У «Видавництві Старого Лева» вийшла українською книга американської шеф-кухарки і телеведучої Енн Барел.
Українським глядачам ексцентрична телезірка теж знайома. Емоційна, запальна і харизматична дамочка з цікавою стрижкою, так готує і розповідає, що можна захлинутись своєю слиною.
Окрім того, що Барел працювала в кількох ресторанах, вона ще й викладачка в Інституті кулінарної освіти, а її книги потрапляли до списків бестселерів «Нью-Йорк Таймс».
В книзі ви знайдете рецепти перших і основних страв, бранчів і сендвічі, гарнірі і десертів.
Сендвічам тут присвячений окремий розділ, адже авторка переконана – це прекрасна страва, якщо готувати її зі смачних, якісних і натуральних продуктів.
«Хоча би скільки у мене не було телешоу і хоч би скільки книг я продала, кухарство – це частина моєї душі, тож якби мої нове життя знаменитості раптом розсипалося на порох, я б навпростець повернулася до кухні, взяла б дерев’яну ложку і заходилася б готувати,» – пише авторка в передмові.
Авторка не намагається подати читачам ресторанні страви. Вона закликає готувати смачну домашню їжу. Ту саму, яку хочеться зготувати у затишній кухні, у зручному одязі для себе і друзів. Рецепти тут невибагливі – все аби показати, що кухарство – це легко і весело.
Більшість продуктів можна дістати в українських супермаркетах, хоча, очевидно, багатьом прийдеться корегувати рецепт під себе: наприклад, замінивши кедрові горішки більш прозаїчними ( і дешевшими) волоськими, а ізраїльський кус-кус та кошерну сіль на аналогічні із найближчого магазину ( звісно, якщо ви не іудей).
Книга однозначно буде корисною для тих, хто вперто готує курку за одним рецептом і не готовий спробувати кус-кус або чечевицю, поки є гречка. Їх спонукають до експериментів!
Крім того Енн подає свої 10 правил «підкорення кухні». Усі секрети не розкрию, але перша і основна порада – до кінця читати рецепт, перш ніж починати готувати.
Кому читати: фанатам сендвічів, американської кухні і невибагливих страв.
Також читати: «Смачно з Лесею Кравецькою», «Готуємо з Джеймі».
18 thoughts on “«Підкори свою кухню»: запальна кулінарія від Енн Барел”