Must read травня: новинки до Книжкового Арсеналу 2018

Книжки, які ми радимо почитати в травні – це остання найочікуваніша підказка для #YakabooBingoSpring2018 та одночасно перша добірка новинок до Книжкового Арсеналу 2018. Перша, бо попереду ще багато цікавих тематичних списків книжок, що варті вашої уваги.

У цій статті спільна тема відсутня, тут ви знайдете серйозний нон-фінкш поруч із підлітковою прозою. Як так сталося? Усе просто – ми обрали одну (суб’єктивно) найцікавішу (насправді є безліч цікавих новинок до КА 2018 ?) новинку від вісімнадцяти видавництв.

Приємного читання!


24_4_05

Міряй важливе. OKR. Проста ідея зростання вдесятеро

Видавництво: Yakaboo Publishing


Ця книжка легендарного американського інвестора Джона Доера є надзвичайно цікавим і сміливим поєднанням прикладної бізнес-літератури й особистих історій становлення низки феноменально успішних глобальних і локальних бізнесів та громадських організацій – від велетня Google до інноваційної піцерії Zume Pizza, від благодійної кампанії ONE лідера групи U2 Боно до Фундації Ґейтсів. Більшість із них завдячують Джону Доеру як інвестору (наприклад, Google, адже саме Доер вклав у “гаражний” стартап перші серйозні гроші), й усі – як наставнику, вчителю, пораднику. Ті, хто шукає практичну, покрокову інструкцію впровадження OKR – цілей і ключових результатів, у своїй компанії або організації, знайдуть у праці Доера вичерпний і вправно написаний підручник. Проте насправді унікальною цю книжку робить історія спадковості, вдячності й передачі знань від покоління до покоління. Не зовсім те, чого очікують від популярної бізнес-літератури, а отже – свідчення, що величезні гроші та найгучніший успіх можуть бути також історіями взаємної поваги і людяності.


24_5_05

Помаранчевий надувний пес. Буми, потрясіння та жадоба на сучасному арт-ринку

Видавництво: ArtHuss


За два дні восени 2014 року на аукціонах «Сотбіз» і «Крістіз» у Нью-Йорку покупці витратили 1,7 мільярда доларів на сучасне мистецтво. Склади у вільних економічних зонах по всьому світу забиті мистецтвом для перепродажу. Один із п’яти сталевих надувних псів Джеффа Кунса пішов з молотка на 50% дорожче за будь-який інший витвір живого митця. Картину Крістофера Вула із цитатою з фільму Френсіса Форд Копполи – чотири ряди чорних літер на білому тлі – купили за 28 мільйонів доларів. У «Помаранчевому надувному псі» економіст і автор бестселерів Дон Томпсон наводить ці та інші вражаючі факти про сучасний арт-ринок верхнього цінового сегменту. Він пропонує свіжий і провокативний погляд на елітний арт-ринок, досліджує, що вступає у гру, коли йдеться про колообіг величезних сум, і що штовхає покупців, навіть на несвідомому рівні, надавати творам такої високої комерційної вартості.

Томпсон аналізує поведінку покупців і продавців у змаганні визначати й змінювати цінність мистецтва на нинішньому міжнародному ринку, від Нью-Йорка до Лондона, від Сингапура до Пекіна. Стережіться, якщо ваші мільйони вкладені у сталевих надувних псів – Томпсон також попереджає, що повітряна кулька цін на сучасному арт-ринку може здутися.


24_6_05

Homo Deus. Людина божественна. За лаштунками майбутнього

Видавництво: Bookchef


Протягом минулого століття людству вдалося зробити неможливе: приборкати голод, епідемії і війни. Здається, що в це важко повірити, проте, як пояснює Харарі в своєму фірмовому стилі – досконалому і захопливому – голод, епідемія і війна трансформувалися з незрозумілих і неконтрольованих сил природи у виклики, якими можна керувати. Вперше в історії більше людей помирає від переїдання, ніж від голодування; більше людей помирає від старості, ніж від інфекційних захворювань; і більше людей скоюють самогубство, ніж вбито солдатами, терористами і злочинцями взятими разом. У середнього американця в тисячу разів більше можливостей померти від харчування у МакДоналдсі, ніж бути вбитим Аль Каїдою.

Читати: Homo Deus. Людина божественна. За лаштунками майбутнього. Уривок із книжки

Читати: Homo Deus, або Як людина стане божественною


24_7_05

Як читати класиків

Видавництво: Pabulum


Ця книжка про підкорення могутньої сили – сили літератури.

Автор веде непростим, проте цікавим шляхом: через різні жанри та творчість відомих письменників – від Олександра Дюма та Еміля Золя до Вірджинії Вулф та Джона Толкіна. За час подорожі читач навчиться розуміти книжки краще: вловлювати неочевидні сенси і зв’язки між текстами, отримувати задоволення від складного письма і, врешті, виробляти власні стратегії читання.


24_8_05

Геополітика емоцій. Як культури страху, приниження та надії змінюють світ

Видавництво: Брайт Букс


Чи засвідчують ці емоції приховані культурні тенденції, актуальні характеристики певних регіонів і народів? Як ці мінливі емоції впливають на політичні, соціальні та культурні конфлікти, що докучають нашому світові? Як Заходові подолати свій страх і не опуститися до протекціонізму чи мілітаризму? Що може зробити мусульманський світ, аби подолати своє успадковане приниження? Чи зможуть Китай та Індія утримати свій статус культур надії? Якими будуть наслідки світової економічної кризи? Підкреслюючи необхідність аналізу емоцій для розуміння мінливого світу та розгляду основних почуттів, що стоять за нашими культурними відмінностями, «Геополітика емоцій» подає провокативний новий погляд на глобалізацію.


24_9_05

Ікіґаї. Японські секрети довгого і щасливого життя

Видавництво: Віват


На думку японців, у кожного свій ікіґаї, сенс існування. Дехто знайшов його, дехто вже відчуває, але не припиняє пошуків. У чому ж секрет довгого, повноцінного та щасливого існування мешканців Окінави, острова найбільшої кількості довгожителів у світі? Можливо, не тільки у сприят ливих кліматичних умовах, здоровому харчуванні, гарному настрої, правильному режимі праці та руху, а й у ставленні до інших людей та – справжня таємниця – пошуках ікіґаї, що надає сенс їхньому існуванню й дарує добре самопочуття?

Читати: Бібліотека щастя. Затишні книжки на всі смаки


24_10_05

При надії. Дев’ять особливих місяців

Видавництво: Дискурсус


«При надії. Дев’ять особливих місяців» – це книга про досвіди й стани, відчуття й емоції жінки, яка очікує народження дитини.

Дев’ять українських авторок – Любов Якимчук, Ірена Карпа, Маріанна Кіяновська, Лариса Денисенко, Галина Петросаняк, Христина Козловська, Ольга Деркачова, Тетяна Мельник, Ірина Шувалова – розповідають свої власні й літературно переосмислені історії вагітності: від загальновідомих двох смужок на тесті, перших рухів, УЗД і до глибоких емоцій та станів, що неминуче проступають, коли жінка вже не одна, а носить у собі цілий новий всесвіт.


24_11_05

Вогонь і лють. Всередині Білого дому Трампа

Видавництво: #книголав


Книжка вийшла в США 5 січня 2018, і вже через три дні було продано понад 1 мільйон її примірників. Майкл Вулфф мав доступ до команди Трампа 18 місяців – з серпня 2016. Цікаво, що сама перемога у передвиборчій гонці стала для Трампа несподіванкою. В книжці Дональд демонструється як такий, що не користується повагою серед співробітників. Автор робить висновок, що все оточення Трампа вважає нинішнього президента неприйнятним для цієї посади. Адже він не знає навіть конституцію США, і добре розбирається тільки у нерухомості.

Проте Вулфф пише не лише про політичне, а й про особисте життя президента США. У чому секрет зачіски Трампа? Як він живе із дружиною? Чому підлеглі спілкуються з ним через телешоу? – автор дає відповіді на численні запитання.

Читати: Уривок із найочікуванішої перекладної книжки 2018 року. Вогонь і лють. Всередині Білого дому Трампа


24_12_05

Як прочитати книгу. Класичний посібник із розумного читання

Видавництво: КМ-БУКС


Найкращий та найпопулярніший у світі посібник із розуміння прочитаного тексту для вибагливих читачів. Ця книга вперше вийшла 1940 року і відтоді вийшла понад півмільйонним накладом різними мовами світу. Це видання, перероблене та доповнене новим матеріалом, пояснює різні рівні читання та розказує, як на них перейти – від початкового читання до систематичного поверхового читання та ознайомчого читання, і так аж до швидкочитання. Читачі цієї книги дізнаються, як і коли можна оцінити книгу з першого погляду, як проводити «рентген» книги, як читати критично та знаходити в тексті головну ідею автора. Ця книга також містить опис різних читацьких технік, що найкраще підходять для читання окремих жанрів – практичних книг, художньої літератури, п’єс, поезії, історичних праць, книг із точних та природничих наук, філософії та соціальних наук.

Автори також наводять рекомендований список літератури та вправи на читання, якими ви зможете перевірити, як покращилися ваші читацькі навички, розуміння та швидкість.


24_13_05

Homo creativus. Як новий клас завойовує світ

Видавництво: Наш Формат


«Homo creativus» – світовий бестселер, який здобув премію «Проривна ідея 2004 року» від Harvard Business Review і неодноразово потрапляв у топ-100 на Amazon. Уперше феномен креативного класу Річард Флорида описав ще 2002 року в книжці, яка сьогодні стала класикою. «Homo creativus» – доповнене й оновлене видання, у якому автор показує, як змінився світ із появою нового економічного класу, і яка його визначальна роль у подальшому розвитку суспільного життя.


24_14_05

Мій Музей

Видавництво: Основи


Мій Музей – це робочий зошит з мистецтва на основі колекції Національного художнього музею України.

Вправи та завдання у зошиті дадуть відповіді на запитання: що таке музей? Яким буває мистецтво? та які його види й жанри? Хто такий художник та які інструменти він використовує?

Зошит призначений для дітей віком від 7 до 15 років, але також буде цікавий усім, хто хоче дізнатися більше про музей та мистецтво.


24_15_05

Керування проектами

Видавництво: Фабула


Сучасним менеджерам, окрім виконання основної роботи, доводиться очолювати й доводити до завершення складні й численні проекти, використовуючи обмежені ресурси. У цій книжці автори описують принципи, практичні приклади й інструменти реального та високоефективного керування проектами, які можуть бути використані в організаціях будь-якого рівня – від транснаціональної компанії до крихітної фірми. В основі книжки – досвід і напрацювання глобальної структури, відомої у 140 країнах як Franklin Covey Company, світового авторитета в питаннях лідерства, виконавчої дисципліни, зміцнення довіри, ефективності продажів, досягнення лояльності клієнтів та освіти персонала.


24_16_05

Антологія молодої української поезії ІІІ тисячоліття

Видавництво: А-ба-ба-га-ла-ма-га


В антології представлено вибрані вірші понад 70-ти найпомітніших молодих українських поетів, чий творчий шлях (за кількома винятками) розпочався в третьому тисячолітті. До книги увійшли вірші українських поетів, найстаршому з яких 39, а наймолодшому – 17 років.

На сьогодні це найповніша антологія нашої молодої поезії.


24_17_05

Прилетіла ластівочка

Видавництво: Нора-Друк


Наприкінці ХХ століття в США, в будинку для літніх людей, помирає дивний пацієнт з прізвищем, яке американцям важко вимовити – Леонтович. Хто ця людина? Він називав себе братом відомого українського композитора – справжнього автора різдвяної пісні, відомої в світі під назвою Carol of the Bells. Чому авторство цієї чудової мелодії приписують іншій людині? Вперше твір, який називається “Щедрик”, написаний українським композитором Миколою Леонтовичем, був виконаний у 1916 році в Києві. Після російської революції 1917 року Україна заявила про свою незалежність, але зазнала поразки у війні з більшовицькою Росією, і в Україні надовго запанувала радянська влада. У 1921 році композитора Леонтовича вбили чекісти у будинку його батька за загадкових обставин. Авторка роману “Прилетіла ластівочка” запрошує читача дізнатися правду про знамениту мелодію і висуває свою версію загадкового вбивства геніального українського композитора.


24_18_05

Кілер+ 

Видавництво: Книги – XXI


«Кілер+» – перша і водночас найновіша прозова книжка Андрія Любки. Перша, оскільки саме цими текстами він дебютував у жанрі короткої прози, а найновіша, бо спеціально для цього видання автор написав два нові оповідання. У цій збірці відчувається, як письменник шукає свій голос – часом опираючись, а інколи піддаючись впливам своїх улюблених Чарлза Буковські, Мілана Кундери і Єжи Пільха, – будує детективні сюжети, змальовує відверті еротичні сцени, описує заокеанські міста, жартує і провокує. Часто кажуть, що перша книжка письменника є найщирішою, бо саме в ній він відкривається повністю. «Кілер+» – із таких книжок.

Читати: Андрій Любка: я мріяв бути кілером, в якого закохується Наталі Портман


24_19_05

Середня стать

Видавництво: Видавництво Старого Лева


«Середня стать» – проникливий та багатогранний роман-епопея американського письменника грецького походження Джеффрі Євгенідіса. У книжці розповідається про Калліопу Стефанідіс і три покоління греко-американської сім’ї Стефанідісів, кожне з яких має свої секрети. Калліопа – не така, як інші дівчата. Та щоб зрозуміти, у чому ця відмінність та як її прийняти, вона повинна відшукати не один скелет у шафі своєї родини та розкрити жахливу таємницю.

Цей роман – немов окремий відвертий, емоційний та інтимний світ, у якому Калліопа, що перетворюється на Калла, пізнає своє особливе тіло, здобуває сексуальний досвід, вчиться приймати й розуміти себе. Ця книжка розповідає нам історію про те, що забувають люди, але пам’ятають гени.

За книжку «Середня стать» Джеффрі Євгенідіс отримав Пулітцерівську премію.


24_20_05

Джерело

Видавництво: КСД


Звідки ми прийшли? Куди прямуємо?
Ти певен, що готовий почути відповідь?

Століттями релігії світу намагалися пояснити походження людини. І ось Кірш – колишній учень Роберта Ленґдона, відомий мільярдер та винахідник – здійснює приголомшливе відкриття, яке здатне не просто похитнути, а й спростувати постулати всіх релігій. На сенсаційну лекцію в музеї Ґуґґенгайма запрошено і професора Роберта Ленґдона. Але Кірш не встигає викласти свою неймовірну теорію – його вбивають. Матеріали лекції Кірша захищені 47-значним паролем… Тепер від професора Ленґдона та директорки музею Амбри Відаль залежить, чи дізнається світ таємницю свого походження.

Складні головоломки, втеча від іспанської поліції, смертельні сутички, загадки, схожі на химерні будівлі славетного Ґауді, запаморочливі сплетіння вуличок Барселони – і десь серед цього виру сховане воно, джерело…


24_21_05

Коли Бог був Кроликом

Видавництво: Рідна Мова


Ця книжка про брата і сестру. Книжка про дитинство і дорослішання, дружбу й родинні стосунки, тріумф і трагедію і все те, що між ними. Та передусім ця книжка про любов у всіх її виявах.


Читати: Читання на вихідні: читаємо на природі

Читати: Разом краще: 12 книг, написаних у співавторстві

Читати: Весела весна вернулась: 15 книжок із назвою на В

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

3 195 thoughts on “Must read травня: новинки до Книжкового Арсеналу 2018

    Залишити відповідь