Друга частина серії для бінґо у двох томах. Том другий

Продовжуємо знайомство з історіями, яким не вистачає однієї книжки. Мандруємо сагами відомими та не дуже, і знаходимо щось нове та незвідане. Тож до справи!


Читати: Друга частина серії для бінґо у двох томах. Том перший

Читати: Зустрічаємо весну та #YakabooBingoSpring2018


07_7_1_05

Дід Свирид «Історія України від Діда Свирида. Книга 2»

Перша частина: «Історія України від Діда Свирида. Книга 1»


Свирид Опанасович – один із найповажніших блогерів українського Facebook з впізнаваним стилем та глибоким знанням історії України. У його викладі хроніка стає цікавою, доступною та дотепною. У ній звучать голоси історичних персонажів (звісно, про достовірність тут говорити не можна), але особливий погляд та додаткову інформацію про період від князювання Ярослава Мудрого до битви під Жовтими Водами варто отримати, щоб всюди порядок був, а не те, що зараз.

Читати: Урок історії: Історія України від Діда Свирида. Книга перша

Читати: Дід Свирид: В українській літературі простежується ціла еволюція Свиридів, які з’являються тоді, коли в них виникає потреба


07_8_05

Айзек Азімов «Фундація та Імперія»

Перша частина: «Фундація»


Ця сага належить до тих книг, які поклали початок науковій фантастиці як жанру. У другій частині бачимо занепад Галактичної Імперії, який передбачав Гарі Селдон. І саме Фундації доведеться зосередити у собі сили, щоб протистояти залишкам Імперії, а також відбиватись від зажерливості мешканців інших планет. Також читачі познайомляться з істотою, яка володіє небаченими силою та інтелектом, який здатен підкоряти та поневолювати, – Мулом.

Огляд книжки на каналі Yakaboo


07_9_05

Тесс Ґеррітсен «Асистент»

Перша частина: «Хірург»


Полювання за Хірургом для Джейн Ріццолі закінчилось. Воррен Гойт – у в’язниці під цілодобовим наглядом. От тільки хтось коїть злочини за схожою схемою, але полює на подружжя. Це – не сором’язливий лаборант, який обирав розчавлених жінок, а лютий Домінант, якого не лякає навіть чоловік поруч. Детектив Ріццолі знає, що він обов’язково прийде за нею і прийде не сам.

Читати: Роман про маніяка-хірурга, написаний професійним лікарем


07_10_05

Томас Гарріс «Молчание ягнят»

Перша частина: «Красный дракон»


Канібал Ганнібал – ось так називають інтелектуала доктора Лектера, який понад все у житті цінує смак. Можливо, саме це штовхнуло його на експерименти з людятиною. От тільки зараз він на примусовому лікуванні у психіатричній клініці, а там нестерпно нудно. Тож Лектер починає гру з агентом Кларіс Старлінг. Він розповість їй про небезпечного маніяка-м’ясника, якого вся поліція та ФБР ніяк не можуть упіймати, в обмін на таємниці минулого та деталі особистого життя.


07_11_05

Ден Браун «Код да Вінчі»

Перша частина: «Янголи і демони» 


Друга книга з циклу про науковця-супергероя Роберта Ленгдона. Здавалось, що нового можна побачити у картинах Леонардо да Вінчі. Але його винаходи настільки випереджували час, що художника не раз називали пророком. А що, якщо він дійсно знав шлях до найбільших святинь людства, реліквії, пов’язаної з життям Ісуса Христа. Саме це пан Ленгдон дізнаватиметься у тандемі з французькою дослідницею Софі Неве.

Розіграш комплекту книжок Дена Брауна


07_12_05

Стівен Кінг «Темна вежа ІІ. Крізь час»

Перша частина: «Темна вежа І. Стрілець»


Кажуть, що починати знайомство з творчістю Стівена Кінга з циклу «Темна вежа» не варто, а от продовжувати – саме те. У другій частині саги останній Стрілець Роланд мусить пройти через паралельні світи, щоб досягти Темної вежі. Твір повен алегорій і показує шлях як пошук самого себе, який не може бути метою, а тільки засобом, щоб нарешті взяти відповідальність за своє життя.


07_13_05

Стівен Кінг «Що впало, те пропало»

Перша частина: «Містер Мерседес»


Досить-таки традиційний детектив від Короля жаху, який починається зі злочину – кошмару літератора. Божевільний фан вбиває улюбленого письменника і викрадає його останнє творіння (ще б пак, адже він постарався). Морріс ховає свій найбільший скарб і потрапляє у в’язницю. Тим часом Піт, який знаходить записники з романом, може стати наступною жертвою, якщо його не врятує легендарний детектив Ходжес.


07_14_05

Стівен Кінг «Доктор Сон»

Перша частина: «Сияние»


Містичне продовження «Сяйва» – книга не для слабкодухих. Вже багато років спливло з подій з той злощасної зими, коли батько Денні найнявся доглядати розкішний готель у горах. Коли п’ятирічний хлопчик дізнався, що сяє. А потвори – мешканці готелю полюють на таких. Денні виріс, та привиди не залишили його у спокої. Чи судилось йому те саме, що не пережив його батько?


07_15_05

Дуглас Адамс «Ресторан «Кінець світу»

Перша частина: «Путівник по Галактиці для космотуристів»


Серія романів, яка увійшла до сотні найкращих книг за версією BBC. Космотурист Артур Дент продовжує свої мандри Галактикою в компанії великих оригіналів, які творять світ Дугласа Адамса. Цього разу його чекають нові пригоди та зустріч із самим Президентом Галактики. Крім того, він відвідає таємничий ресторан «Кінець світу», з якого почнеться ще одна божевільна подорож.


07_16_05

Саллі Ґрін «НапівДикий»

Перша частина: «НапівЛихий» 


Напівкодовому Натану випала нелегка доля. Та після зустрічі з батьком він офіційно став темним чаклуном, а ще найбільш розшукуваним у Британії. У світі Саллі Ґрін білі маги зовсім не білі та пухнасті – вони починають жорстоку облаву на тих, хто не згоден з їхньою політикою. Натан стане одним із рушіїв підпілля, до нього приєднається кохана Аннабель.


07_17_05

Барбара Космовська «Буба. Мертвий сезон»

Перша частина: «Буба» 


Агнешка, вона ж Буба, подорослішала і помудріла (чого не можна сказати про її ексцентричних батьків), от тільки її спіткало нещастя – коханий Мілош захопився якоюсь Ребекою. Та у Буби немає часу тужити та поринати у негатив, оскільки потрібно провести місію порятунку, а ще з’ясувати, що за таємничий віртуальний друг з’явився у дідуся Генрика.


07_18_05

Джеремі Стронг «Розшукується ракета на чотирьох лапах»

Перша частина: «Ракета на чотирьох лапах»


Реактивну таксу Стрілку не зупинити. Вона повертається, щоб знову тероризувати господарів, капостити, створювати неприємності, цупити їжу… Ой, а де вона поділась? Вона ж повернеться? Цю книгу обов’язково потрібно прочитати хоча б для того, щоб зрозуміти, як таку дрібну та мирну тварину – симпатичну таксу – могли охрестити ракетою на чотирьох лапах.


30_13_03

Іан Вайброу «Геройська книжка Малого Вовчика»

Перша частина: «Капосна книжка Малого Вовчика»


Розкішна серія від одного із найтитулованіших британських дитячих авторів. Малий Вовчик (щось він ніяк не виросте) після падіння дядька Вовчила Хижачила очолив «Капосну школу», яка має стати місцем безконечних розваг для юних вовків і не тільки. От тільки на гроші Вовчика одразу прибіг крутій Чудій, який обіцяє друзям неймовірні забави. Чи варто довіряти якомусь крутихвосту?

Читати: «Малий Вовчик» Іана Вайброу – дитяча книжка для поціновувачів мови


07_19_05

Сашко Дерманський «Чудове Чудовисько в країні жаховиськ»

Перша частина: «Чудове Чудовисько»


Рожевий у крапочку Чу Пластиліненко й далі товаришує з людитиною Сонею. У другій частині вони разом вирушають у повну небезпек подорож, щоб порятувати Сониних батьків, які летіли з Африки і раптово зникли разом з літаком. Чи замішаний у цьому всім відомий упир? А тим часом серед чудовиськ у лісі проходитимуть справжнісінькі вибори Верховного Страхополоха.


07_20_05

Сашко Дерманський «Бабуся оголошує війну. Книга 2»

Перша частина: «Коли Онисько був малесеньким»


Бабусі – зазвичай мудрі та мирні істоти, от тільки у вужика Ониська бабуся Катастрофа. Ні, не подумайте, вона – добра, от тільки ліс взялися корчувати, пацюки пустились берега і взагалі планету жахливо засмічують. З цим треба боротись і бабуся- зміюка виходить на стежку війни, щоб провчити поганців та подбати про майбутнє улюбленого внука.


07_21_05

«RECвізити. Антологія письменницьких голосів. Книга друга»

Перша частина: «RECвізити. Антологія письменницьких голосів. Книга перша»


Проект Тетяни Терен для збереження позицій та думок сучасних українських письменників. Героями цього тому стали: Юрій Іздрик, Ігор Калинець, Маріанна Кіяновська, Іван Малкович, Юрій Мушкетик, Дмитро Павличко, Галина Пагутяк, Тарас Прохасько, Ірен Роздобудько, Юрій Щербак. Вони розповідають про те, чим живуть, і діляться епізодами своїх творчих біографій.


Читати: 7 книг, у яких події відбуваються весною

Читати: Чудовий переклад. 12 книг, які хочеться читати

Читати: Новинки квітня: 97 книжок від українських видавництв 

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

114 thoughts on “Друга частина серії для бінґо у двох томах. Том другий

    Залишити відповідь