Чим зайнятись на Літературному Кураж Базарі: 10 топ-подій для книголюбів

Вже в суботу на ВДНГ стартує Літературний Кураж Базар. Програма буде насиченою і неймовірно цікавою. Блог Yakaboo зібрав 10 подій, які варто не пропустити книголюбам.


les-gasia


Послухати діалог Леся Подерв’янського та Гасі Шиян

Коли: субота, 8 вересня, 19:00

Розмова буде невимушена, за келихом вина, душевна і повністю експромтом. Жодних заздалегідь продуманих тем. Більше того – Лесь Подерв’янський та Гася Шиян раніше знайомі не були, і познайомляться прямо під час зустрічі. Словом, буде цікаво.


bookworm


Побувати на виїзному засіданні книжкового клубу Kyiv Bookworm club  

Коли: неділя, 9 вересня, 14:00

Півтора роки тому киянка Тетяна Лукінюк створила книжковий клуб, на який приходять десятки людей щомісяця. Вони одночасно читають одну книгу, а потім діляться враженнями та дискутують щодо героїв. Докладніше про це читайте у нашому інтерв’ю. А на Куражі ви зможете подивитись наживо, як відбуваються засідання клубу.


lola


Зводити доньку на презентацію «Щоденника Лоли»

Коли: субота, 8 вересня, 17:00

Подія для фанатів серіалу «Школа». Книжка «Щоденник Лоли» є приквелом фільму й розкриває характери його персонажів. На заході йтиметься про досвід написання книжки за стрічкою, про враження акторки Лізи Василенко від трактування у книжці її героїні.  


semkiv


Дізнатись, як писали класики і як читати класику

Коли: неділя, 9 вересня, 16:00

Автор відповідних книг, літературний критик Ростислав Семків прочитає свою лекцію на Куражі. Від дуже яскравий оратор, тож скучно не буде.


lauk


Купити нову книгу Мирослава Лаюка та познайомитись з автором

Коли: субота, 8 вересня, 17:00

Автор відомого роману «Баборня» Мирослав Лаюк написав нову книгу. Її презентація відбудеться в рамках Куражу. «Світ не створений» — це містичний роман, у якому переплелись історичні періоди та видатні постаті та вигадані герої.


avramenko


Навчитись правильної української мови

Коли: неділя, 9 вересня, 12:00

Автор книг «100 експрес-уроків української» Олександр Авраменко прочитає лекцію для тих, хто хоче підтягнути мову. Раніше Олександр вів відповідні заняття на «1+1» і набули такої популярності, що виникла необхідність у друкованій версії. Так з’явився самовчитель, що набув неабиякої популярності. На Куражі ви зможете познайомитись з Олександром Авраменком та дізнатись багато цікавого про типові помилки, що роблять в українській мові.


ridna-mova


Побувати на презентації коміксів

Коли: субота, 8 вересня, 13:00

«Рідна мова» — одне з небагатьох українських видавництв, що активно видає комікси. На Куражі ви дізнаєтесь про нові графічні романи, що днями вийшли друком у «Рідній мові», познайомитесь з перекладачами, та дізнаєтесь, як створюються україномовні комікси.


padallka


Дізнатись, як стати копірайтером

Коли: неділя, 9 вересня, 14:00

Авторка книги «В очікуванні копірайтера» Стаська Падалка розкаже про свою професію – про хороші та погані тексти, про те, що треба читати автору, щоб розвивати свою майстерність, а також про те, де вчитись писати.  


alf


Зустрітись з Олексою Негребецьким

Коли: субота, 8 вересня, 15:00

Негребецького називають “хрещеним батьком українського дубляжу”. Це його голос у Альфа, у Сирника з “Тачок”, у Прибульця Павла та інших героїв телебачення та кіно. На Куражі ви зможете познайомитись з Олексою Негребецьким та розпитати його про все на світі.


bookss


Купити книжок

Коли: субота та неділя, 8 та 9 вересня, з 11:00 до 21:00

На Куражі візьмуть участь десятки видавництв. Відвідувачі зможуть придбати деякі новинки, підготовлені до Форуму видавців, ще до форуму (наприклад, нову книгу Андрія Бондаря “Церебро”). Про 50 книжок, на які варто звернути увагу, ми писали ТУТ.

 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

11 thoughts on “Чим зайнятись на Літературному Кураж Базарі: 10 топ-подій для книголюбів

    Залишити відповідь