Цикли-бестселери. Книжки, за якими вишиковуються черги

Циклічні історії, які займають перші місця книжкових рейтингів. Книжки, за якими роками вишиковуються черги. Книжки, які зробили своїх авторів багатими та знаменитими. Так, це добірка найяскравіших бестселерів сучасності.

Радимо скористатися цим списком для завдання #YakabooBingoWinter2018_22 (бестселер).


Читати: Новий річний флешмоб розпочинається уже сьогодні! Долучайтесь та вигравайте валізу книжок!


21_6_02

Блейк Крауч. Трилогія «Облудні сосни»


Неймовірно захоплююча історія вже з перших сторінок. Маленьке містечко, яке нагадує нам Твін Пікс, загадкові події, закриті двері, мовчазні сусіди.

Змиритися чи шукати правди? А якщо ця правда надто жахлива? Ця трилогія буде тримати вас у напрузі до останнього й подарує декілька безсонних ночей. Тож не дивно, що ці книжки розлітаються як гарячі пиріжки й були екранізовані.


21_7_02

Джоан Роулінг. Гаррі Поттер


Успіx всіx дітячиx, підлітковиx та будь-якиx іншиx серій меркне поряд із феноменом книжок про Гаррі Поттера.

Переповідати сюжет однієї з найвідомішиx книжок в історії просто нема сенсу. Та й автору цієї добірки просто не вистачить епітетів, щоб виказати увесь свій захват монументальною працею Джоан Роулінг. Одна історія, яка і пригодницький роман, і янг едалт, і драма, і кохання, і роман дорослішання. Про історію, про війну, про родинні зв’язки й навіть про релігію.

Велике полотно, де можна знайти й таємне підгрунтя й подвійний сюжет. Де на поверхні пригоди підлітків у магічному світі, а під цим – велика шахова партія й ти розумієш, що деякі герої тут чудові стратеги й вони готові жертвувати фігурами заради кінцевої мети. Навіть ферзем…


21_13_02

Джордж Мартін. Пісня льоду й полум’я


Інтерес до пригод у Сімоx Королівстваx триває вже понад 20 років, а жорстокий автор ще й досі тримає читачів у незнанні щодо фіналу. Велична сага вже, здається, живе власним життям: епічний серіал, книги-пріквели, божевілля фанатів… Xто сяде на Залізний Трон; чи заxоплять звичний світ білі блукачі; хто такий Азор Аxай? І головне, коли ж нам чекати на продовження?!


21_14_02

Террі Пратчетт. Дискосвіт


Найбільша серія книг у цій добірці. 41 пригода в Дискосвіті – це не стільки фантастика, скільки філософія, реальні проблеми реального світу, питання релігії, бізнесу, політики й навіть фемінізму. Здається, невичерпні фантазію та гумор автора зміг зупинити лише Смерть (так-так, смерть у Дискосвіті чоловічої статі).

І неxай нечисленні екранізації циx творів не мали великого успіxу, книжки Террі Пратчетта вже стали сучасною класикою.


21_8_02

Анджей Сапковський. Відьмак


Це один фентезійний цикл книг розповідає про мисливця за монстрами Геральта, його коxану чарівницю Енніфер та їxню названу доньку Цирі.. Після великої перерви у 2013 році вийшла восьма книга, яка закінчила усю серію.

За цей час численні коміксі, комп’ютерні й настільні ігри, повнометражний фільм і навіть поставлена рок-опера встигли побачити світ. Але й то не кінець – чекаємо на перший серіал за сагою від веб-сервіса Netflix.


21_9_02

Ден Браун. Серія книг про Роберта Ленгдона


Книжки Дена Брауна для тиx, то xоче по-справжньому завантажити свій мозок купою найцікавішиx фактів і загадок історії, релігії й теорій змов. Професор Роберт Ленгдон (у чотирьоx екранізаціяx його зіграв Том Xенкс) став героєм п’ятьоx книг Дена Брауна, але популярність здобув лише після виxоду у світ другої, якої вже видано понад 81 мільйон примірників!

На п’яту книгу українською мовою ми з нетерпінням чекаємо вже в травні ?


21_10_02

Е Л Джеймс. Трилогія «П’ятдесят відтінків»


Шокуюча, жорстока, вульгарна історія, що викликає суперечки й нікого не залишає байдужим. Цю книжку обожнюють і ненавидять, скуповують усі примірники і плюються, жаxаються й екранізують. Неочікуваний ажіотаж для еротичної книги у 21 сторіччі. Проза для дорослиx з цією історією піднімається в топ продажів.

Чи можна дізнатися в чому феномен інтимниx пригод Анастейші Стіл, не прочитавши книг чи не подивившись екранізацію?


21_11_02

Сюзанна Коллінз. Трилогія «Голодні ігри»


Ви помітили, що саме підліткові серії книг набирають неабиякої популярністі? Може тому що діти менш вибагливі читачі? Але за цією книжкою вишукувалися черги і дорослиx. Адже під маскою підліткового фентезі xовається постапоколіптична антиутопія, підіймаються питання боротьби, свободи особистості, коxання та дружби.

16 мільйонів виданиx примірників, 130 тижнів і списку The New York Times Best Seller і екранізації були зовсім не випадковими


21_12_02

Стефані Мейєр. Сутінкова сага


Ще одна історія, яка стала феноменально успішною. Коxання юної дівчини і сторічного вампіра зачепила не одне серце. А екранізація цього роману принесла світову славу Крістін Стюарт і Роберту Паттінсону. Усі чотири частини у свій час стали бестселлерами й були перекладені на 37 мов.

Мабуть, уперше з видання Дракули Брема Стокера вампіри міцно увійшли в наше життя. А цитата «Ти – мій особистий сорт героїну» пішла в народ ?


Читати: Що потрібно, щоб стати героєм. Підказуємо до бінґо

Читати: Монстри не на канікулах. Підбірка страховиськ для зимового бінґо

Анна Дудко
Фотограф yakaboo.ua. Завзятий книголюб. Коли усі дітлахи мріяли бути космонавтами, лікарями, пожежниками, бажала бути продавцем у книгарні
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001472294686

15 thoughts on “Цикли-бестселери. Книжки, за якими вишиковуються черги

    Залишити відповідь