Посадковий талон в майбутнє: книжкові новинки травня

Ми всі стоїмо в аеропорту і на табло видно, що рейс з назвою майбутнє вирушає раніше графіку. А на питання “Куди бігти?” у нас завжди є хороша відповідь – keep calm and read a book.

Сьогодні світ і суспільство змінюються так швидко, що ми не встигаємо стежити за всім. Бізнес, політика, соціум, ЗМІ – в цьому калейдоскопі вхопитися немає за що. Читайте світ не в 140 знаках твіттера, а в книжках, які ясно і зрозуміло про все розкажуть.

Представляємо новинки травня: відібрали для вас найкраще і цікаве про (р)еволюції підприємців, влади, психології й, само собою, наших здібностей. І пару видань подуріти та розбавити серйозність інших ?

Гарного польоту!


f80732cf1cb845cba1f9e952bfaba826

«Потік. Психологія оптимального досвіду» Мігай Чиксентмігаї


Ви напевно чули про цю книжку – про неї говорять не тільки успішні коучі, бізнесмени або гейм-дизайнери, але і “звичайні” люди, які вміють досягати своїх цілей.

Це ваш шанс познайомитися з уроками, які розкажуть про принципи щастя, успіху і задоволення від якості життя.
Хоча це зовсім не підручник, тут немає чітких вправ з саморозвитку і табличок з порадами. Автор просто і зрозуміло розповість, що ж таке “потік”, як працює наше розуміння життя і що в підсумку виходить у кожного з нас.

За допомогою цієї в чомусь медитативної книжки ви зможете знайти баланс між “надто легко” і “занадто складно” – і спрямувати свої ресурси на розкриття внутрішнього потенціалу.


2

«Переконання. Революційний метод впливу на людей»  Роберт Чалдині


Якщо вам, як і більшості з нас, не вистачає навичок в переконанні людей лише словами – почитайте поради Чалдині. Легендарний психолог собаку з’їв на міжособистісних відносинах і знає їхні секрети.

Вам стане зрозуміло, як найкращі оратори притягують увагу, як середовище навколо змінює якість роботи, як розумові техніки можуть регулювати увагу, а правильна підготовка – створювати “попереднє переконання”.

Ми вважаємо “Переконання” must-read-ом для того, хто тримає руку на пульсі часу. Чалдині допомагає зрозуміти популярні концепції поведінкової економіки, роботи медіа та політики. Ви знайдете для себе нові версії відповіді, наприклад, на питання, чому Трамп став президентом США?


3

«Феномен Zara» Ковадонга О’Ші


Відкрийте для себе непросту історію успіху однієї з найбільш впливових компаній в світі. Як з невеликого проекту виросла революція в області фешн-ритейлу і виробництва одягу, як це вдалося одній людині – Амансіо Ортезі – читайте в цій книжці.

Цікаві факти про розвиток бізнесу тісно сплітаються в історії з філософією підприємництва за версією Ортеги: ви розкриєте секрет особливого підходу до клієнта в будь-якій точці мережі або рецепт співвідношення ціни і якості.

“Бути бізнесменом, тільки щоб бути багатим, – це трата часу”, – говорить сам творець Zara і ділиться деякими принципами своєї ділової логіки. Разом з ним ви поглянете на внутрішній світ моди й бізнесу, а висновки – за вами.


faec6b7d941745ec91d7d391d4c6b0c2

«The Pointless Book. Бессмысленная книга» Альфи Дейс


Ця книжка і направду безглузда! Ну невже вам захочеться завантажувати собі на смартфон спеціальний додаток, щоб гортати сторінки книжки й занурюватися в додаткову реальність?

Та й взагалі, хіба вам потрібне видання, яке не треба читати, а навпаки – творити, писати, коментувати, малювати, і навіть знімати ролики, щоб викласти в соцмережу?

Насправді, невже хтось знайде сенс в “книжці для самовираження” і буде відкривати її в хвилини нудьги не для занурення в сюжет, а, наприклад, щоб скласти оригамі?

Чи знайдеться хоч одна серйозна людина, яка буде проводити час з повною безглуздих приколів і фішок книжкою, написаною – увага – відеоблогером? Невже йому є, чим з вами поділитися?


debfcb4ddaa7474eaf37ce2d9771912d

«Занепад влади» Мойзес Наїм


Де ще читати книжку з оригінальною і цікавою теорією про проблеми влади в сучасному світі, як не в Україні, яка шукає нові форми організації себе і ставлення народу і влади?

Ви по-новому подивитися на відомі з новин факти й персон: корупція, благодійність, церква, скандали, прості чиновники та президенти. Світ стрімко змінюється – і відносини влади не можуть не змінюватися разом з ним.

Це світовий бестселер, який захопив як молодого Цукерберга, так і досвідченого Сороса. Це історія нас з вами, написана соковито і жваво, у чудовому українському перекладі від професора Могилянки.

“Занепад влади” – розповідь про явища, які більше не можна ігнорувати. Не залишайтеся на узбіччі еволюції суспільства, вчитуйтеся – і вливайтеся!


f53a1a8b091f4b03901d0997554e3f23

«Закончи эту книгу!» Кери Смит


Квести від Кері Сміт тривають – і це не чергова онлайн-гра, тут полем діяльності стає весь світ навколо вас.

Ви відкриєте в собі Шерлока Холмса або Індіану Джонса, розбираючись в загадкових нотатках, ламаючи шифри й досліджуючи старовинні фотографії.

Нова книжка Сміт продовжує приносити пригоди в наше з вами рутинне життя: ви здивуєтеся, але вам і справді захочеться виконувати ці дивні й дурні, на перший погляд, завдання.

Як мінімум, ви проведете чимало приємних годин на свіжому повітрі й розбудите від дрімоти декілька своїх талантів. Вдалих пошуків!


ЧитатиЩо купували на Книжковому Арсеналі в Yakaboo та Yakaboo Publishing
Читати: Передпрезентація «Прориву» Павла Шеремети. Уривок із новинки Yakaboo Publishing
Читати Чотири новинки Yakaboo Publishing до Книжкового Арсеналу

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

8 thoughts on “Посадковий талон в майбутнє: книжкові новинки травня

    Залишити відповідь