7 книг, які пробудять твій творчий потенціал

Дехто з нас переконаний з дитинства, творчість – це не його стихія. Але цілком можливо, ваш потенціал просто спить. А часом він впадає в сплячку і в супер-креативних і дієвих. Пропонуємо вам підбірку книг, які змусять ваше творче життя виблискувати новими барвами.


07_6_06

Том Келлі, Девід Келлі «Творча впевненість»


Книга Девіда і Тома Келлі присвячена тому, чого не вчать в українських вишах – дизайну мислення. Цю методику стовщення ідей та інновацій активно вивчають у Стенфордському університеті, а також впроваджують всесвітньовідомі компанії такі як  Facebook, Google, Apple, Procter&Gamble, IKEA. Навчити кожного бачити приховані можливості – ось у чому ключ до успіху.

Як не втрачати ідеї, а навпаки втілювати їх? Як не боятися змін і поразок? Як робити своє життя та життя інших кращим? Про це читайте у книзі.


07_7_06

Катажина Туск «Твій стиль»


Наш одяг – шлях до самовираження, а наш щоденний гардероб – частинка нашої щоденної творчості.

Якщо ваша шафа тріщить по швах, а вдягнути нічого – хіба це не творча криза?

Як творити свій образ зі смаком? Як одягатись стильно і унікально, а не стати жертвою моди? Як знайти саме свій стиль і чому вам не пасує те, що ідеально виглядає на комусь іншому? Про це на сторінках книги розповідає польська блогерка Катажина Туск.


07_8_06

Кріс Барез-Браун «Wake Up! Прокидаємось!»


Книга з яскравим дизайном має на меті розбурхати власника і змусити перестати жити на автопілоті. Для цього читачу запропонують не лише теорію, а й практику – низку завдань, які треба виконати, аби змінити свій світогляд і навчитись у буденних калюжах бачити зорі

Поставте невеликий експеримент над своїм життям і результати не змусять вас чекати довго.

Читати: Як перестати жити на автопілоті? Прокидаємось та #ЧитаємоРазом: “Wake Up!” Кріса Бареза-Брауна


07_09_06

Остін Клеон «Кради як митець»


Постмодерністи вже давно знали – все геніальне вже створено до нас. Не можеш вигадати щось оригінальне? Вкради! Так радить Остін Клеон – автор оригінального щоденника і порадника із секретними фішками творчих крадіїв.

Головне красти чесно.

Як надихнутись на нове і цікаве за допомогою чужої творчості – читай у книзі. Шукай, наслідуй, твори! – головна теза книги.

ЧитатиКради як митець. 6 захопливих книжок для творчих людей


07_10_06

«Пиши сильно»


Якщо ви відчуваєте, що у вас тихо скніє справжній письменник – рятуйте його.

Ця книга для тих, хто давно виношує в собі ідею геніального тексту, та все ніяк не візьметься за написання.

На сторінках книги українські письменником діляться своїм досвідом роботи над текстом,якими вони ділились під час занять центру LITOSVITA, який реалізував більше ста навчальних програм з письменницької майстерності.

Досить відкладати – вперед до навчання і роботи.


07_11_06

Елізабет Ґілберт «Велика магія»


Книга про творчість журналістки і письменниці Ліз Гілберт призначена для тих хто боїться творчості, адже є перфекціоністом. « Я не стану видатною танцівницею. То навіщо мені танцювати?» – часом задаються питанням люди і продовжують роками таємно плекати мрію.  

Ставати видатним митцем зовсім не обов’язково! А от проявляти творчість у дрібницях, отримувати від неї насолоду і натхнення – просто необхідно, вважає авторка.

На сторінках нехудожньої, але такої живої, сповненої купою особистих історій книги, Гілберт розказує як це зробити.

Читати: Чи я насправді такий безталанний? Шукаємо відповіді та #ЧитаємоРазом: «Велика магія» Елізабет Ґілберт


07_12_06

Ірина Негова «Яскравий Щоденник»


Якщо ви мама чи тато, спрямувати свою креативність на розвиток малюка – саме те, що треба. Яскравий щоденник – цікава інструкція на щодень для діток від 4 років та їх батьків. Щоденник допоможе зробити кожен день малюка, який пізнає світ цікавим і корисним.

Книга не призначена для того, аби вручити її в рук дитині і отримати півгодини тиші, а навпаки спонукає батьків взаємодіяти з малечею, вивчати її емоції та шукати позитив у кожному дні.


Схожі книги: Джулія Кемерон «Шлях митця», Стівен Дабнер, Стівен Левітт «Думай як фрік», Тім Гарфорд «Шкереберть. Як творчий безлад може змінити життя на краще», Стівен Кінг «Про письменство. Мемуари про ремесло».


Читати: 7 книг для творчої самореалізації

Читати: Проект Щастя. Шукаємо мотивацію у книжках

Читати: 8 уроків життя з 8 надихаючих книжок, які мусить прочитати кожен

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

18 thoughts on “7 книг, які пробудять твій творчий потенціал

    Залишити відповідь