Читання на вихідні: читаємо на природі

Беріть книжку в парк, у ліс чи просто окуповуйте лавочку під будинком, зігнавши звідти завсідниць-бабусь. Зручненько вмощуйтесь і пильнуйте, щоби на вас не напали кліщі. Попереду доволі хаотична, але все ж цікава підбірка новинок від українських видавництв.


09_12_05

Гальфдан В. Фрайгов «Любий Ґабріелю»


Зворушлива історія батька й сина, до якого важко достукатись. Норвезький письменник пише листи своєму наймолодшому, переповідаючи їхній спільний побут, пишаючись малим. У хлопчика аутизм, але для батьківської любові це – хоч і перешкода, але не нездоланна. «Любий Ґабріелю» – мандрівка в дитинство, написана перед усім для батьків, які шукають способу зрозуміти своїх дітей, знайти з ними спільну мову та полюбити їхню інакшість.


09_13_05

Джаред Даймонд «Зброя, мікроби і сталь. Витоки нерівностей між народами»


Питання справедливості – те, що хвилює нас усіх ще з дитинства. В основі незвичайного дослідження біолога Джареда Даймонда три аспекти: зброя, мікроби і сталь – і як вони долучилися до того, що одні народи завойовували інших. Праця поєднує в собі дослідження з найрізноманітніших областей: від біології – до лінгвістики, які разом підводять нас до відповіді на запитання, що ж таки є причиною нерівностей між народами.


24_8_04

Ювал Ной Харарі «Homo Deus. Людина божественна. За лаштунками майбутнього»


Людина – не божество, але на цьому етапі розвитку досягла неабияких висот. Приборкала хвороби, бо зараз куди більше життів забирає старість. Подолала голод – так, від переїдання помирають більше, ніж від недостатнього харчування. І навіть припинила міжусобиці – майже, але будемо вірити, що це всього лиш питання часу. Але чи так усе добре в цьому світі божественних людей і яке майбутнє на нього чекає?

Читати: Homo Deus, або Як людина стане божественною

Читати: Homo Deus. Людина божественна. За лаштунками майбутнього. Уривок із книжки


09_14_05

Софі Періно «Дочка Медічі»


Напружений історичний роман, який авторка вкладає в уста принцеси Маргарити – жінки, яка причаровує харизмою та сильною волею. На її долю випадає чимало злигоднів – у непрості часи вона народилась, щоби пройти шлях, повний болю та підступів. Та вона ще покаже всьому світу, у чому її покликання та яке місце їй судилося зайняти в історії.


09_15_05

Крістофер Макдугал «Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей»


Скільки ви можете пробігти, поки не схопитесь за бік? Стометрівку? Кілометр чи більше? Індіанці тараумара долають 80-кілометрові відстані завиграшки. Що вирізняє їх поміж інших? Вони – народжені бігати? Дослідник вирушає до них, щоби дізнатись, як досягти такого результату. На нього чекає неймовірна пригода. Адже всі ми – народжені бігати, згадайте-но, якими ракетами були в дитинстві.


09_16_05

Наріне Абгарян «З неба впало три яблука»


Нова історія від літературної мами невтомної й кумедної «Манюні». Десь високо в горах є село на кілька хат. Але кожен його мешканець – неповторна особистість зі своїми перевагами і вадами. Хтось може назвати тих людей диваками, але вони мають що розповісти й чим поділитись. Затишна книжка для тих, хто шукає сенсу в повсякденності.


09_17_05

Дот Хатчинсон «Сад метеликів»


Таємний сад із метеликами-жінками, яких викрав жорстокий тиран. Але кожен секрет із часом перестає таким бути. Двоє агентів починають розплутувати цю мерзотну справу, і з кожним кроком вона стає все огиднішою. Вони багато дізнаються, але відчуття, що багато таємниць усе ще залишилися поза полем зору, не зникає. Хто він той хворий на всю голову садівник, який полонив жінок, щоби зберегти красу.


09_18_05

Єва Лотоцька «Параноя.UA»


Дебютний авантюрний роман львівської художниці Єви Лотоцької розповість історію Дзвінки, у якої не склалося в особистому житті – чоловіка вона поховала й залишилась із донькою. Та жінка все ж вірить та шукає кохання. Поряд із нею ми побачимо дизайнерку Леську, у житті якої не бракує пригод і прихильників. У цьому пригодницько-любовному шалі все розставить по місцях присуд Єдинорога.


09_19_05

Антологія української містичної прози (укладач Юрій Винничук)


Українська готика та містика існують – у цьому вас переконає товстенький томик, дбайливо укладений Юрієм Винничуком. У цій книжці зосереджена українська фантастична проза ХІX—ХХ сторіч з-під пера Івана Барщевського, Михайла Чайковського, Івана Бороздни, Миколи Костомарова, Євгена Згар­ського, Наталі Кобринської, Івана Франка, Івана Липи, Гната Хоткевича та інших.


09_20_05

Леся Демська «Літо психіатра»


Психіатру Андрієві Левинському конче необхідний відпочинок, адже нервова робота ледь не виснажила його цілком. От тільки спокійне село в Карпатах, куди він вирушає, таким не виявляється. Уже через день львів’янин починає розслідувати резонансну смерть просто в себе під хатою. І розкопує таке, що краще, мабуть, і не вирушав у ту відпустку, бо відпочинку не виходить. Закручений психологічний детектив для тих, хто любить, коли інтрига тримає до кінця.

 

Приємного читання!


Читати: Читання на довгі вихідні. 10 книг, яким варто приділити багато часу

Читати: Новинки квітня: 97 книжок від українських видавництв

Читати: Чудовий переклад. 12 книг, які хочеться читати

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

114 thoughts on “Читання на вихідні: читаємо на природі

    Залишити відповідь