Новинки тижня: британський трилер, київський детектив і мистецтво імпресіоністів

Традиційний для вівторка огляд тижневих новинок від Yakaboo  із радіопрограми “Книжное сословие” з критиком Юрієм Володарським на радіо Аристократи. У цьому випуску було про: цьогорічного Букерівського лауреата Пола Бітті (Бейті) та роман “Розпродаж”, рейтинг продажів зарубіжної літератури на Yakaboo, рецензія на роман «Узкая дорога на дальний север» Річарда Фленагана, а в гостях письменник Артем Чех. Випуск шукайте за посиланням, а наступний чекайте о 17:00 наступного понеділка.

1. Рут Веа «У лісі-лісі темному», Наш Формат, 288 стр. 2016 р.

Рут Веа – британська письменниця, автор психологічних трилерів. «У лісі-лісі темному» – дебютний твір Уейр, який став бестселером Sunday Times і New York Times. Книга була видана в 35 країнах.

Нора Шоу прокидається в лікарні. Вона абсолютно нічого не пам’ятає про кілька днів, що минули після її візиту до шкільної подруги, яка запросила Нору на дівич-вечір. Зрозуміло тільки одне – трапилося щось страшне. У бинтах і з частковою втратою пам’яті Нора ненавмисно підслуховує розмову поліції біля її палати й всі жахи того, що сталися починають спливати окремими епізодами. Дія книги відбувається в Нортумберленді. За словами письменниці, вона вибрала це місце спеціально, адже воно «холодне та ізольоване».

2. Ієн Мак’юен «Закон о детях», Эксмо, 256 стр, 2016 р.

Іен Мак’юен – англійський письменник, лауреат Букерівської й ще кількох престижних літературних премій.

«Закон про дітей» – повість про суддю Фіону Мей, яка має вирішити долю Адама Генрі – хлопця, якому необхідне переливання крові, але через свої релігійні переконання він готовий свідомо піти з життя.

3. Євгенія Кононенко «Ностальгія», Видавництво Кальварія, 136 стор, 2016 р.

Євгенія Кононенко – українська письменниця, автор детективних, історичних романів, новел. Дія її творів часто відбувається в рідному для Кононенко Києві. Також перекладає художню літературу з англійської та французької мов. Є лауреатом українських літературних премій («Гранослов», «Книга року», премії журналів «Сучасність», «Березіль»).

«Ностальгія» – детективний роман, в якому Київ є не просто місцем дії, а повноцінним персонажем. Історія вбивства 20-річної давності тісно переплететься з відносинами двох дорослих людей і пошуком спільного минулого.

4. Мариша Пессл «Некоторые вопросы теории катастроф», Азбука/Иностранка, 672 стр, 2016 р.

Американська письменниця. Працюючи фінансовим консультантом, кілька разів намагалася написати книгу. Після кількох невдач у 2001 році знову відновила творчу діяльність. У 2004 з’явився роман «Некоторые вопросы теории катастроф». Він отримав позитивні оцінки американської преси, а через деякий час став бестселером New York Times. Книга перекладена на 30 мов.

Сінь Ван Меєр, центральний персонаж роману, – незвичайно ерудована дівчина-підліток, яка зі своїм ексцентричним батьком встигла побувати в різних куточках світу. В один прекрасний момент батько Меєр вирішує оселитися в «глухому» містечку в Північній Кароліні. Сінь починає ходити в коледж, вступає в групу багатих, обраних підлітків. Смерть викладача-кінознавця Ханни Шнайдер, з першого погляду схожа на самогубство, змушує дівчину задуматися над тим, що сталося і знайти відповідь на заховані загадки.

Роман написаний у стилі навчального плану, де кожна глава має назву певного літературного твору, наприклад, «Отелло», «Буремний перевал»…

5. Паола Волкова «Мост через реку. Импрессионисты и XX век», АСТ, 316, 2016 р.

Видатний російський мистецтвознавець, історик мистецтва ХХ століття, вважається одним з найкращих фахівців в області творчості Андрія Тарковського.

«Мост через реку. Импрессионисты и XX век» – книга, яка охоплює короткий, але дуже важливий для історії мистецтва ХХ період, а також про тих художників, на творчість яких вплинув імпресіонізм. До видання увійшли глави про Ван Гога, Едуарда Мане, Пабло Пікассо, Сальвадора Далі, Пабло Пікассо, Казимира Малевича.

Читати: Новинки тижня: Ельчин Сафарлі, книга про Кузьму і уроки лідерства від Алекса Фергюсона

Про ці та інші новинки Yakaboo.ua ви можете також почути щопонеділка о 17:00 в програмі «Книжное сословие» з Юрієм Володарським на Радіо Аристократи.

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

64 thoughts on “Новинки тижня: британський трилер, київський детектив і мистецтво імпресіоністів

    Залишити відповідь