Історії про слона Елмера – путівник у дорослий і різнобарвний світ

У харківському видавництві «АССА» вийшло перші дві книги про пригоди кольорового слона у клітинку Елмера від британського автора Девіда Маккі — «Елмер» та «І знову Елмер».

Вперше книга про кольорового слоника була надрукована в 1968 році. З того часу про персонажа вийшло 27 історій, що згодом переклали понад 40 мовами світу.


Перед нами книга-картинка для найменших читачів, яка однак розповідає нам історію про не такого як всі слона «неслонячого» кольору.

«Він був картатий: жовтий, і помаранчевий, і червоний, і рожевий, і фіолетовий, і блакитний, і зелений, і чорний, і білий. Елмер не був слонячого кольору».


01_4_05

Як він сприймає цю особливість, як оцінюють її інші? Про це читайте у перших двох книгах «Елмер» та «І знову Елмер».

Окрім того, це прекрасна змога вивчити з малюком кольори, познайомитися з мешканцями джунглів, а також згадати своє дитинство, адже персонажі книги так нагадують слоників, яких рахував Петрик П’яточкин.

«З того часу один раз на рік слони розфарбовують себе яскравими кольорами та влаштовують свято. І якщо вам цього дня де-небудь трапиться звичайний слон, знайте – це Елмер».


01_5_05

Варто відзначити книгу і з суто поліграфічної точки зору. Цупкі картонні сторінки малюк не зможе випадково пошкодити, а заокруглені краї сторінок і обкладинки не дадуть змоги поранитись маленькому читачу. Сама обкладинка матова, а от назва і портрет головного героя – глянцеві, тож її просто приємно тримати в руках.


Читати також: Ервін Мозер «Мануель і Діді», Наталя Гузєєва «Як Петрик П’яточкин слоників рахував», серія книг про корову Лізелотту Олександра Штеффенсмайера, серія книг про Каю, серія книг про кота Сплетта Роба Скоттона.


Читати: Дитячий путівник: який він? Міста, які розкрили свої історії для найменших читак

Читати: Книжковий Арсенал 2018. Дитячі новинки в Yakaboo

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

16 thoughts on “Історії про слона Елмера – путівник у дорослий і різнобарвний світ

    Залишити відповідь