Лютневі новинки від львівського “Видавництва Старого Лева”

Фото: starylev.com.ua

За кілька днів “Видавництво Старого Лева” почне презентувати одну новинку за іншою і, як завжди, одну кращу за іншу. Сучасна проза від українських авторів, гострий перекладний роман для підлітків, пригоди для дітлахів та корисні сімейні книжки. Час шукати місце на книжкових поличках.

всл1“Остання жінка, останній чоловік”, Людмила Таран

Буденність та буттєвий вимір, іронія й романтизм, таємничо-містичне та впізнаване — все це поєдналося в книжці новел Людмили Таран. Одвічна напруга й осяйні миті людських стосунків, екзистенційні переживання, знайомі чи не кожній людині, — провідна проблематика її прози.

 

 

 

всл3“Орда”, Роман Іваничук

У центрі цього історичного роману – психологічний художній аналіз трагічних подій XVIII ст., пов’язаних з руйнуванням славної козацької столиці – Батурина.

 

 

 

 

всл4

“Ліндберґ. Історія неймовірних пригод Мишеняти-летуна”, Торбен Кульман

Багато років тому жило у Гамбурзі цікаве до всього Мишеня, яке дуже любило читати людські книжки і мало багато друзів-мишей. Та одного дня з міста зникли всі миші… Щоби знову побачити своїх приятелів, Мишеняті доведеться здолати чимало небезпек, стати справжнім винахідником і навіть — перелетіти через океан.

 

 

всл5“Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція”, Надійка Гербіш

Одного вечора Лука й Терезка гортали в кабінеті свого дідуся-географа атлас,навіть не здогадуючись, що він – чарівний. Несподівано для самих себе діти опиняються у Венеції. Вони милуються гондолами та чудовою архітектурою міста, куштують місцеві страви та дізнаються про найцікавіші події в його історії завдяки їхньому новому знайомому – пану Валеріо. А головне – братові та сестрі під час цієї мандрівки вдається відкрити таємницю Чарівного Атласу.

всл6“Марічка і Червоний Король. Подорож туди, де сніг”, Марина Рибалко (Товстенко)

Будьте обережнішими зі своїми бажаннями! Адже коли дуже-дуже захотіти, можна потрапити поза межі Реальності! А там… поруч зі звичайними людьми живуть дракони, розбійники, королі природних стихій, котрим притаманні людські почуття. Повернення можливе тільки тоді, коли сила дружби здолає всі випробування і з’єднає в єдине ціле амулет «Скіфське сонце».

 

всл7“Задзеркалля”, Оксана Лущевська

Нікому не подобається лежати в лікарні. Але тут у Сашки є Ростя – її перше справжнє кохання. Тож вона почувається щасливою, аж доки на сусідньому ліжку не опиняється знайома дівчина Діна за крок від смерті. Підступні подруги, легковажні хлопці, такі складні й незрозумілі батьки… Хто винен, що Дінка стрибнула в Задзеркалля? І чи вдасться їй знайти дорогу назад, якщо Сашка цього дуже-дуже захоче?

 

 

всл8“Середина світу”, Андреас Штайнгьофель

Сімнадцятирічний Філ намагається знайти своє місце серед вихору людських дивацтв. Він шукає порозуміння з ексцентричною мамою та відлюдькуватою сестрою-близнючкою, мріє дізнатися бодай щось про свого батька, закохується у нового загадкового однокласника, досліджує «чорні діри» власної душі разом з найближчою подругою та змалечку чинить опір «маленьким людям» – жителям провінційного містечка, на краю якого хлопець живе у великому занедбаному маєтку. Це історія про все перше, раннє, несподіване, що стається на початку життєвого шляху. Написана для підлітків, вона стала неабияк популярною в Німеччині, знайшовши читачів серед значно ширшого кола. Адже кожному важливо дізнатися, де вона – середина світу.

всл9“15 табу для матусь і татусів”, Лариса Шрагіна

Чому діти не завжди поводяться так, як нам хочеться? Чому їхня поведінка нас дратує? Чому вони часто чинять нам на зло? Чи цілком усвідомлюють такі свої вчинки? Якими внутрішніми мотивами і причинами керуються?

Відповіді на ці запитання – чи не найболючіші для нас, батьків. Але варто пам’ятати: вони, наші діти, не народжуються зухвалими, деспотичними чи егоїстичними. Вони стають такі, якщо ці риси за певних обставин у спілкуванні з іншими людьми допомагають їм домогтися бажаного. Про те, як уникнути прикрих помилок у вихованні, про табу для батьків у спілкуванні зі своїми дітьми йтиметься у цій книжці.

всл10“Грудне вигодовування: секрети і секретики”, Соловей Ксенія, Гавриленко Тетяна, Єрко Миродара 

Найзаповітніша мрія кожної мами – аби її малюк був здоровим, швиденько ріс, нормально розвивався і тішив усіх довкола своїми першими досягненнями. Ключову роль у цьому, безсумнівно, відіграє грудне вигодовування. Саме мамине молочко – ідеальна їжа для вашої крихітки, яка забезпечить дитячий організм усім необхідним. Цінність маминого молока в житті немовлятка переоцінити важко. А що робити, коли одразу налагодити процес вигодовування не вдається? Коли мама нервує, а малюк плаче? Коли… Відповіді на ці і ще, без перебільшення, сотні питань, ви знайдете у цій книжці.

11 thoughts on “Лютневі новинки від львівського “Видавництва Старого Лева”

    Залишити відповідь