Чому вам потрібен амулет-топірець Тора

Усі фото: Ірини Юрченко

Назва цієї енциклопедії не тільки чітко відображає мою життєву позицію, а й доводить правильність такого рішення. Ось якби у вас була можливість подорожувати в часі – чи погодилися б пожити з вікінгами? Я – однозначно ні. Мене лякають грубі чоловіки з рогами на шоломах, чиє життя – один суцільний рейд. З цією книгою я тільки переконалася в своїй думці. «Ти нізащо не захочеш бути дослідником вікінгів!», коли проживеш з ними кілька вечорів. Ризикнемо?


23_3_01

Забудьте своє ім’я, професію та вік. Відтепер ви – молодий вікінг, який вирушає далеко за Атлантичний океан до відкриття нового континенту. Почнемо з того, що плисти потрібно на кораблі – і зовсім не в затишній каюті, а з веслами в руках (ну хіба не рабська праця?), періодично вичерпуючи воду за борт. Знаєте, що взяти з собою? Точно не зарядку до айфона й не крем для засмаги. На кораблі мало місця, багато зброї та бочок з водою, а найголовніше – кури й кози. Свіжі яйця й молоко точно знадобляться. У дорозі ви дізнаєтеся про уклад посудини, відпочинок нових товаришів-вікінгів, спробуєте морські делікатеси й заночуєте в мішку. Заманливо?

Якщо ти не бачиш землі, спостерігай за польотом морських птахів. Вони покажуть тобі, де знаходиться суша.

Ви дізнаєтеся багато нового про подорожі вікінгів. Як орієнтуватися в морі вночі? Що робити з морською хворобою? Як виплисти з айсбергів без шкоди? Як зробити взуття м’яким і водонепроникним? І навіщо мати при собі амулет-топірець бога Тора? Земля вже близько…

Для того, щоб витягнути корабель на сушу, використовуй стовбури дерев, по яких корабель можна перекотити. Це також означає, що так ти зможеш подолати водоспади і річкові пороги, які можуть зупинити тебе.


Припливли. Саме час знайомитися з побутом вікінгів. Чи знаєте ви, що варто зробити передовсім? Які будинки будувати? Які фрукти або ягоди збирати? Як підготуватися до зими? Що таке «нефетал» і чим зайнятися в холодний вечір? А що, як скрелінги прийдуть? І до речі, хто це взагалі такі?

Довгі жіночі коси стануть чудовою тятивою для твого лука. Відріж кілька волосин із голови подруги перш ніж податися у подорож!

Зброя – один з найважливіших аспектів життя вікінгів. Ви дізнаєтеся чим і як користувалися воїни в нападах, полюванні та рибальстві. Ловити кита – справа не з легких, чи не так? Ковалі у цього народу були справжніми майстрами, вони могли зробити з металу все – від сокири до тарілки. Більш того, ви візьмете участь у бою разом зі своїми побратимами. А закінчите свою подорож дуже красномовно… Похованням.

23_2_01

Не лякайтеся, з вами все гаразд. Ховати треба буде вождя – щоб виконати всі звичаї цього народу. Що покласти біля померлого? Що може знадобитися йому в іншому світі? І навіщо вбивати коня?

Що я можу сказати… Цікаво, пізнавально, але… я нізащо не захочу бути дослідником вікінгів! Захопливий екскурс у минуле, у побут і звичаї одного з найбільш потужних народів світу. Вже традиційно: дитяча енциклопедія захоплює й дивує навіть дорослого. «Легка» історія, з фактами й картиночками – куди ж без них ?

23_1_01


Читати: У природи нема поганої погоди

Читати: Вибачте, але поговорімо про соплі

Читати: «Келихи vs шлюпки» або «Як не побудувати другий Титанік?»


Усі книжки серії >> 


Придбати книжку в Yakaboo

Ирина Юрченко
Книжный инста блогер, основательница проекта Chitachi, фотограф и мама. Читаю практически всё, что попадется под руку: от сильно классики до детских картонных книжечек. Фанатею от Толстого и Кинга, не могу пройти мимо литературы о войне, плачу над “Отверженными” и жду письмо из Хогвартса. Мечтатель, верю в то, что книга может изменить жизнь. К лучшему конечно же!:)
https://www.instagram.com/irinyurch/

8 thoughts on “Чому вам потрібен амулет-топірець Тора

    Залишити відповідь