігантів

Вільям Дерезевіц

Цікаво, як живеться митцям у нашу цифрову діджитальну епоху? Чи від неї сама користь, чи багато ускладнень для творчості? Є два діаметрально протилежні погляди на те, як живеться митцям у цифрову епоху. Перша — походить із Кремнієвої долини. Згідно з нею, заробляти творчістю ще ніколи не було так легко. Якщо в тебе є ноутбук — маєш студію звукозапису. Користуєшся айфоном — маєш кінокамеру. Інша версія належить самим творчим людям. Так, вони погоджуються, опублікувати можна все. Але хто за це заплатить? І ні, не кожен може бути творчою особистістю. 

«Смерть митця» — глибоке дослідження відомого письменника й критика Вільяма Дерезевіца — книжка про мистецтво, гроші та їхні взаємини, що змінюються не на користь творчості та спроба розібратися у питання: як це бути митцем у ХХІ столітті.

Хочете дізнатися, у чому неординарність книжки Дерезевіца? Відповіді шукайте за посиланням.

Замахана жінка в розквіті літ. Як відкрити життя наново

Това Лей

Життя цих жінок може вам здаватися ідеальним: усміхнені діти, успішний чоловік, цікава кар’єра, затишний будинок, кудлатий пес. Але що відчувають ці жінки в цьому ідеальному, на перший погляд, світі? Найімовірніше, за всім цим може стояти повне виснаження жінки та втрата смаку життя (замурзані діти в сльозах, гори посуду, безлад в домі). 

Саме в таких життєвих декораціях усвідомила себе Това Лей та зрозуміла, що час все змінювати. Піддавшись бажанню та окресливши власні межі, Това змогла пізнати свою сексуальність, прийняти тіло та нарешті відновити здатність насолоджуватися життям. Її досвід, описаний в книжці «Задовбана жінка в розквіті літ», надихає тисячі жінок у всьому світі відкривати своє життя наново, звільнятися від нав’язаних суспільством норм і просто бути собою.

Люби без ілюзій. Як звільнитися від токсичних стереотипів і побудувати здорові стосунки

Анна Топіліна

Ми звикли ідеалізувати кохання, й, коли правда життя виявляється суворішою, ніж у романтичних фільмах, ми набиваємо собі гуль та душевних ран. Анна Топіліна, авторка книжки «Люби без ілюзій»,  аналізуючи власний досвід, намагається розібратися у складниках здорових стосунків. Усі ми прагнемо кохати та бути коханими, що є абсолютно нормальним! Проблема лише в тім, що на шляху до щасливої любові стоїть забагато перепон, хибних уявлень і патріархальних стереотипів. Особливо — якщо ми народилися дівчатками. 

Перший крок до побудови здорових стосунків полягає у любові та піклуванні про себе, на чому і наголошує Анна. Сприймай цю книжку як розмову зі старшою  подругою за келихом вина: вона казатиме щось мудре і багато в чому матиме рацію, але ви геть не зобов’язані вважати  її слова незаперечною істиною. Головне, позбавтесь ілюзій і тоді життя буде набагато простішим!

До речі, не забудьте, що 5 вересня о 16:00 Анна Топіліну можна буде послухати на Book Space. А в червні у стінах Мистецького Арсеналу ми говорили про стосунки в патріархальному суспільстві (і не тільки)

Швидконіжка і дуже велосипедна пригода

Юрій Гайдай, Тетяна Гайдай

Хто ж не катався на велосипеді в дитинстві? Пам’ятаєте здерті колінка, шум вітру у вухах, коли розганяєшся до великої швидкості, і пробиті колеса на поганій дорозі? 

«Швидконіжка і дуже велосипедна пригода» — це історія про хлопчика Олеся, який мріє разом з мамою і татом вирушити у веломандрівку в гори. Їхня подорож перетвориться на справжню пригоду, сповнену знайомих нам спогадів з дитинства. Крім цікавої історії, маленькі читачі довідаються про особливу хромольку і магічний герметик, навчаться відрізняти міський велосипед від гірського і з’ясують, як підготуватися до двоколісної подорожі.

Якщо ви хочете більше дізнатися про історію та побачити книжку зсередини, тоді гайда читати наш огляд

Авторка: Надійка Вовк