11 найбільш очікуваних екранізацій 2017 року. Частина друга

Фото: Кадр з фільму «Темна вежа»

На початку року ми розповідали про 7 перших зимово-весняних екранізацій 2017. Останньою в добірці була «Сфера». Фільм давно вже вийшов у прокаті, а книжка – у Видавництві Старого Лева. Тож саме час продовжити й показати наступні історії. До кінця року їх буде аж 11!


Читати: 7 зимових та весняних екранізацій 2017 року

Усе на світі / Everything, Everything


Книжка: Весь этот мир Нікола Юн

Екранізація роману Ніколи Юн мала вийти на українських великих екранах ще в травні (так, одразу після Сфери). Не знаю, чим вона не сподобалася нашим кінотеатрам, але прем’єри так і не було. Що ж із тим фільмом не так? Я вирішила дізнатись та не знайшла нічого підозрілого. Плюсові касові збори (фільм не провалився в прокаті) і не дуже високі оцінки глядачів – звичайна справа для підліткових фільмів.

Першоджерело успішніше за свою екранізацію. Книжка отримала низку престижних нагород і цілу купу позитивних відгуків читачів. Історія роману вже вам відома, навіть якщо ви чуєте про книжку вперше. Вона – смертельно хвора дівчина, яку треба оберігати й не випускати з кімнати. Він – бунтівнік, звісно, у неї закоханий.. хоче забрати її геть та подарувати їй цілий світ. Якщо вам подобаються такі історії, одразу пораджу на додачу почитати або подивитись «A Walk to Remember» Ніколаса Спаркса, «Провина зірок» Джона Гріна та «Поки я жива» Дженні Даунхем.

Світова прем’єра: 19 травня 2017


Моя кузина Рейчел / My Cousin Rachel


Книжка: Моя кузина Рейчел. Дафна Дю Мор’є 

Англія та Америка об’єднали зусилля, щоби подарувати світу нову (бо ж є класика 1952 року) екранізацію твору Дафни дю Мор’є «Моя кузина Рейчел». У ролі чарівної та загадкової Рейчел на екранах з’явиться дружина останнього Джеймса Бонда (Деніела Крейга). Мабуть, Рейчел Вайс небайдужа до екранізацій – минулого року вона знялась у фільмі «Світло між двох океанів».

Читати: Дафна Дю Мор’є: сім’я як натхнення

«Моя кузина Рейчел» позиціонується як мелодраматичний фільм у жанрі детектив, тож із сюжету розповім лише зав’язку. Головний герой – Філіп Ешлі дуже рано став сиротою, тому жив у сім’ї свого кузена Емброза. Кузени роками жили душа в душу й чоловіча дружба стала непохитною – жодна жінка не змогла б втрутитись у цю ідилію. Усе змінилось, коли Емброз поїхав у Флоренцію. Там він зустрів таємничу Рейчел і безтямно закохався в неї. Філіп зрозумів, що з його кузеном відбувається щось неладне. Він вирішив у всьому розібратися, але не мав жодного уявлення, що його чекає…

Світова прем’єра: 9 червня 2017
Українська прем’єра: 8 червня 2017


Темна вежа / The Dark Tower


Книжка: Темна вежа І. Шукач. Стівен Кінг

Якщо ви не читали або не дочитали цикл Стівена Кінга «Темна вежа», поспішайте! На великих екранах тільки-що (3.08) з’явилася екранізація – науково-фантастичний фільм-вестерн. Головну роль стрільця Роланда Діскейна зіграє Ідріс Ельба. Ідріс ще один любитель екранізацій (дивіться попередній пункт) – цього ж року вийде фільм «Гора між нами», де він також зіграє головного героя.

Читати: Темна Вежа: шлях тривалістю понад тисячу років

Що стосується сюжету, то «Темна вежа» відкриває правду: наш світ – не єдиний. Закляті вороги Роланд Діскейн (останній з ордена стрільців) і Волтер О’Дім (відомий також як Людина в чорному та ще відоміший як Меттью Макконехі) ведуть одвічну боротьбу. На кону – міфічна Темна Вежа, центру Всесвіту, без якого всі світи чекає повний хаос і руйнування. Хто переможе? Добро чи зло? Читайте Кінга або дивіться екранізацію, щоби дізнатися напевно.

Світова прем’єра: 27 липня 2017
Українська прем’єра: 3 серпня 2017


Валеріан та місто тисячі планет / Valerian and the City of a Thousand Planets


Книжка: Валеріан і місто тисячі планетКрісті Голден

Екранізація навиворіт – не фільм за книгою, а книга за фільмом. Та все навіть більш заплутано. В основу книги лягла стрічка, яка 20 років була ідеєю Люка Бессона. А в основу сюжету фільму – серія французьких коміксів «Валеріан». До речі, цей комікс не просто книжка з картинками. Щоби побачити розмах, варто знати, що «Валеріан» видавався з 1967 до 2010 року! З огляду на хронометраж, зрозуміло – серія коміксів добряче вплинула на розвиток фантастики.

Події «Валеріан та місто тисячі планет» переносять нас у 2700 рік. Валеріан (ще один актор-поціновувач екранізацій Дейн Де Гаан; у цьому році він також зіграв у фільмі-екранізації «Тюльпанова лихоманка») і Лорелін (модель Кара Делевінь) – космічні спецагенти. Він – сильний і сміливий, вона – розумна і прекрасна. На черговому завданні вони мимоволі стають учасниками чи то якоїсь міжнародної змови, чи то афери дивакуватих жителів планети. Чи дізнаються вони, що відбувається? У них немає іншого виходу, бо тільки так Валеріан і Лорелін зможуть навести порядок і захистити Всесвіт.

Світова прем’єра: 17 липня 2017
Українська прем’єра: 10 серпня 2017


Воно / It


Книжка: Воно. Стівен Кінг 

Думаєте, ми помиляємось, бо ви вже точно бачили клоуна Пеннівайза в кіно? А от і ні – Стівена Кінга «Воно» знову в кіно. Вибачте, у кіні.

Новинка також має другу назву “It also known as It: Part 1 – The Losers’ Club”. Сама назва натякає, що буде Part 2, а там і 3, і… та це лише здогадка. Додаємо посилання на новину блогу для тих, хто пропустив інформацію про нову екранізацію.

Читати: Вийшов трейлер до нової екранізації роману “Воно” Стівена Кінга

Що буде нового в екранізації 2017 року крім самої дати? Небагато. Залишиться незмінним найголовніший інгредієнт – сюжет. В окрузі міста Деррі починають зникати діти – з’являється невідомий маньяк. Семеро дітлахів вирішують не миритись із цим, а побороти свої страхи. Вони планують зайти далі і знищити саме зло. Жорстокого клоуна Пеннівайза. Якщо сюжет той самий, нащо дивитись? Кінг із вами не погоджується:

«Ремейк Енді Мускетті «ВОНО» (насправді це Частина 1 – Клуб Невдах) перевершив усі мої очікування. Розслабтеся. Зачекайте. І насолоджуйтеся.»

Світова прем’єра: 7 вересня 2017
Українська прем’єра: 7 вересня  2017


Гора між нами / The Mountain Between Us


Книжка: Гора між нами. Чарльз Мартін (незабаром переклад виходить у видавництві КСД)

Роланд Діскейн завершив свої справи в Темній вежі та перетворився на доктора Бена Пейна в компанії подруги Леонардо Ді Капріо – Кейт Вінслет. До речі, якщо інші актори в цій добірці просто поціновувачі екранізацій, то Кейт – золотий призер. Хай у цьому році вона не була помічена в інших проектах, але її загальний послужний список найбільший. У цій стрічці відома акторка стане письменницею Ешлі Нокс.

Бен та Ешлі – випадкові попутники. Вона дуже поспішає на своє весілля, а він – на важливу операцію. У них нема часу чекати, поки погода Солт-Лейк-Сіті стане кращою і всі рейси відновлять. Тож Бен та Ешлі винаймають приватний літак і вирушають у смертельну мандрівку через засніжені гори. Щоправда, 100% смертельною ця пригода стала лише для пілота, а ось двоє пасажирів дивом вижили. Тепер їм, зовсім незнайомим людям, доведеться кинути виклик обставинам та природі, щоби вижити.

Світова прем’єра: 19 жовтня 2017
Українська прем’єра: 5 жовтня 2017


Той, хто біжить по лезу 2049 / Blade Runner 2049


Книжка: Мечтают ли андроиды об электроовцах? Філіп К. Дік (український наклад книжки, на жаль, закінчився, але чекаємо незабаром поповнення)

Знову англійці та американці об’єднали зусилля, щоби кінолюби потішились екранізацією (а точніше – фільмом за мотивами) класики жанру. Цього разу у фокусі фантастика. Продовження фільму Рідлі Скотта «Той, хто біжить по лезу» не забарилось, якихось 35-36 років і маємо «Той, хто біжить по лезу 2049». Губозакочувач продовжує працювати – режисерське крісло зайняв не Рідлі Скотт. Правда, він став одним із продюсерів фільму.

Читати: “Чи мріють андроїди про електричних овець?” Уривок роману

Ностальгія, на якій так полюбляють грати кіношники, та зіркові актори виконують свою справу. Фільм таки варто переглянути. Сюжет буде наступний: новий бігун по лезу (маєте питання?? читайте першоджерело та дивіться фільм Рідлі Скотта), Кей (Раян Гослінг) дізнається секретну інформацію. Яку? Не скажу, на те вона й секретна, але не сумнівайтесь  – загроза для всього людства! Кей починає шукати відповіді на купу своїх питань та замість результату отримує все нові й новій загадки. Докопуючись до істини, Кей починає пошуки колишнього бігуна по лезу, який безслідно зник тридцять років назад  – Ріка Декарда. Він же Ган Соло, він же Індіана Джонс, він ж Гаррісон Форд. Не дивно, що ніхто не може його знайти 🙂

Світова прем’єра: 4 жовтня 2017
Українська прем’єра: 5 жовтня 2017


Сторожова застава


Книжка: Сторожова заставаВолодимир Рутківський

Своє рідненьке – український пригодницький фільм-фентезі. Якщо це речення дало зворотній ефект і замість інтересу відбило бажання дивитися фільм, то ви все не так зрозуміли. По-перше, фільм переміг 5 конкурс Держкіно й отримав 45% фінансову підтримку Держкіно. По-друге, фільм два роки знімали у мальовничих куточках України, а також на одному з найбільших знімальних майданчиків – у студії Film.ua. По-третє, саме першоджерело – книжка відомого українського письменника Володимира Рутківського. Він написав «Сторожову заставу» ще у 1991 році й до цього часу твір отримав низку престижних літературних премій.

Читати: «Сторожова застава» – урок історії з ефектом присутності

Сюжет фільму збігається із сюжетом книги, тож поспішайте почитати! Тут так само – магічним чином Вітько потрапляє із сьогодення в минуле на тисячу років назад. І понеслось… Попереду його чекають неймовірні пригоди, знайомство з новими друзями і справжніми героями історії. Та одне діло всю ту історію читати, а зовсім інше в неї  ̶в̶л̶я̶п̶а̶т̶и̶с̶ь̶  потрапити. Цей пункт добірки – відмінний вибір для батьків. Вашого маленького антиісторика не переконав навіть Дід Свирид? Спробуйте почитати й подивитись «Сторожова застава».

Світова прем’єра: 12 жовтня 2017
Українська прем’єра: 12 жовтня 2017


Сніговик / The Snowman


Книжка: Сніговик. Ю Несбьо

Мабуть, я поспішила віддати пальму першості в екранізаціях Кейт Вінслет. У цьому списку ж ще є асасин Стів Джобс – Майкл Фассбендер. Тепер відомий як детектив Гаррі Голе. Не знаєте, хто це? Це норвезький Шерлок/Пуаро/Вульф – головний герой серії романів Ю Несбьо.

Ю Несбьо: «У мене немає проблеми з дочитуванням книг, навіть, якщо це небилиця з претензією»

Сюжет книги та фільму розповідає про серійного вбивцю на прізвисько Сніговик. Він з’являється разом із першим снігом і забирає життя заміжніх жінок. Так триває багато років та більше не може продовжуватись, тому детектив Гаррі Голе мусить його зупинити. Зрештою це під силу тільки йому.

Світова прем’єра: 13 жовтня 2017
Українська прем’єра: 26 жовтня 2017


Вбивство в «Східному експресі» / Murder on the Orient Express


Книжка: Убийство в Восточном экспрессеАгата Крісті 

Екранізація славнозвісного роману Агати Крісті «Вбивство в «Східному експресі». Трошки лякає той факт, що режисер, продюсер і виконавець головної ролі це одна людина – Кеннет Брана… Еркюль Пуаро! Кого ви уявили? Думаю, неймовірного Девіда Суше. Це при тому, що кіно-версій Пуаро було з десяток. Ух, подивимось, як упорається Кеннет Брана. Також варто відмітити, що акторський склад зірковий, дуже зірковий. Справжній салат відомих акторів: і Капітан Джек Горобець, і бандитка Пенелопа Крус, і Зелений гоблін Віллем Дефо, і Леді-яструб Мішель Пфайффер, і Кого-Тільки-Нема.

Сюжет незмінний (що радує). Компанія різних незнайомих людей подорожує в «Східному експресі». Американський джентльмен дізнається, що один із них – відомий детектив Еркюль Пуаро і просить того стати приватним охоронцем.  Джентльмен думає, що його вб’ють. Що за дурість? Оце так вирішив і Пуаро, а наступного дня американця знаходять мертвим у власному купе. Двері зачинені зсередини, а вікно відчинено. То що ж це просто випадковіть? Хто винен? Злодій чи хтось із пасажирів?

Світова прем’єра: 2 листопада 2017
Українська прем’єра: 9 листопада 2017


Бунтар у житі / Rebel in the Rye


Книжка: Дж. Д. Сэлинджер. Человек, идущий через рожь. Кеннет Славенські

Фільм для справжніх фанів «Бунтаря в житі» та творчості Джерома Девіда Селінджера. Біографічна брама основана на книжці Кеннета Славенські. Вирішила додати цей фільм, бо ви цілком могли б його пропустити. Це не стрічка для масового попиту та ще й режисерський дебют американського актора, сценариста, продюсера Денні Стронга.

Кеннет Славенські добряче попрацював, щоби написати свою книжку. Він по клаптиках збирав інформацію про Селінджера. Славенські знайшов і опитав купу людей, які особисто знали Селінджера. Він перерив безліч архівів, свідоцтв, військових рапортів, нотаріальних і інших офіційних документів. Як величезну мозаїку автор книжки склав докупи дивовижну картину життя Письменника. Автори фільму запевняють, що так само пропонують глядачам відкрити вікно в життя Селінджера. А також допомогти зрозуміти генія, який порушив правила і впливав не лише на літературу, але й на суспільство Америки.

Світова прем’єра: 24 січня 2017
Українська прем’єра: 23 листопада 2017


Читати й дивитися: 10 атмосферних книжок та їхні серіальні адаптації

 

Катерина Молочко
SMM в Yakaboo.ua, книголюб та автор проекту Best Books https://vk.com/b__books. Читаю лишень книжки з певною загадкою (детективи) або важкі психологічні твори (трилери), загалом усе те, що Джої заховав би у морозилку. Вірю, що поганих книжок не існує, є просто не та цільова аудиторія.
https://katemolochko.wixsite.com/blog

8 thoughts on “11 найбільш очікуваних екранізацій 2017 року. Частина друга

    Залишити відповідь