Як отримувати зарплату за свої думки

Фото: Ірини Юрченко

Мабуть, тільки ледачий не чув про книгу Наполеона Гілла «Думай і багатій». Я часто натрапляла на захоплені відгуки, дивилася на красиві видання та… йшла далі. «Якась чергова розкручена дурість!», «Усе про матеріальне!», «Ще гучнішу назву потрібно було вигадати!». Звідки в мені стільки скептицизму, сама не знаю, але одне можу сказати точно: так сильно я ще ніколи не помилялася!


Чи вірите ви в те, що всі наші думки матеріальні? Що саме вони визначають не тільки нашу професію, оточення й успіх, а і якість життя? У те, що саме ви – творець своєї власної реальності, а в разі невдачі – головний винуватець? У те, що змінивши одну-дві підсвідомих установки можна докорінно змінити своє життя? Я вірю. Наполеон Гілл теж. Тільки пише про це набагато якісніше, ніж я.

Воістину, думки матеріальні, й у поєднанні з визначеною метою, наполегливістю і палким прагненням перетворити їх на матеріальні блага абощо вони стають потужною силою.


«Думай і багатій» – це не спроба нажитися на довірі бідних, як і не гучне керівництво типу «як стати мільйонером швидко й дуже швидко», а чудова можливість пірнути з головою в найважчу, але найцікавішу роботу – роботу над самим собою. Автор пропонує читачеві пройти 13 кроків до багатства, з натхненними історіями, поясненнями й керівництвом до дії. Найважливіший момент: немає ніякого сенсу читати «Думай і багатій» заради читання, з цією книгою потрібно працювати – саме так вона набуває сенсу. Уявіть, що це рецепт – просто прочитавши не отримаєте смачний пиріг. І приготуйтеся до трансформацій.

Мрії здійснюються тоді, коли прагнення перетворює їх на конкретну дію. Попросіть життя про великі дарунки, і це спонукатиме його дати їх вам.


Якщо ви читали таку літературу (мій випадок – це «Ключ» Джо Вітале), навряд чи «Думай і багатій» стане для вас відкриттям. Але я наполегливо рекомендую не проходити повз, бо недарма кажуть «повторення – мати навчання». Якщо ж ви тільки знайомитеся з представленими ідеями – наберіться сміливості, почніть роботу над книгою, і вона обов’язково вас надихне на зміни й нові звершення.

Звичайне бажання не принесе статків. Лише жага, що її сила думки перетворює на ідею фікс, а потім – на чіткий план досягнення мети, підкріпленний наполегливістю, яка унеможливлює поразку, – ось що приведе до успіху.


Як перетворити думку на дію? Як досягти успіху? Позбутися обмежень? Стати тим самим щасливчиком? Отримати від життя все? Позбутися від страхів і негативних думок? Набути впевненості в собі? Зламати бар’єри? Стати багатим? У чому секрет успішних людей? Невже секрету ніколи не було? Як секс стосується успіху? Вам може здатися, що все це дива і реального життя вони не стосуються. Так, дива, бо все настільки близько, що ви навіть уявити собі не могли.

Примусьте свою підсвідомість працювати на вас – і отримаєте дивовижні результати. Долучіть силу почуттів – і суміш стане вибуховою.


Наполеон Гілл концентрується на питаннях багатства і отримання матеріальних благ, але описані ним принципи універсальні й чудово підійдуть і в інших сферах життя. Поправити здоров’я, змінити оточення, знайти «свою» людину, зайнятися творчістю і жити в гармонії з собою і світом. Повірте, все у ваших руках! І в голові ?

Усі щасливі нагоди, що їх ви чекаєте від життя, ховаються в закарамках вашої уяви.


«Думай і багатій» грамотно складена: крок за кроком ви будете вчитися жити новим життям, планувати і йти до своїх цілей. У кожному розділі ви знайдете завдання, приклади з реального життя і важливі нотатки. Більш того, у виданні є практичний посібник, щоб читач зміг закріпити отримані знання на практиці. Так що, хочеться вам того чи ні, а виконувати доведеться. Запасайтеся стикерами й олівцями – вони стануть в нагоді.

Єдиний щасливий випадок, на який ви можете покладатися, – той, що його створите собі самі. А це можливо лише завдяки наполегливості. Та починати слід із конкретної мети.


Місцями буде не солодко, бо ви не тільки наштовхнетеся на своїх внутрішніх ворогів, а може й довідаєтеся не найбільш приємну правду про себе, а й візьмете всю відповідальність на себе. Це важко. Викинути всі відмазки, сумніви, страхи та стереотипи. Почати ухвалювати рішення, контролювати те, що відбувається, робити помилки… і жити яскравим життям!

Звільніть себе назавжди від страху смерті, прийнявши її неминучість. Проженіть страх бідності, вирішивши задовольнятися тими статками, які зможете накопичити без зайвих хвилювань. Наступіть на горло страхові критики, прийнявши рішення не перейматися думками, словами чи діями інших людей. Відкиньте страх старості і прийміть її не як перешкоду, а як благословенний подарунок, що несе в собі мудрість, самовладнання і розуміння. Позбудьтеся страху захворіти, забувши про симптоми.


Якщо ви все ще сумніваєтеся, то ось він – знак! Ця книга здатна вплинути на ваше життя найкращим чином, якщо ви готові відкриватися й міняти свою дійсність. Гілл розповість про все краще, ніж я. Нехай ваші думки принесуть вам найбільші багатства!


Читати: Чи я насправді такий безталанний? Шукаємо відповіді та #ЧитаємоРазом: «Велика магія» Елізабет Ґілберт

Читати: 7 книг для творчої самореалізації


Придбати книжку в Yakaboo

Ирина Юрченко
Книжный инста блогер, основательница проекта Chitachi, фотограф и мама. Читаю практически всё, что попадется под руку: от сильно классики до детских картонных книжечек. Фанатею от Толстого и Кинга, не могу пройти мимо литературы о войне, плачу над “Отверженными” и жду письмо из Хогвартса. Мечтатель, верю в то, что книга может изменить жизнь. К лучшему конечно же!:)
https://www.instagram.com/irinyurch/

23 thoughts on “Як отримувати зарплату за свої думки

    Залишити відповідь