Повна програма Літературного Кураж Базару

Представляємо програму заходів найнасиченішої книжкової події цієї осені в Києві — Літературного Кураж Базару, співорганізатором якого є найбільший книжковий інтернет-магазин Yakaboo! На вас очікують поети, письменники, перекладачі, дизайнери, музиканти та всі-всі-всі, хто обожнює книжки і не може уявити свого життя без них. Тож запасайтеся гарним настроєм і вирішуйте заздалегідь, як розпланувати свій час, щоб встигнути побачити усе найцікавіше.

12:00

«Візуальна книга» — розмова з Павлом Гудімовим.
Павло Гудімов — куратор, архітектор, музикант. Розповідатиме про поняття «візуальна книга», розкриє секрети правильного читання, колекціонування та відстеження візуальних видань в Україні та світі. Покаже найцікавіші екземпляри зі своєї власної бібліотеки та презентує ті книги, які робив як видавець та упорядник.

ЛЕКТОРІЙ

13:00

Презентація новинок коміксів DC.
Учасниці: кураторка проекту Марія Шагурі, перекладачки Олена Оксенич, Марина Дубина, Ярослава Стріха, модераторка — Ірина Ніколайчук

ЛЕКТОРІЙ

13:00

♪ Аніта Авакян

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

14:00

Зустріч з зірковою радіоведучою Сонею Сотник.
Лайфхаки з раннього підйому, секрети заразливого сміху і все, все, все з нагоди презентації аудіокниги «Сила інтровертів», озвученої Сонею Сотник

ЛЕКТОРІЙ

14:30

♪ Dissapeared Completely

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

15:00

Літературна зустріч з перекладачем Олексою Негребецьким.
Учасники: Олекса Негребецький, Богдана Романцова

ЛЕКТОРІЙ

16:00

Drink&Talk: Про літературні тренди, лекторка Богдана Романцова, літературний критик

ЛЕКТОРІЙ

16:00

Noah Fulton Beale

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

17:00

«Щоденник Лоли»: автограф-сесія
Подія для фанатів серіалу «Школа». Книжка «Щоденник Лоли» є приквелом фільму й розкриває характери його персонажів. На заході йтиметься про досвід написання книжки за стрічкою, про враження акторки Лізи Василенко від трактування у книжці її героїні.

ХОЛ

17:00

«Світ не створений»: препаті/предпрезентація роману Мирослава Лаюка
У програмі словесні мандри романом – вечірка кінця світу, дресирована рись Агата, мольфари та опіум, Махно та подорожі у часі, Київ та Париж. Читання фрагментів, спілкування з автором, випивання, танцювання і все решта, як ви любите.


ЛЕКТОРІЙ

17:30

Fontaliza

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

18:00

Презентація книги «Секс. Наркотики. Бог»
Купуючи книгу, ви робите благодійне пожертвування, яке буде спрямоване на зниження рівня захворюваності і смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДУ, сприяння у доступі до якісних і доступних послуг з лікування, медичної допомоги, догляду і підтримки людей, які живуть з ВІЛ та інших уразливих до ВІЛ груп населення.

ЛЕКТОРІЙ

19:00

Розмова за келихом Леся Подерв’янського та Гасі Шиян — про секс, сміх, страх, смерть

ЛЕКТОРІЙ

19:00

Sunset by Timo

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

20:00

Седрик «Офигенная». Презентація-концерт книги віршів.

ЛЕКТОРІЙ

21:00

LAYAH

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

12:30

Dr.Silina «G-point и все об этом».
Сповідальня

ЛЕКТОРІЙ

13:00

Про книжки і дизайн: Макс Павлюк і Лєра Схємка (We Bad)
Ми любимо красиві книжки і талановитих людей, які допомагають їх робити. Знайомимо з Максом Павлюком та Лєрою Схємкою. Їхні малюнки усюди: у книжках «Місто» і «Кайдашева сім’я», в улюблених кав’ярнях та в супермаркетах, на стіні заводу «Метробуд» і в телевізорі. Будемо говорити про красиві книжки і не тільки. Готуйте запитання і до зустрічі!)

ЛЕКТОРІЙ

14:00

Drink&Talk: Про тексти і копірайтинг
Лекторка Стаська Падалка (авторка книги «В ожидании копирайтера»)

ЛЕКТОРІЙ

14:30

♪ Joy Bloom

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

15:00

Складнощі перекладу: Михельсон і Пратчетт — хто кого

У перекладача Олександра Михельсона власна історія із Террі Пратчеттом. 18 років тому він переклав «Правду» для друзів, щоб поділитися геніальним текстом. Торік книжка вийшла у «Видавництві Старого Лева» і потрапила до читача. Так почалася прекрасна історія чарівника в капелюсі із Дискосвіту в українському перекладі. Перекладач розповість, як це —перекладати складні та водночас смішні тексти українською, щоб зберегти контекст і жарти. Що мають спільне пісні Святослава Вакарчука, вислови Віктора Ющенка та фентезі? Чи варто жити без книжок «Віщі сестри», «Право на чари» та «Правда»? Та з чого варто почати їх любити?

Учасники: Олександр Михельсон (перекладач), Олена Гусейнова (модератор)

ЛЕКТОРІЙ

16:00

Drink&Talk: Про читання
Лектор Ростислав Семків (автор книг «Як читати класиків» та «Як писали класики»)

ЛЕКТОРІЙ

16:00

♪ Майк Кауфман

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

17:00

Про книжки і дизайн: Дмитро Яринич (Hooga.design)
Ми любимо красиві книжки і талановитих людей, які допомагають їх робити. Сьогодні знайомимо з Дмитром Яриничем з Хуга дизайну. Це наші добрі давні друзі, які допомагають створювати нам найкращий дизайн для книжок. До речі, нещодавно вони виграли одну з найпрестижніших дизайн-премій світу Red Dot. Поговоримо про смак від перемоги, книжкову ілюстрацію і про ще щось цікаве, що ви запитаєте.

ЛЕКТОРІЙ

17:30

♪ Олег Теплих

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

18:00

Презентація нової книги Вілла Ґомперца «Думай як митець».
Зустріч із творчою командою українського видання «Думай як митець» Вілла Ґомперца. Учасники: Костянтин Кожемяка (директор видавництва), Микола Ковальчук (верстальник, дизайнер), Катерина Яцушек (ілюстраторка), Олександр Михед (відповідальний редактор).

ЛЕКТОРІЙ

18:00

Nude Voices

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

19:00

Read, run and drink beer: говорять Марі Карачина та Лана Світанкова
Розмова двох фанаток бігу, пива та книжок про найдорожче. Лана Світанкова (перекладачка книжки «Смак пива») та Марі Карачина (авторка «Never Stop») розповідають: як поєднувати між собою біг, книжки та пиво? Хто і для чого вигадав забіги beer run? Що потрібно, щоб пробігти марафон і які при цьому читати книжки?

Учасники: Лана Світанкова, Марі Карачина

ЛЕКТОРІЙ

19:00

 Іван Дорн читає концертні вірші.

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

20:30

Луна читає авторську поезію.

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

21:30

«Король Убю» (спектакль театру «Мізантроп»).

МУЗИЧНИЙ МАЙДАНЧИК

13:00

«Справжні монстри і як їх не боятися»: майстер-клас від ілюстраторки Жені Миронюк за інтерактивною книжкою «Не бійся монстриків»

Художниця Женя Миронюк пропонує швидкий і веселий шлях з подолання страху своїх власних монстриків. Їх треба спочатку намалювати, а потім уявити, що вони геть не страшні. Адже страх виникає лише від невідомості. Разом з ілюстраторкою діти створюватимуть власних монстрів та пограють у гру, після якої ніколи не будуть боятися.
(Проводить: Женя Миронюк)

ЛЕКТОРІЙ

12:00

«Малюємо аватарки геніям»: майстер-клас за книжкою «Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв»

Ми звикли до прилизаних та відредагованих портретів геніїв, які далекі від образу реальної людини. Але ж генії також були дітьми, бешкетували та робили дурниці. Книжка французьких авторів Жана-Бернара Пуї, Сержа Блоха та Анн Бланшар пропонує трішки більше дізнатися про тих, на кому тримається світ науки та культури. На майстер-класі разом із дітьми будемо малювати портрети геніїв без гриму та шкільних рамок, веселих та бешкетливих, таких, як і ми.
(Проводить: Ксеня Різник)

ЛЕКТОРІЙ

14:00

Воркшоп «Створи власне свято» від авторки дитячої серії «Маєчка» Юлії Лактіонової
Авторка дитячої серії «Маєчка» Юлія Лактіонова розкаже про улюблені свята року, як вони виникли, що потрібно робити і як найкраще святкувати (за мотивами книжки «Маєчка. Святкове видання»). Під час зустрічі дізнаємось про пригоди чотирилапих героїв з родини Маєчки.
Кожна дитина вигадає своє власне неповторне свято та створить листівку-запрошення.

ЛЕКТОРІЙ

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

777 thoughts on “Повна програма Літературного Кураж Базару

    Залишити відповідь