Найкращі друзі дівчат. В Україні виходить книжка про діаманти

23 січня видавництво Yakaboo Publishing представить нову книгу «Блиск і полум’я. Біографія діамантів» американської письменниці Рашель Берґстін. Масштабне культурологічне дослідження вивчає одержимість суспільства діамантами як символом достатку і респектабельності. Шикарні бали, королі та їхні дами серця, становлення світових ювелірних брендів, зірки Голлівуду і магнати дадуть зрозуміти, чому «діаманти − це назавжди».


У книжці Рашель Берґстін переплітаються епохи, гучні імена, які проводять нас історією консумеризму, де діамантам відведено унікальна роль – відзначати найбільш впливових, інколи відчайдушних, сміливих і талановитих. Одрі Хепберн, Мерілін Монро, Кері Грант, Елізабет Тейлор, Джанні Булгарі, Ніколь Кідман, Мадонна − далеко не всі зірки, яких авторка біографії діамантів згадує у своєму творі. Але за блиском коштовних каменів стоїть важка праця на шахтах, бізнес-схеми і фінансові хитрощі, конкуренція й маніпуляції.

«Блиск і полум’я. Біографія діамантів» Рашель Берґстін у США вийшла 2016 року, отримавши високу оцінку американської преси. Цікава, інформативна книжка, що змушує зазирнути в світ діамантів, передати атмосферу життя випадкових мільйонерів, натхненних підприємців, нахабних шукачів невимовного багатства − твір Берґстін є прекрасним прикладом оригінального викладу історії конкретної країни і сучасного суспільства в цілому. Книжку «Блиск і полум’я. Біографія діамантів» написано для тих, кому цікавий жанр «історії речей», хто стежить за тенденціями моди, бізнесу та культури, а також всім, кому до душі якісна нон-фікшн література.


Про автора


Фото: twitter.com/rabergstein

Рашель Берґстін − американська письменниця і редактор. Автор бестселера Women From the Ankle Down: The Story of Shoes and How They Define Us, який розкриває провокаційну історію жіночого взуття. Регулярно публікується у виданнях New York Times, The New York Post, The Awl, Slice, Bloomberg View, Slate DoubleX, HelloGiggles and The Dirty Durty Diary тощо. «Пишу про взуття, діаманти та інші речі, якими люди одержимі» − так Рашель розповідає про себе. «Блиск і полум’я. Біографія діамантів» стала другою книжкою письменниці, і другою, яка вийшла у Yakaboo Publishing.


Відгуки про книжку 


“У культурній біографії діамантів «Блиск і полум’я» Рашель Берґстін розгортає спокусливу, подекуди несподівану оповідь про суспільну одержимість найміцнішим коштовним камінням  та про людей, які важко працювали, аби ці чари тривали. «Блиск і полум’я» — мерехтлива історія найбажанішого каміння у світі та найвидатніших постатей, які йшли за сяйвом діамантів.

51eTO79ZqaL

Це історія про шахти Південної Африки, де добували більшість діамантів від кінця 1890-х років, про компанії, які боролися, аби їх монополізувати, про зірок, які засліплювали публіку сяйвом діамантів, а також про людей за лаштунками, які ретельно відшліфовували наше уявлення про цінність саме цього каміння.

Пані Берґстін, яка дебютну книжку присвятила історії жіночого взуття, має тонкий слух на історії, і для книжки «Блиск і полум’я», культурної історії діамантів, зібрала екзотичних персонажів – відчайдухів-підприємців, безсоромних авантюристів та ошуканих мільйонерок. Успішні підприємці – запорука захопливого чтива, і Рашель Берґстін радо вихоплює історії про відвагу та винахідливість людей, які будували компанії Tiffany, Cartier, Bulgari та інші, що від початку ХІХ століття перетворювали доволі звичний камінь на найбажанішу коштовність у світі». З рецензії Wall Street Journal, 5 серпня 2016 р.

«Захоплююча подорож до історії з інтригуючими персонажами…» Publisher’s Weekly

«Книжка Берґстін пізнавальна, чудово написана і звертає увагу на іншу сторону життя». Kirkus Reviews

«Книжка Берґстін – уважний погляд на шлях, який пройшли діаманти від кінця дев’ятнадцятого століття до сьогоднішніх днів». The Court Jeweller

«Хвилююча література…» Wall Street Journal

«Блиск і полум’я. Біографія діамантів» – приголомшлива історія про діаманти». New York Journal of Books


Цитата


«Діамант — наче осяйна кришталева куля, в якій наше майбутнє постає не об’єктивно, а радше як проголошення наших потреб і найглибших бажань: це те, що ми хочемо бачити. Це прегарна сукня, яку ми купуємо просто для якоїсь розкішної вечірки; це швидкий перехоплений погляд привабливого незнайомця, після якого почуваємось щасливими і сповненими тисячею запитань із серії «а що, як раптом?..» Саме це і робить крихітний камінець таким могутнім: він красивий, і ця краса пробуджує нашу уяву і спонукає переглядати безліч можливостей. І, незалежно від того, якою виявиться правда про діаманти, всім нам — глибоко в душі — подобається потопати у своїх відображеннях. Діамант — це крихітне дзеркальце: воно допомагає нам зробити саме це».

Фото: mflynnjewelry.com, twitter.com/rabergstein


Читати: 100 найкращих нон-фікшн книг усіх часів. Четверта десятка

Читати: Смачний екскурс в історію Європи і світу

Читати: Коштовності від Капоте

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

31 thoughts on “Найкращі друзі дівчат. В Україні виходить книжка про діаманти

    Залишити відповідь