Читання на вихідні: 10 книжок черешневого літа

Кінець червня — час, коли у відпустку хочеться просто нестерпно. Тому, поки я під звуки мелодійного металу, уявляю себе десь серед гір зі склянкою духмяного мак’ято та якоюсь із красунь з цього списку, тримайте підбірку новинок, які позбавлять передвідпусткової депресії.


22_07_06

Коллін Гувер «Покинь, якщо кохаєш»


За красивою квітучою обкладинкою ховається справжня трагедія сім’ї, яка потерпає від батька-деспота. Вже ніби минулось, та головна героїня Лілі переносить болючі спогади дитинства у доросле життя. Вона боїться, що і її молода сім’я переживатиме подібні проблеми, от тільки жінці під силу зупинити карусель насильства та перезапустити систему. Все, що їй потрібно, – достатньо мужності, щоб кинути виклик заради власного щастя.


22_08_06

Саманта Гант «Містер Сплітфут»


Містичний готичний роман Саманти Гант розповідає про жорстокість світу, де боятись треба живих, а не мертвих. Дві сюжетні лінії переплітаються під химерними кутами і розповідають історію Америки, яка добряче відрізняється від країни мрії. Дівчатка Рут та Нет потерпають від фанатичної релігійності батька і хочуть свободи. Інший кадр: через 13 років німа Рут веде за собою племінницю Кору кудись далеко-далеко.


22_09_06

Галина Вдовиченко «Чорна-чорна курка»


Мати «36 і 6 котів» виводить на літературну арену нового персонажа – Чорну Курку. Якщо ви думаєте, що героїня – всього лиш пересічна мешканка курятника, то дуже помиляєтесь. Ця курка має багату фантазію, видає часопис, танцює фламенко… До цього всього бракує лише високого польоту. Хто дозволить собі сумніватись, що Курка не здатна взяти висоту?


22_10_06

Наталія Матолінець «Гессі»


Фентезі від львівської авторки — значно більше, ніж історія про підлітка для підлітків. Гестія Амалія опиняється на перетині світів — реального та магічного невидимого. Грецька богиня Гестія завжди зберігала нейтралітет та не встрявала в чвари, а Гессі доведеться вибирати між тим, що вабить, і тим, як правильно. Куди приведуть її чарівничі яскраві сни та ніжна закоханість?  


22_11_06

Ліна Костенко «Маруся Чурай»


«Історії ж бо пишуть на столі. Ми ж пишем кров’ю на своїй землі. Ми пишем плугом, шаблею, мечем, піснями і невільницьким плачем». Святкове видання однієї з вершин української поезії. Історичний роман у віршах Ліни Костенко – один з тих must-read-ів, які в жодному разі не можна оминути увагою. Ніжне кохання Марусі до Гриця, козацькі визвольні змагання та глибина національних традицій — усе в красивому оформленні ілюстраціями Владислава Єрка.


22_13_06

Ростислав Семків «Як читати класиків»


Ви вже, мабуть, розібрались «Як писали класики», тому саме час дізнатись, як же їх читати. Ростислав Семків підготував нову розвідку-підказку. Цього разу препаруємо творчість письменників – від батька «Трьох мушкетерів» до хрещеного гобітів та орків. Як розкопати приховане Голумове “золотце” у досконалому тексті, як не заблукати у словесних переплетеннях глибоко філософських текстів та як всім серцем полюбити класику.  


22_14_06

Ольга Фреймут «Етикет. Школа пані Фреймут»


Шмат тексту з книжки, який авторка виклала у своєму instagram, миттю прокоментували всі, хто мав, що сказати. Та що насправді пані Фреймут виклала у своєму «Етикеті», дізнаємось тільки розгорнувши книжку. Хуліганські зауваги та цілком слушні поради поєднались в іронічному тексті. Чи допоможе блакитний томик виліпити з Елізи Дуліттл справжню Галатею? Навряд, але кілька годин захопливого читання подарує.


22_15_06

Карлос Руїс Сафон «Лабіринт духів»


Четверта заключна частина Цвинтаря забутих книжок. Зникає міністр Маурісіо Вальс, поліцейська Алісія Гріс шукає розгадку цієї загадкової історії. Підказки ведуть її до Барселони, де дівчина знайомиться з адвокатом Бріансом, який може бути причетним до зникнення, але ця ниточка – початок клубка таємниць ще з часів Другої світової війни – в’язниці Монтжуїк, де міністр був комендантом.


22_16_06

Луїза Хей «Цілюща сила думки»


Луїза Хей – терапевт людських душ, яка вірить у те, що будь-яких болячок та негараздів можна позбутись позитивним мисленням. Як перестати думати, що шлях до щастя довгий та тернистий, і нарешті знайти його у собі. Як керувати своїм настроєм силою думки. Луїза Хей навчить насолоджуватись життям, прийняти себе з усіма недоліками, позбутись страху, гніву та відчути вдячність.


22_17_06

Джесіка Том «Смакова повія»


Тіа Монро любить вишукані смаки та хоче стати кращими ресторанним критиком Нью-Йорка, але таких як вона аж надто багато. Одного разу вона дізнається страшний секрет гуру гурманів «Нью-Йорк Таймс» – він більше не відчуває смаків, тому просить дівчину допомогти: куштувати та писати за нього. Тіа хапається за цей шанс і поринає у світ смаків, та чи не шкодуватиме вона потім.


Читати: 12 «холодних» книг спекотного літа: читаємо трилери до бінґо

Читати: «Розумне» читання на літо: книжкові поради від спікерів TED

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

33 thoughts on “Читання на вихідні: 10 книжок черешневого літа

    Залишити відповідь