Магія «Каравалу» від Стефані Ґарбер

Фото: Тоня Старовойт / instagram.com/ts__books/

Все життя я провела з чіткою впевненістю, що фентезі, ще й з натяком на великий цикл — зовсім не мій жанр. Популярні «Ігри престолів», «Володар перснів» та «Гоббіт» пройшли повз мене. А тут мені до рук потрапляє «Каравал» — такий собі мікс зі світу магії, атмосфери цирку та динамічності голлівудських фільмів. І видавництво КМ-Букс, завдяки українському виданню, подарувало квиток багатьом читачам на такий загадковий, але такий феєричний фестиваль магії. Також окремим плюсом хочу виділити якість паперу та збереження за собою неперевершеної оригінальної обкладинки. Дивитись і тримати в руках цей витвір мистецтва — справжнє задоволення.


То хто ж така Стефані Ґарбер?


Шлях Стефані до видання її першої книжки розпочався з… роботи офіціанткою у Північній Каліфорнії та продавцем у  “Bath&Body Works”. Також Гарбер працювала волонтером для дітей з вадами слуху в Мексиці та вожатою літнього тематичного табору. Для молодої письменниці книга стала дебютом, який підкорив серця багатьох читачів зі всього світу і охопив понад 30 країн.

Sunset-Shot-300x200

Фото: stephaniegarberauthor.com

До речі скоро на нас чекає екранізація від студії «Twentieth Century Fox» — час ознайомитись з романом, щоб було з чим порівнювати фільм:)


Листи Скарлет


Історія починається з листів Скарлет до Легенди — засновнику гри «Каравал». Починаючи з раннього віку, дівчина мріяла потрапити на цю магічну виставу і побачити на власні очі феєричну гру.

Донедавна мрії залишались тільки мріями, адже, бажаючи втекти з власної домівки, де над Скарлет та її сестрою Донателлою жорстоко знущався батько, дівчина дає згоду на весілля з абсолютно невідомим чоловіком.


Гра починається


Але всі плани летять під три чорти, коли Скарлет отримує три запрошення від Легенди на Каравал. Розсудлива та врівноважена, дівчина вирішує відмовитись від подорожі — бо ж до весілля залишився всього тиждень. А ось її сестра, Донателла, фанатка пригод та авантюризму, втікає вночі з батьківської оселі на Каравал — світ веселощів та енергії.

Саме так і розпочинається історія пошуків зниклої сестри і загадкової та містичної гри.


Низка кліше чи друге дихання у жанрі young adult?


Багато читачів скаржаться на певну низку кліше у книзі. Тут і Скарлет, яка рятує весь світ (у нашому випадку — сестру), і загадковий «сутінковий Едвард Каллен», і герой, якого дівчина ненавидить всіма фібрами душі. Особисто я не погоджуюсь: звісно, дещо зі штампів тут присутнє для жіночої аудиторії. Але Стефані Гарбер змогла додати щось нове та неповторне у цей жанр.

По-перше, книга ну дуууже атмосферна. Тут є і смачні описи як свята Каравал, так і різних чудернацьких костюмів, макіяжу та персонажів. І кожна деталь дійсно пронизана цим шармом грандіозності свята.

По-друге, історія протягом усіх чотирьохсот сторінок тримає читача у напрузі. Розділи закінчуються на найцікавішому і пальці мимоволі самі потягнуться перегорнути ще сторінок так двісті. За героями дійсно цікаво спостерігати та проживати всі події разом. Ну, і втретє, ця книга — ідеальна суміш фентезі (для прихильників «Гри перстолів»), романтики (всім мрійливим натурам, які обожнюють романи Сесілії Агерн) та пригод у дусі «Піратів Карибського моря».


Кому читати?


  • всім поціновувачам атмосферносі у книгах;
  • усім, хто любить красиві романтичні лінії в історях;
  • прихильникам фентезі з окремим світом і своїми порядками.

Схожі книги


Сара Дж. Маас «Скляний трон», Ерін Моргенштерн «Нічний цирк», Христофер Пріст «Престиж».


#ЧитаємоРазом: «Небудь-де» Ніла Ґеймана
#ЧитаємоРазом: «Американські боги» Ніла Ґеймана


Купити книжку Каравал

Тоня Старовойт
Книжный инста блогер, будущий журналист и преданный фанат Кинга. Открыта для любых жанровых знакомств: от классической классики до фэнтези; от психологии до любовных романчиков. Отдельное место в моем сердце прочно занято Маленьким Принцем и трэшовым Палаником. Верю в счастливый случай, книжную магию и победу добра над злом.
https://www.instagram.com/ts__books/

13 thoughts on “Магія «Каравалу» від Стефані Ґарбер

    Залишити відповідь