Я не хочу бути принцесою. 5 книжок про дівчачі пригоди

До Міжнародного жіночого дня Видавничий дім «Школа» підготував 5 книжкових новинок про справжні дівчачі пригоди, які цікаво прочитати у будь-якому віці!


lotta_cover_rgb

“Лотта та її “катастрофи”. Скрізь повно кроликів” Аліс Пантермюллер


«Лотта та її “катастрофи”. Скрізь повно кроликів» Аліс Пантермюллер — це незвичайний щоденник начебто звичайної десятирічної дівчинки Лотти. Вона понад усе мріє про домашню тваринку: кролика, собачку або хоча б маленьку овечку. Та чомусь мама натомість дарує їй ненависну блокфлейту, через яку, на думку Лотти, у її житті постійно трапляються «катастрофи»: то на шкільній дошці з’явиться непристойний напис, то її улюблена страва смакує, як бридка брюссельська капуста, то ще щось… Зі своєю найкращою подругою Шаєн, яка мешкає у маленькій квартирі й має аж двісті кроликів, Лотта придумує, яким чином позбутися клятої блокфлейти та здійснити заповітну мрію про власну домашню тваринку.


Зося з вулиці Котячої_RGB

“Зося з вулиці Котячої”  Агнєшка Тишка


Книга описує кумедні пригоди дівчинки Зосі та її чудернацької родини. Тут ви познайомитеся з тіткою Зосі — творчою Маліною, двома кузенами — боягузом Михасем і наївним Кшишем, їхнім навіженим собакою і багато з ким ще. Ви здивуєтесь із того, як Зося заклинає світ, і дізнаєтесь, що з цього виходить. А ще навчитеся всиновляти котів! Також на вас чекає багато несподіванок: конкурс на Павуче Обличчя Року, труп на сходах, танці з пралками і навіть зустріч із таким собі Безпанцировим!

Я не хочу бути принцесою_RGB (1)«Я не хочу бути принцесою» Ґжеґож Касдепке


«Я не хочу бути принцесою» Ґжеґож Касдепке — нікому б і на думку не спало, що маленька дівчинка Марися захоче бути не принцесою, а… страшним ненажерливим драконом! Цього не підозрювали ні мама, ні тато, ні бабуся з дідусем. І от могутній дракон полонив мало не всю родину, і лише хоробрий лицар-тато може визволити замкнену у вежі маму-принцесу.

Таймлесс рубінова книга 3д

«Рубінова книга» Керстін Гір


«Рубінова книга» Керстін Гір — перша книга серії «Timeless», яка нещодавно вийшла також і в українському перекладі. Вона запевнить читачок у тому, що для мандрівок у часі не потрібна якась спеціальна машина. Німецька письменниця Керстін Ґір вирішила цю проблему по-сучасному: її героїня, Ґвен Шеффер, обходиться геном мандрівника в часі. Щоправда, він геть чудернацький: часом візьме й закине дівчину в минуле, де вона почувається не в своїй тарілці… Але Ґвен вдається з’ясувати, що за цим криється таємне товариство Коло Дванадцяти, а кожен обраний має ім’я на честь самоцвіту, — і все перетворюється на гру-інтригу з купою загадок і пошуками відповіді на них…

Молли Мун_3_Обложка

«Моллі Мун і дивовижні часомандри» Джорджія Бінг


«Моллі Мун і дивовижні часомандри» Джорджія Бінг — у цій книзі пригоди Моллі Мун та її друзів продовжуються та переносять героїв до Індії XIX століття. Моллі загіпнотизував і кинув у минуле велетень-лиходій, який видає себе за індійського магараджу. Цей могутній гіпнотизер може мандрувати в часі за допомогою магічних кристалів і мріє поневолити весь світ, щоб здобути безсмертя. Дівчинка випадково порушила його підступні плани, тож лиходій вирішив прибрати дівчинку зі свого шляху. Щоб урятувати власне життя і майбутнє людства, Моллі доведеться не лише задіяти всю свою мужність і кмітливість, а й опанувати мистецтво часомандрів.

Бажаємо всім дівчатам дивовижних сюрпризів щодня, приємних несподіванок і несподіваних приємностей щохвилини!


Читати: П’ять книжок про «негламурних» принцес

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

21 thoughts on “Я не хочу бути принцесою. 5 книжок про дівчачі пригоди

    Залишити відповідь