Читаємо англійською! ТОП-15 книг середнього рівня підготовки: B1-B1+

Матеріал підготовлено за підтримки:

Ми точно знаємо, що ви любите книги й знаєте все про користь читання! Інакше ви просто не читали б зараз цю публікацію в нашому блозі.

А як щодо книг англійською? Ви знали, що коли ми читаємо англійською, ми непомітно для себе розширюємо словниковий запас, покращуємо навички письма, знання граматики, руйнуємо мовний бар’єр і підвищуємо впевненість в собі? Адже далеко не кожному під силу просто так взяти й прочитати цілу книгу англійською!

Ми підібрали для вас 15 кращих книг англійською для середнього рівня: B1-B1 +.

(А якщо ви ще тільки починаєте знайомитися з англійською на рівні A1-A2, то ваша книжкова добірка чекає на вас тут.)

І не переживайте, підглядати кожне незнайоме слово в словнику не доведеться. Адже про значення більшості з них можна легко здогадатися по контексту. Бажаємо вам приємного та корисного читання!

Книги англійською середнього рівня – рівень B1, Pre-Intermediate

Якщо для читачів з початковим рівнем англійської більшість книг представлені в адаптованому, простішому варіанті, то при середньому рівні деякі чудові книги вже можна легко читати в оригінальних версіях. Але, звичайно, варто починати з творів полегше.

Класична, повна добра і чарівництва англійська казка про найкращу няню у світі Мері Поппінс. Ми рекомендуємо оригінальну версію англійською, зате з коментарями і словником для більш ефективного занурення.

До Нового року ще дуже далеко. Але згадати про те, як дух Різдва переманює на світлу сторону навіть самих злих, жадібних і невдоволених, завжди прекрасно! А читати казки англійською можна абсолютно без проблем, навіть не володіючи широким словниковим запасом.

Одна з найвідоміших іронічних казок Оскара Вайлда, що отримала понад 10 екранізацій – “Кентервільський привид”. У книзі ви також знайдете і інші невеликі розповіді знаменитого британського письменника.

Роман чудової Джейн Остін на одну з найпопулярніших тем її часу — про вибір між справжнім коханням до бідного лейтенанта і благополуччям своєї сім’ї. Книга написана простою мовою і рекомендується для середнього рівня. А найкращим вибором стане книга разом з аудіокнигою, щоб заодно поліпшити вимову і сприйняття англійської на слух.

Любите детективи? Тоді вам відмінно підійде “Собака Баскервілів”. Правда, вірогідність, що ви її вже читали і відмінно знаєте сюжет, досить висока. Зате так простіше буде розібратися з англійською версією!

Збірник з чотирьох новел від чергового класичного любителя таємниць і містики – Едгара Аллана По: Падіння дому Ашерів, Маска червоної смерті, Овальний портрет, Лігейя.

Збірка цікавих і повчальних, щасливих і сумних історій, розказаних від імені паломників на їх п’ятиденному шляху з Лондона до Кентербері. Така форма твору добре підходить для середнього рівня — за один раз можна прочитати якраз один невеличкий твір.

Книги англійською середнього рівня – рівень B1+, Intermediate

Чим вище рівень англійської, тим складніші твори можна читати. Наприклад, замість казок — фантастику про майбутнє і пригоди міжгалактичних піратів.

Один з найпопулярніших романів 20 століття легко читається англійською в оригінальній версії. Попри непростий жанр антиутопії, тут ви не зустрінете дуже складних слів і конструкцій. А ще від нього практично неможливо відірватися — і тим краще для вашої регулярної мовної практики!

Неймовірно добра історія успіху Фореста Гампа, знайома кожному за фільмом, який отримав відразу 6 Оскарів. Відмінна новина в тому, що, знаючи англійську на середньому рівні, ви вже можете прочитати її в оригіналі. Хоча поки що і в адаптованій версії.

Гемінґвея часто рекомендують тим, хто хоче почати читати англійською. Культовий письменник вважав, що простої розмовної мови цілком достатньо, щоб висловити і донести до читача думки абсолютно будь-якого рівня складності. Ну що ж, його Пулітцерівська премія за “Старий і море” говорить сама за себе.

Найвідоміший роман американського сучасного класика входить в топ-100 вибраних творів англійською мовою за версією легендарного видання TIME. Оповідання йде від імені 17-річного підлітка, а значить – складної лексики ви не зустрінете.

Відомий в усьому світі твір гарантовано зарядить вас позитивом і відмінним настроєм. Вас чекає захоплююча пригода, комічні ситуації і той самий британський гумор. Якою ж мовою читати все це, якщо не англійською?

Бріджит Джонс знають все і обожнюють майже всі! За приголомшливе почуття гумору, безпосередність, непохитну віру в любов і вміння втрапляти в найнеймовірніші пригоди. Свої щоденники вона пише простою розмовною мовою, і ви без зусиль прочитаєте їх і не у адаптованому вигляді.

Тільки будьте обережні! Сюжет третьої книги розгортається вже після подій з третього фільму, і він може вас сильно засмутити.

Сучасний автобіографічний роман про вуличного музиканта і вуличного кота був перекладений 30 мовами, розпроданий тиражем у Великій Британії, став бестселером в США, отримав продовження й екранізацію. А вам допоможе розширити свій розмовний словниковий запас. У книзі досить багато сленгу, що для сучасної розмовної мови дуже навіть корисно.

Сподіваємося, в нашій добірці ви знайшли для себе як щось новеньке, так і улюблене старе, що вам вже не терпиться почитати англійською. Не забувайте намагатися читати регулярно, а найкраще — щодня!

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

1 200 thoughts on “Читаємо англійською! ТОП-15 книг середнього рівня підготовки: B1-B1+

    Залишити відповідь