Прогулянка містом у домашніх умовах

Усі фото: Ірини Юрченко

Прошу любити й шанувати – мій новий улюблений віммельбух! Думаю, багато хто вже знає що це за страшне слово?! Книжка-картинка, чудова альтернатива застарілим «розвивайкам». Абсолютно ненав’язливо віммельбухи вчать уважності, логічному мисленню й фантазії. Завдяки цим несерйозним на перший погляд книгам, дитина починає помічати деталі, грамотно висловлюватися і створювати власні версії подій на сторінках книги. Книга-гра, знахідка для сімейного дозвілля. Одна з небагатьох, де вікове обмеження зовсім недоречне.


29_3_01

«Новорічні канікули» – ідеальний віммельбух видавництва Каламар для тих, хто любить зимові прогулянки. У цій книзі художниця Інна Руда зібрала 10 веселих історій про святкові розваги у великому місті, кожна з них наповнена життям. Тут і житловий будинок із квартирами, де кожен зайнятий своєю справою; двір із веселими дітлахами й бабцями на лавочках; торговий центр із магазинами й дитячою зоною; велика площа з трамваями й машинами, що їздять туди-сюди (до речі, дуже вже нагадує київську Контрактову); лікарня й вокзал, святковий центр міста й навіть палац шлюбів!!!


29_2_01

І моя улюблена сторінка зоопарк – зупинка – метро. Киньте всі свої справи й роздивіться її зі мною. Бачите кондуктора в тролейбусі? Судячи з виразу обличчя пасажира – хтось зайцем хотів проїхати. А робочого в люку? Здається, зараз трапиться біда – он скільки води в нього під ногами! Водій у маршрутці так дивиться на людину з гітарою… Зіграєш?

Равлик! Він підкорив моє серце, так приємно побачити кавового равлика на сторінках такої книжки. А далі нічого незвичайного: хтось шукає скарб, мишки ялинку прикрашають, оленя не пускають у метро, Дід Мороз спускається на ескалаторі…


29_1_01

До речі, цікава деталь: Дід Мороз з оленем є на кожній сторінці і всюди з ними трапляються курйози. Десь діти оленя снігом засипали, десь він із гірки катається, десь Дід Мороз шапки приміряє в торговця. З другої сторінки ви почнете шукати цих хлопців у кожному сюжеті.


29_4_01

Малюк із батоном, що годує голубів, група музикантів – людина, що спізнюється на потяг, вагітна жінка, що поспішала до пологового будинку, чоловік, що купається в ополонці… Милі герої «Новорічних канікул» і 10 сторінок їхнього життя, 10 історій пов’язані між собою. Ви будете знайомитися з ними, сміятися й іноді навіть переживати (аби музиканти встигли!). Ця книга – знахідка для чудового проведення часу в колі сім’ї. Вона скрасить холодний зимовий вечір, потішить око красивими ілюстраціями й точно сподобається вашим діткам. Чудовий подарунок другу… або собі ?


29_5_01


Читати: Чому вам потрібен амулет-топірець Тора

Читати: Танок сніжинки. У ритмі снігового вальсу

Читати: Книжковий серіал про детектива П’єра


Придбати книжку в Yakaboo

Ирина Юрченко
Книжный инста блогер, основательница проекта Chitachi, фотограф и мама. Читаю практически всё, что попадется под руку: от сильно классики до детских картонных книжечек. Фанатею от Толстого и Кинга, не могу пройти мимо литературы о войне, плачу над “Отверженными” и жду письмо из Хогвартса. Мечтатель, верю в то, что книга может изменить жизнь. К лучшему конечно же!:)
https://www.instagram.com/irinyurch/

13 thoughts on “Прогулянка містом у домашніх умовах

    Залишити відповідь