Автори однієї книги: Шедеври, що затьмарили решту творчого спадку письменників

Є випадки, коли з усього творчого добірку авторів визначною стає лиш одна книга. Але яка — відома на увесь світ, справжня класика! Goodreads пропонує список шедеврів, що захопили читачів і змусили звернути їхню увагу на інші книжки письменників.


12_15_06

Мері Шеллі «Франкенштейн»


Шеллі писала не лише романи, а й оповідання, драматичні твори, есе, біографії, дорожні замітки. Вона була редактором творів свого чоловіка, поета і філософа Персі Шеллі. Але з усього творчого спадку читачі найбільше пам’ятають темну готичну історію про монстра, який повстає проти свого творця.

Інші книги автора: Mathilda and Other StoriesThe Last Man.


21_03_06

Дж. Д. Селінджер «Ловець у житі»


Роман, який у 1950 – 60-их рр. мріяв прочитати кожен американський підліток і який вже 67 років не перестає бути в центрі суспільної уваги, також не єдиний шедевр Селінджера.

Інші книги автора: «Дев’ять оповiдань», «Фрэнни и Зуи», For Esme – with Love and Squalor.


21_04_06

Артур Ґолден «Мемуари гейші»


Напіввигадана історія японської гейші була написана американським дослідником японської культури, що деякий час працював у Токіо. Книга вийшла яскравим втіленням сприйняття східних традицій людиною західного світу. Це дебютний роман, що відразу ж став відомим і улюбленим для багатьох.


21_05_06

Емілі Бронте «Грозовий перевал»


Перебуваючи в тіні слави своєї сестри Шарлотти, Емілі відома як автор одного, але досить яскравого роману, взірця класичної прози. А між тим, Емілі також писала надзвичайні вірші.

Інші книги автора: Darkness and Glory.


21_06_06

Маргарет Мітчелл «Звіяні вітром»


Історію найпопулярніших в світі — з часів Ромео і Джульєтти — закоханих Скарлет О’Хари і Рета Батлера можна вважати справжнім «Великим американським романом». До того, як вигадати сюжет про життя багатіїв у часи громадянської війни в США, Маргарет з юних років почала писати п’єси для шкільного театру. Та «Звіяні вітром» стала єдиною її всесвітньовідомою книгою.


21_07_06

Ральф Еллісон Invisible Man


Як це — бути людиною, що невидима для суспільства? Герой, що проживає у сповнених расовими проблемами США, знає про це на власному досвіді. Еллісон також написав низку есе на політичну та суспільну тематику. Після його смерті вийшла збірка творів, зібраних з численних записів письменника.


21_08_06

Кетрін Стокетт «Прислуга»


Авторка вивчала креативне письмо та англійську філологію, і цей роман можна назвати її надзвичайн вдалою пробою пера. Наразі відомо, що Кетрін працює і над іншими книгами, та чи будуть вони такими ж успішними?..


21_09_06

Сильвія Платт «Під скляним ковпаком»


У книгу Платт вписала власні переживання, адже створювала її в період депресивного розладу. «Під скляним ковпаком» — жорсткий реалістичний опис життя, як воно є. Платт також є авторкою віршів, повістей та дитячої літератури.

Інші книги автора: «Кухня пані Вишеньки».


Читати: 24 книги, про які хочеться говорити вічно. Версія Goodreads

Читати: Разом краще: 12 книг, написаних у співавторстві

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

14 thoughts on “Автори однієї книги: Шедеври, що затьмарили решту творчого спадку письменників

    Залишити відповідь