Ловити мить із Клейтоном Крістенсеном

Книга, відгук про яку ви зараз читаєте, зацікавлює одразу всім – назвою, обкладинкою, анотацією, ціною, форматом, цікавою особистістю  автора. 

Клейтон Крістенсен написав цю книжку зі своїми студентами – Джеймсом Олвортом та Карен Діллон.
Книга вже отримала низку рецензій від українського читача, і кожна з цих реакцій по-своєму особлива, немає повторів, а це означає, що робота Крістенсена багатогранно відбилася у думках поціновувачів такого виду літератури. Кожен із журналістів, блогерів, бібліотекарів намагався донести однодумцям найважливіші моменти, що вибудувані в тексті автора-викладача, найцікавіше, що так тісно пов’язане сьогодні з кожним із нас.

Для мене вартою уваги стала описана автором формула “гроші є компенсацією, а не винагородою за працю”. Вона пробуджує цілий потік роздумів про те, що, крім грошей, могло втримати у роботодавця так довго, і чи є щось інше, крім грошей, заради чого ми зараз працюємо.

Книга якісно перекладена на українську, але читачеві варто розуміти різницю на ринку праці в рідній країні й на батьківщині авторів, і тоді книга постане в цілковито новій якості – як потужний інструмент запуску внутрішніх пошуків власного “я” та перелому стереотипів взаємозмінюваних чи поєднуваних “роботи-хобі-сім’ї”, що вкарбувалися у наше сприйняття в кожного по-різному .

Дуже влучно описані найчастіші проблеми молодих людей, які створюють сім’ї, власний бізнес: кар’єра чи дім? ризикувати чи обрати стабільність? кидати невдалий старт чи почекати ще мить?

Автори чудесно ілюструють свою роботу живими прикладами, наприклад, історіями злетів і падінь відомих корпорацій: Моторола з проектом “Іридіум”,  Хонда на американському ринку мотоциклів та іншими, не менш цікавими та взірцевими.  Не скупий Клейтон Крістенсен, зокрема, і на замальовки з особистого життя – зізнається у труднощах і охоче розповідає про мрії, плани та цілі, яких досяг у гармонійній побудові взаємовідносин у своєму колі.

Але в цілому виклад не здається одноманітно схожим на інші біографічні книжки. Тут таки відчувається подання викладача-практика: все особисте відкрите для читача тільки для глибшого розуміння принципів, які описує автор, та влучно дібране під кожен розділ та статтю відповідної теми.

Саме структурованість матеріалу, наче у навчальному посібнику з економіки чи менеджменту, припаде до душі чи не більшості читачів. Можна почати з кінця, відкрити, де заманеться, чи все ж таки увібрати в себе всю книгу від початку до кінця – однаково відчуєте грунтовну авторську позицію, вміння заворожити простою реальністю та пробудити самоаналіз та  пошуки.

Дізнаєтеся дещо нове та варте уваги і обов’язково будете радити книгу друзям. Комусь із тих, хто відчайдушно призвичаюється до нової ролі в житті чи не може її знайти. Комусь, хто успішно веде бізнес, але пригнічений домашніми справами, хто блискуче справляється  з викликом домогосподині, мами та дружини, а глибоко в душі сумнівається, переживає, чи варто зібрати ще сил, і може допомагати сильній половині подружжя.

Словом – варто. «Як ви збудуєте своє життя?» – якісний, душевний, щирий та повчальний матеріал для молоді. Для тих, для кого «Carpe Diem!» – не просто вислів. Для тих, хто ловить мить!

Ірина Варламова

Купити в Yakaboo.ua

Ірина Варламова
Десь два роки тому в моїх профайлах можна було побачити: юрисконсульт, депутат, помічник керівника... Усе так, певною мірою, і залишається, та зараз моя найголовніша роль - мама. А найбільшим хобі завжди було читання. То ж я заснувала спільноту про читання дітям "Читата: читає мама і тато". Зі своїми дописами можу трапитись вам ще на Барабуці та в блозі Видавництва Старого Лева, у рубриці "Книготерапія" в сумській студентській газеті "Academix". Допомагаю бібліотеці в рідному селі поповнювати фонд та триматися сучасності. Просто так. Мрію відкрити книгарню-кав’ярню з дитячою кімнатою. Мотиваційна література для батьків, дитліт; книги для бізнесу та саморозвитку, історичні романи завжди знайдуться на моїх поличках і сторінках блогу.

11 thoughts on “Ловити мить із Клейтоном Крістенсеном

    Залишити відповідь