Четыре новинки Yakaboo Publishing к Книжному Арсеналу

С 17 по 21 мая 2017 года в Мыстецком Арсенале (ул. Лаврская, 12) будет проходить Международный фестиваль «Книжковий Арсенал». Издательство Yakaboo Publishing подготовило к крупнейшей книжной ярмарке страны новинки о физике, космосе, бизнесе, бюджете и инновациях. Вы сможете найти наши книги на стенде В 3.25.


дилема

Дилема інноватора / Клейтон Крістенсен; пер. з англійської Олександра Гончара. – К.: Yakaboo Publishing, 2017. – 304 с.


Одна из наиболее значимых бизнес-книг в истории по версии Wall Street Journal, Business Week и The Economist, бестселлер, оказался на верхушках рейтингов ведущих американских изданий, научная работа, которую обязательно должен прочитать каждый современный в своих взглядах руководитель, предприниматель или менеджер. Клейтон Кристенсен, профессор Гарвардской школы бизнеса, демонстрирует, как успешные компании теряют позиции лидера из-за отсутствия понимания характера изменений. Неудачи — это неотъемлемая часть успеха, а «правильность» не является рецептом преодоления кризиса. Кристенсен призывает даже в бизнесе использовать физические и психологические принципы мироздания, чтобы реализовывать свои самые амбициозные планы.

Цитата«…багатьох загальновизнаних засад раціонального господарювання насправді слід дотримуватися ситуативно. Бувають часи, коли не треба слухати клієнтів, коли треба інвестувати у розробку менш прибуткових продуктів нижчої якості, коли треба агресивно завойовувати малі, а не великі ринки. На основі ретельно спланованого дослідження й аналізу успіхів і невдач інноваційної діяльності в індустрії жорстких дисків та в інших галузях, ми сформулювали кілька правил, які менеджери можуть використовувати, вирішуючи, коли слід дотримуватися загальновизнаних засад раціонального менеджменту, а коли доцільніші альтернативні засади…Як і в найскладніших життєвих ситуаціях, надзвичайно важливо зрозуміти, «як влаштований світ», і провадити інноваційну діяльність, пристосовуючись до сил, які ним керують».


космос

Всесвіт на долоні / Кристоф Ґальфар; пер. з англійської Тараса Цимбала. – К.: Yakaboo Publishing, 2017. – 416 с.


Научно-популярная книга, которая по своему замыслу написана так, чтобы читатель мог почувствовать себя ее героем. Гальфар, ученик и соавтор Стивена Хокинга, предлагает осуществить увлекательное путешествие к поверхности Солнца, открыть тайны черных дыр и узнать невероятные факты об атомах. Проще говоря, всю ту физику, которую когда-то в школе нам не умели подать так, чтобы увлечь и зачаровать, автор излагает с юмором и любовью к предмету исследования.

Цитата: «Якби ви були не чистим духом, а реальним космічним мандрівником, скільки б часу знадобилося, щоб відправити сигнал звідси додому? Маючи під рукою міжзоряний мобільний телефон, ви могли би телефонувати друзям з кожної своєї зупинки, щоб поділитися з ними відкриттями. Мобільні телефони перетворюють ваш голос на сигнал, який мандрує зі швидкістю світла, завдяки чому зв’язок на Землі здається миттєвим. Проте в космосі відстані зазвичай надто великі, тож уже ніщо не здається миттєвим. Світлу потрібна приблизно секунда, щоб дістатися Землі з Місяця. І ще одна, аби повернутись назад. Якби ви запитали друга на Землі, чи бачить він вас у бінокль, то його відповідь досягла би вас із затримкою в дві секунди».


люцифер

Ефект Люцифера. Чому хороші люди роблять жахливі вчинки / Філіп Зимбардо; пер. з англійської Любомира Шерстюка. – К.: Yakaboo Publishing, 2017. – 560 с.


В 1971 году в Стэнфордском университете был проведен тюремный эксперимент, вошедший в историю социальной психологии. Под руководством профессора Зимбардо в течение двух недель добровольцы, набранные по объявлению в газете, должны были симулировать пребывания в тюрьме. Случай разделил 24 человека на охранников и заключенных. Ход эксперимента с бунтами, садистским обращением охранников по отношению к «арестантам», продемонстрировал, как меняется поведение человека под влиянием ситуации. Когда в 2003 году в тюрьме Абу-Грейб возник скандал, вызванный издевательствами над заключенными, Зимбардо вошел в следственную комиссию и был защитником одного из надзирателей, считая, что в первую очередь необходимо исправлять ошибки в функционировании тюремных заведений, чем искать козлов отпущения.

Цитата: «Ідея, що хороших і поганих людей розділяє нездоланна прірва, є джерелом комфорту — принаймні з двох причин. По-перше: вона породжує есенціалістичну бінарну логіку, згідно з якою Зло — це окрема сутність. Зазвичай ми сприймаємо Зло як певну якість, яка притаманна з народження одним людям і не притаманна іншим узагалі. Погане насіння в контексті розгортання доль неодмінно дає погані плоди. Ми визначаємо зло, вказуючи на дійсно жорстоких тиранів нашої епохи — Гітлера, Сталіна, Пол Пота, Іді Аміна, Саддама Хуссейна та інших політичних лідерів, які організовували масові вбивства…Окрім цього, дихотомія добро / зло знімає відповідальність із «хороших людей». Вони можуть навіть дозволити собі не задумуватись над тим, що також можуть сприяти створенню або існуванню умов, які призводять до правопорушень, злочинів, вандалізму, приниження, залякувань, зґвалтувань, тортур, терору та насильства».


любов

Любов та бюджет / Любомир Остапів. – К.: Yakaboo Publishing, 2017 – 288 с.


Семья — это не только любовь и счастье быть вдвоем, но и множество забот и ежедневных хлопот. Чтобы обыденность не испортила отношения, а вопрос денег не вмешался в романтическую идиллию, Любомир Остапив написал исследование, пошаговую инструкцию, как облегчить быт, совместить бизнес и домашнее хозяйство, а тем, кто только строит отношения, научиться правильно и без обид говорить о совместных расходах. Как экономить? Каких ошибок следует избегать в ведении семейного бюджета? На что стоит тратить деньги? В книге найдутся ответы на эти и другие важные вопросы. Любомир Остапив — финансист, председатель организации всеукраинского Фонда выпускников в НаУКМА, автор публикаций, посвященных ведению ИТ-бизнеса в Украине и управленческим финансам.

Цитата: «Фінансове планування – це спосіб підтримувати віру у власну спроможність. Якщо ціль – 720 тис. гривень на комфортну двокімнатну квартиру в передмісті Києва, а щомісячні заощадження становлять 5 тисяч гривень, то без інвестицій і за умови стабільних цін на нерухомість залишається всього 12 років. Відповідно, ви починаєте адаптувати свій стиль життя, взявши під контроль витрати та збільшуючи доходи. Бюджет вам допоможе побачити, як за умови зростання заощаджень до 10 тис. гривень та інвестування через депозити термін очікування скорочується у понад 2 рази!

Іноді ваші зусилля нагадуватимуть вирощування китайського дерева бамбук. Ви посадили його, і протягом першого року нічого не відбувається. Ви поливаєте і доглядаєте його, але вже другий рік поспіль нічого не виростає із землі. Третій теж. І четвертий. І раптом на п‘ятий рік дерево починає швидко рости, іноді до 25 метрів у висоту!»


События Yakaboo Publishing


Среда, 17 мая в 20:00, зал «Малі видавці»

Презентация книги Любомира Остапива «Любов та бюджет» с участием автора. На мероприятии можно будет узнать, как молодой семье вести бюджет, чтобы воплощать свои мечты, путешествовать и никогда не ссориться из-за денег. С участием Артура Оруджалиева.

Четверг, 18 мая в 18:00, бизнес-площадка

Передпрезентация книги Павла Шеремета «Прорив». На передпрезентации автор расскажет об опыте экономического чуда Азии и прогрессивных сдвигов в Польше, о которых, среди прочего, пишет в книге. Издание появится в сентябре этого года.


ЧитатиMust read мая в ритме Книжного Арсенала: 20 книг на автограф
ЧитатиЮмор, открытость и экосознание: 5 новинок детской литературы к Книжному Арсеналу 
Читати Дайджест недели: все, что вы хотели знать о Книжном Арсенале

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

2 553 thoughts on “Четыре новинки Yakaboo Publishing к Книжному Арсеналу

    Добавить комментарий