Дайджест тижня: письменник Том Хенкс, інтроверти та листи Лесі Українки

Новиною номер один в українському літературному середовищі стало оголошення лауреатів Шевченківської премії, цього року у сфері літератури ним став Іван Малкович! Щиро вітаємо! А про інші досягнення та новини читайте нижче.

2

Грандіозна державна премія Книга року оголосила фіналістів за 2016 рік. Особливість цієї премії в різноманітності номінацій. Обирали кращих серед художньої літератури, філософських, історичних, публіцистичних та інших книжок. Перелік усіх номінантів шукайте за посиланням. 


Проте новиною номер один стало оголошення однієї із найбільших державних літературних премій в Україні – Шевченківської. Цього року нею нагородили поета та видавця Івана Малковича! Зміна журі помітно повпливала на результати. Подробиці шукайте тут. 


Yakaboo.ua разом із 1+1 та проектом #книголав запустили конкурс для маленьких книголюбів! «Моя космічна книжка» – це конкурс рецензій для дітей 8 до 12 років. Умови та подробиці – за посиланням. 


У мережі Інтернет з’явився неофіційний трейлер серіалу, який знімають за мотивами роману Братів Стругацьких “Пікнік на узбіччі”. Перший канал припинив зйомки через незгоду керівництва, за серіал взялися вдруге. Головну роль виконує британський актор Метью Гуд.


Голівудський актор Том Хенкс видасть книгу! Каже, що роботу над збіркою оповідань почав у 2015 році. Кожен твір писав на колекційних друкарських машинках. До збірки увійдуть 17 оповідань.  Публікація запланована на жовтень. “За два роки роботи над книгою я знімався у фільмах в Нью-Йорку, Берліні, Будапешті, Атланті, і весь цей час писав. Я писав в готелях під час прес-турів, у відпустці, в літаках, вдома, в офісі. Коли мені вдавалося владнати розклад, я писав з ранку і до першої години ночі “, – прокоментував Хенкс.1

До дня народження Чака Поланіка ми підготували топ продажів його творів в книгарні Yakaboo та невеличку історію його життя.


Олександра Орлова підготувала огляд 10 книжок про долі непересічних жінок та чоловіків. Це історії, які надихають, вчать та розважають. До неї потрапили історії Інґи Арвад, Енді Воргола, Сару Брірлі, Лорен Грем, Малали Юсуфзай та інших.


Портал rabota.ua прочитав та зробив конспект 10 найважливіших думок із книжки Ласло Бока «Робота рулить».


Редактор блогу Ксеня Різник розповіла, кому і чому варто читати книжку Сьюзен Кейн «Сила інтровертів»: “Кейн не змальовує одні риси позитивими, а інші негативними. Не нав’язує певну поведінку. Вона розповідає історію про те, що в суспільстві важливе різноманіття. І в темпераментах тим паче.”


Видавництво Ранок підготувало жартівливий тест за книжкою “Хрангели” Ніки Ініної.


Разом із видавництвом Комора ми підготували добірку із 13 цитат із листування Лесі Українки до дня народження письменниці: “… Мені не одні Ви казали, що при мені люде робляцця луччими, — сьому я б хотіла вірить, бо се був би дуже щасливий дар. Все таки, не уважайте мене за ідеал, бо я не варта сього, скажу більше, — ніхто не вартий сього, бо ідеал, се ідея, а не людина». ”

3

Для видання УП.Життя Катерина Толокольнікова взяла інтерв’ю в керівника TED Кріса Андерсона, автора книжки “Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів”: “Я вважаю публічний виступ свого роду дивом. Адже завдяки йому в наш час така прекрасна й комплексна річ як ідея може передатися з однієї голови до багатьох інших усього за кілька хвилин.”


Про біографію діамантів “Блиск і полум’я” від американської авторки Рашель Берґстін розповіла Тетяна Синьоок: “Є у цій книжці і детективні історії, пов’язані з викраденням діамантів, і історії кохання й божевілля, і прокляття…”


А про детективну новинку від видавництва Віват відомого французького письменника Мішеля Бюссі розповіла Катерина Молочко: “Любителі жанру оцінять часові стрибки та повороти, а всі інші не загубляться в часі і просторі, адже Бюссі заздалегідь потурбувався та біля кожної кролячої діри встановив дату та час, у які ця діра вас перенесе.”


Читати: Дайджест тижня: Інга, Філіп Пулман та оскарівські екранізації

Читати: Дайджест тижня: новинки січня, must-read лютого та Всеволод Нестайко

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

2 536 thoughts on “Дайджест тижня: письменник Том Хенкс, інтроверти та листи Лесі Українки

    Залишити відповідь