7 книг, у яких події відбуваються весною

Календарна весна ще не закінчилася, незважаючи на зовсім не травневу спеку. Про цю пору року можна говорити коли завгодно, оскільки вона завжди по-своєму впливає на кожну людину. Люблять про неї говорити й письменники – весна в літературі взагалі займає особливе значення. Далі – сім цікавих і різнопланових книг, у яких події розгортаються навесні.


Читати: Зустрічаємо весну та #YakabooBingoSpring2018


07_2_05

Йонас Люшер «Весна варварів»


Швейцарський бізнесмен поїхав на курорт до Тунісу. Виявилося, що там також відпочивають англійці – представники найвищих фінансових кіл Лондона. Молодики зібралися, щоби відсвяткувати пишне весілля. Усе було б добре, та прокинувшись після бурхливої вечірки, молоді фінансисти дізналися, що Великобританія оголосила державне банкрутство. Поважні люди за мить стали ніким – без роботи і з пустими кредитними картками. Такі події навіть англійських інтелігентів можуть перетворити на варварів.


07_3_05

Хуан Рамон Хіменес «Платеро і я»


Декілька років поет Хуан Рамон Хіменес лікувався в санаторії від нервово-емоційного напруження. Повернувшись додому, іспанець отримав у подарунок віслюка, якого назвав Платеро. Відтоді він став вірним товаришем поета, супроводжував його скрізь, слухав вірші і прозові рядки видатного автора. Книга «Платеро і я» – це збірка прозових оповідань, просякнутих лірикою, спогадами, спокоєм, а також весняно-літніми барвами чарівної Іспанії.


07_24_03

Сара Джіо «Ожинова зима»


Репортер Клер Олдрідж отримує завдання написати статтю про «ожинову зиму» – несподіване травневе похолодання. У своєму матеріалі журналістка повинна також розповісти про схожий випадок, який стався там же, у Сіетлі, 1933 року. Тоді теж у травні місто засипало снігом. Та увагу Клер привертає інше – Віра Рей тоді втратила дитину за дивних обставин. Журналістка обіцяє собі розібратися в цій справі й пізніше дуже здивується, дізнавшись, що в них із жінкою з минулого є багато спільного.

Читати: #ДвіДумки: Сара Джіо. Ожинова зима


07_4_05

Катаріна Кієрі «Никто не спит»


Еліас – звичайний підліток. Він замкнутий, закомплексований і практично не має друзів у школі. Хлопець не завжди був таким. Еліаса змінила одна єдина ситуація – три роки тому його мати пішла з дому й не повернулася. Хлопець написав їй 120 листів, але відповіді так і не отримав. Роки ідуть, підліток дорослішає, стримано поводиться з батьком, але ніяк не може забути матір. Хоббі також залишилися в минулому Еліаса. Життя хлопця потроху розсипається, та, на щастя, знайдуться люди, які допоможуть йому переступити через ту трирічну яму і знайти в собі сили жити далі. Спочатку ці люди будуть Еліасу чужими, але ніщо так не зближує, як час і події.


17_1_12_01

Френсіс Бернетт «Таємний сад»


Деякий час маленька Мері Ленокс жила в Індії. Так склалися обставини, що дівчині довелося переїхати до Великобританії. У новій країні головна героїня опинилася в незвичній для себе ролі. Мері звикла тільки наказувати, а тепер їй доведеться забути стару звичку й набути нову – просити. З цього моменту почнеться дивовижний процес перевтілення дівчини, яка змінить не тільки себе, а й увесь світ. Без магії в таких випадках, звісно, не обійдеться.


07_5_05

Роберт Гелбрейт «На службе зла»


Усе почалося з того моменту, коли Робін Еллакотт отримала кур’єрською доставкою пакунок із жіночою ногою. Її начальник Корморан Страйк не дуже злякався такого «подарунку», адже він – досвідчений детектив. Однак здивувався чоловік не менше. Покопирсавшись у пам’яті, Страйк згадав чотирьох людей, які теоретично можуть бути здатними на таку жорстокість. Поліція зосереджує увагу на одному із цих підозрюваних. Чим далі просувається слідство, тим ясніше Корморан розуміє, що вони шукають не того. А справжній маніяк тим часом завдає нового удару…

Читати: Детективи Ролінґ-Ґелбрейт: як, про що, кому читати


07_6_05

Макс Фрай «Жалобная книга»


У всіх бувають складні періоди в житті. Однак це не є приводом для того, щоби нарікати на долю. Цього не можна робити ні вголос, ні мовчки. До тих, хто не послухається, приходять НАТХІ – люди, здатні прожити зовсім непогане життя, від якого хтось може свідомо відмовитися. Таких бажаючих стає все більше. Єдиний шанс протистояти їм і нікому не віддати своє життя – прийняти долю такою, якою вона є.


Читати: Чудовий переклад. 12 книг, які хочеться читати

Читати: Новинки квітня: 97 книжок від українських видавництв

Читати: Читання на довгі вихідні. 10 книг, яким варто приділити багато часу

Сергій Завалко
Журналіст, спортивний і літературний оглядач. Люблю ігрові види спорту, поезію і літературу. Пишу вірші. Читаю в основному поезію і художню літературу. Люблю жити, радіти життю, дізнаватися щось нове і активно відпочивати.

23 thoughts on “7 книг, у яких події відбуваються весною

    Залишити відповідь