7 книг для творчої самореалізації

Кожна пора року по-своєму підходить для творчості. Довгі зимові вечори – чудовий спосіб відпочити й зайнятися власними справами, для душі. Якщо час для творчості є, а натхнення немає – не біда. Наступна добірка допоможе творчій реалізації, самовдосконаленню, розвитку та в багатьох інших важливих питаннях.


15_3_01

Джулія Кемерон «Шлях митця»


Книга – практичний курс, який треба проходити поступового, протягом 12 тижнів. Своєю роботою Кемерон допомагає мільйонам людей знайти творчий потенціал і відкрити в собі нові (або розбудити давні) таланти. Книга написана більше ніж  25 років назад, але досі не втрачає актуальності. Авторка буквально змушує людей позбавлятися страхів і повністю відкриватися творчості.

Джулія Кемерон – журналістка, сценаристка, режисер, поетеса і драматург. Авторка семи книг, найпопулярніша серед яких – «Шлях митця». Відома творами, присвяченими творчим особливостям людей.

Читати: Розпізнавати митця у собі. Уривок із книжки Джулії Кемерон «Шлях митця»


15_4_01

Стівен Кові «7 звичок надзвичайно ефективних людей»


Книга присвячена розвитку особисті. У її основу автор поклав принципи гуманістичної психології. Кові дослідив велику кількість книжок із бізнес-літератури, після чого випрацював свою програму самовдосконалення і творчого росту. Поради автора можна використовувати як у бізнесі, так і в особистому житті. Власні ефективні методи чоловік випрацював, дослідивши корисні звички відомих бізнес-лідерів.

Стівен Кові – консультант із питань керівництва, лектор, викладач і консультант з організаційного управління. Книгу «7 звичок надзвичайно ефективних людей» журнал TIME назвав однією з найкращих у плані бізнес-літератури.

Читати: Попутний вітер змін. 5 книг для тих, хто хоче зробити світ кращим


15_5_01

Барбара Шер, Енні Готтліб «Мистецтво мріяти»


Кожна людина хоче створити життя власної мрії. Виявляється, це можливо. Автори книги «Мистецтво мріяти. Як отримати те, чого насправді бажаєш» розробили методики, керуючись якими туманні бажання можна перетворити в конкретні результати. Книга допоможе людям складати правильні плани дій і випрацьовувати корисні навички.

Барбара Шер – спікер, автор книг про досягнення цілей. «Мистецтво мріяти» – перший бестселер Барбари, який перевидається вже 35 років.

Енні Готтліб – незалежний автор. Спеціалізується на психології. Допомагає колегам готувати матеріали для публікацій.

Читати: 10 книжок, які надихають на нові звершення


15_6_01

Остін Клеон «Кради як митець»


Книга, яка змушує кожну людину повірити в себе та у власний потенціал. Автор дав читачам 10 порад, котрі сам хотів би отримати, коли починав творчий шлях. Клеон наголошує, що в сучасному світі важко вигадати щось оригінальне, але кожна особистість по-своєму унікальна, тому треба брати приклад із відомих людей, водночас дослухаючись до власного «я». Перевірити ефективність порад можна на вправах, наведених у книзі.

Остін Клеон – письменник і художник. У минулому – бібліотекар, веб-дизайнер і рекламний копірайтер. Виступає з лекціями про творчість на різних заходах. Книга «Кради як митець» стала бестселером.

Дивитись також: Кради як митець. Творчий щоденник


15_7_01

Скотт Белскі «Воплощение идей»


Книга допоможе людям, які мають цікаві, оригінальні чи, можливо навіть, геніальні ідеї, але не можуть втілити їх у життя. Автор спрямував усі сили на те, щоби навчити людей реалізовувати задумане. Белскі розробив правила і прийоми, керуючись якими кожен зможе матеріалізувати ідею, правильно використовуючи час і власні можливості. З допомогою книги можна назавжди подолати страх на шляху до заповітної мрії.

Скотт Белскі – підприємець, бізнесмен. Засновник мережі Behance, де розміщують портфоліо кращі світові дизайнери. Консультує провідні ЗМІ та пише книги.


15_8_01

Адам Куртц «1 страница в день»


Оригінальна книга у формі блокнота, яка кожного дня спонукає людину до творчості. Автор пропонує читачам замінити смартфони олівцями і відкрити в собі креативний потенціал. Заповнювати книгу варто кожного дня: малювати, складати плани, списки, писати замітки, занотовувати важливі події чи власні думки. Автор запевняє, що таким методом люди часто відкривають у собі творчі здібності та придумують цікаві проекти.

Адам Куртц – графічний дизайнер, письменник і художник, власник інтернет-магазину подарунків та сувенірів. Дебютна скетч-книга автора «1 страница в день. Ежедневник для творческих людей» стала бестселером.


Усі фото: Катерина Молочко
Усі фото: Катерина Молочко

Кріс Барез-Браун «Wake Up!»


Книга для людей, які втомилися від одноманітності та буденності. У багатьох виникають ситуації, коли вчора нічим не відрізняється від сьогодні. Автор книги «Wake Up! Прокидаємось! або Як перестати жити на автопілоті» допоможе виправити цю ситуацію. На думку Бареза-Брауна, кожна людина здатна покращити власне життя, позбутися «автопілота» і змінити світогляд. Книга допомагає людям заснути в буденності, а прокинутися в оновленому і яскравому світі.

Кріс Барез-Браун – бізнес-аналітик і лектор. Автор кількох бестселерів.

Читати: Як перестати жити на автопілоті? Wake Up! Прокидаємось!


Читати: Мастрід січня: 15 сніжних книжок

Читати: 93 новинки на будь-який смак

Сергій Завалко
Журналіст, спортивний і літературний оглядач. Люблю ігрові види спорту, поезію і літературу. Пишу вірші. Читаю в основному поезію і художню літературу. Люблю жити, радіти життю, дізнаватися щось нове і активно відпочивати.

4 183 thoughts on “7 книг для творчої самореалізації

    Залишити відповідь