Останні березневі вихідні: що почитати, щоб весна повернулась

Ось і березню кінець, хто читає – молодець! Довгі зимові вечори залишаються в минулому, тому треба з ними попрощатись у гарній книжковій компанії. Ось вам десятка новинок, які за бажання можна подолати за вихідні, якщо нема часу розтягувати задоволення. Я випробовувала – цілком реально.


30_3_03

Ніл Гейман «На щастя, молоко»


Ніл Гейман – майстер химерної прози для дітей і дорослих. «На щастя, молоко» – книга для дітей молодшого та середнього шкільного віку. В основі – подія, яка трапляється чи не в кожному домі. Закінчилося молоко. Місія добути його в крамниці випадає татові, мама ж на конференції. От тільки по дорозі він натрапляє на цілком реальних прибульців, і вони його викрадають. Але на цьому пригоди тата не закінчуються, бо на його шляху трапляються й пірати й навіть динозаври.


15_10_03

Марина Смагина «Кімната»


Атмосферна книжка від авторки магічних «Волковиць». У «Кімнаті» є харизматичний чорний кіт, пахне кавою та не бракує всіляких чудасій. Вона нагадуватиме про дитинство, канікули, мрії і плани, а ще ті знайомства, на які таке щедре літо. У цій книзі немає випадковостей, усе стається тому, що так треба.


30_4_03

Террі Пратчетт «Морт»


Смерть у Дискосвіті геть не така страшна, якою її показують у вертепах (та і хто сказав, що це вона). Любить попоїсти, погладити кошенят, а ще мріє про відпочинок, от тільки роботи завжди багато. Тому Смерть зрештою вирішує навчити собі заступника (чи то виконувача обов’язків) й обирає юнака Морта. Сільський хлопець не надто вміє господарювати, та й хорошим помічником Смерті теж може не стати, адже дуже співчутливий та милий.


30_5_03

С. Дж. Тюдор «Крейдяна людина»


З чим у вас асоціюється крейда? Мабуть, насамперед зі школою та дитячими іграми. Хтось може згадати ще місця злочину, де силует обводять крейдою. А що, як одного зі старих друзів знаходять мертвим із химерним доказом – крейдяним чоловічком у кишені. Згадка про минуле, про таємницю, яку вони не змогли розкрити тоді, коли були дітьми. Чия кров під нігтями того, хто розшукав убивцю Елізи.


30_6_03

Джон Віндем «День триффідів»


Справжній апокаліпсис від майстра антиутопії. Людству загрожують триффіди – спеціально виведені отруйні рослини-хижаки, які можуть вбивати на відстані. Сильний зорепад осліпив добру половину людей, а тим часом триффіди вирвались із ферм на волю й почали своє полювання. Чи зможуть зрячі протистояти навалі ідеальних вбивць, рослин, які не тільки швидко пересуваються та чують, а й думають.


30_7_03

Деніел Гоулман «Емоційний інтелект»


Емоційний інтелект – яке дивне поєднання, та чи має воно сенс? Психолог-дослідник Деніел Гоулман стверджує, що це явище часто визначає долю людини. То як емоції впливають на успіх та самореалізацію й чи є взагалі така взаємозалежність? І що роботи, щоб емоційні моделі не стали завадою для руху вперед і вгору?


30_8_03

Сільвія Дей «Оголена для тебе»


Нью Йорк зустрічає Єву новою роботою, оселею та колом друзів. А ще в неї з’являється новий хлопець. Ґідеон – мало не уособлення того, про що може мріяти жінка: багатий красень із сильним характером. Стосункам Єви та її Ґідеона не вдається перерости в щось більше, поки коханці не навчаться довіряти один одному та разом переживати перемоги та поразки.


14_4_03

Ольга Фреймут «Кажан Жан»


Незвично темна дитяча книга. Ще б пак, адже розповідає вона про цікавого малого кажанчика, якого батьківські заборони не стримали від пізнання світу. Це повчальна книжка не тільки для дітей, а і для дорослих, які часто не чують малечі та не розуміють, чому ті мрію про всілякі дивні речі. «Кажан Жан» – книжка насамперед про те, як поколінням важливо знайти порозуміння та разом дати відповідь «Що таке Світло й що таке Темрява?».

Читати: Ольга Фреймут пише, а #МамиЧитають. Потрійна рецензія книжки «Кажан Жан»

Читати: Ольга Фреймут презентувала книгу для дітей та анонсувала створення власного видавництва


30_9_03

Деніел Сігел, Тіна Брайсон «Досить істерик!»


Ще одна книга про емоційний інтелект, але цього разу для батьків, які не дають собі ради з дітьми. Двоє лікарів-практиків запропонують новий підхід до виховання та дисципліни. Вони навчать, як зробити так, щоб дитина сама могла впоратися з емоціями, осягнути, як поводитись у суспільстві, зважаючи на інших. Не починати конфлікт із неслухом, а налагодити з ним контакт, а вже тоді пояснювати, як потрібно чинити.


30_10_03

Кевін Келлі «Невідворотне. 12 технологій, що формують наше майбутнє»


Чудова дванадцятка технологій від Кевіна Келлі і який вплив вона матиме на наші життя впродовж наступних 30 років. Деякі з його попередніх передбачень уже здійснились. Тож чи готові ви зазирнути в майбутнє й перевірити, чи справді комп’ютери керуватимуть усім та відстежуватимуть кожен рух, крок та подих. Чи буде це для тотального контролю чи заради блага, як от встановлення точних діагнозів та ранньої профілактики захворювань. «Невідворотне» від Кевіна Келлі просякнуте оптимізмом.

Приємного читання на вихідні!


Читати: Що стається в маленькому містечку, те там і залишається

Читати: 12 біографій відомих людей, які надихають на нові звершення

Читати: Надрукуйте це! 5 відомих книг, які були врятовані зі смітника

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

13 thoughts on “Останні березневі вихідні: що почитати, щоб весна повернулась

    Залишити відповідь