Якщо ви втомилися від зайвих кілограмів і різних хвороб на основі неправильних харчових звичок, хочете привести себе в бажану форму, тоді ви на вірному шляху. Так, сьогодні існує величезна кількість книг про правильне і здорове харчування. Але як серед такого розмаїття обрати найкращу літературу? Щоб вам допомогти в цій нелегкій справі, ми склали цікавий огляд – найкращі книги про здоровий спосіб життя, що дозволяють дізнатися справжні його секрети, різні методики і системи, а отже, змінити життя на краще.
Девід Перлмуттер «Еда и мозг. Что углеводы делают со здоровьем, мышлением и памятью»
(МИФ, 2014, пер. Світлана Чигринець, Галина Федотова)
З цієї книги з харчування ви дізнаєтеся про взаємозв’язки між людським інтелектом і звичками харчування, а також про всілякі порушення роботи мозку з соматичними захворюваннями. Виявляється, вуглеводи – це повільна смерть функціональності нашого мозку! Девід Перлмуттер заявляє: безліч проблем, таких як стреси, погана пам’ять, постійні головні болі, сумний настрій – все це можна легко вилікувати. Варто тільки відмовитися від деяких продуктів харчування. Почавши їсти вибірково, можна не тільки поліпшити свої фізичні дані, але і, одночасно, налаштувати розумову діяльність. Якщо ж ви не належите до ряду тих, у кого є перераховані вище проблеми, для вас є окремі поради. Щодо того, як довше зберегти гарне самопочуття, привести свій інтелект до якісно вищого рівня.
Колін Кемпбелл, Томас Кемпбелл «Китайское исследование. Результаты самого масштабного исследования связи питания и здоровья»
(МИФ, 2016, пер. Валентина Уразаєва)
Пориньте у світ різних експериментів і спостережень! Якщо взяти найкращі книги про правильне харчування, то з цієї можна дізнатися про вплив того, що ми їмо на те, чим ми хворіємо. Матеріал складається з двох частин: в першому розділі викладені результати багаторічних спостережень взаємозв’язку різних хвороб і продуктів харчування. Автор приходить до висновку, що, чим більше тваринного білка вживається людиною, тим вище шанс захворіти на цукровий діабет, серцево-судинні недуги і навіть рак. У книзі розглядаються причинно-наслідкові зв’язки звичок харчування і хвороб, а також поради, що дозволяють в житті ніколи не зустрітися віч-на-віч з подібними проблемами. Другий розділ присвячений державній політиці в сфері харчування. Видання наповнене великою кількістю цифр, назв хімічних речовин і реакцій, а також медичних термінів.
Наталя Самойленко, Наталя Могилевська «Наталья Могилевская. Худеем вместе»
(КСД, 2018)
Відома співачка, разом зі своєю подругою, діляться секретами схуднення. З книги про правильне харчування ви дізнаєтеся, як Наталя досягла надзвичайних результатів за досить короткий час. Виявляється, вона худла завдяки збалансованому і правильному харчуванню – ніякої магії! А головне, повторити таке може кожен. Зазначена методика повністю виключає стан голоду і передбачає розумне споживання корисних мікроелементів і калорій. Ніякі гастрити і інші проблеми з шлунково-кишковим трактом після проходження даного комплексу вам будуть не страшні. Застосовуючи поради цієї книги про харчування, можна не тільки навчитися правильно їсти, а й полюбити себе, почати жити по-справжньому.
Василь Смольний «ПП для ТП. Правильное питание для тренировочного процесса»
(Эксмо, 2016)
Наступна книга докладно описує процес позбавлення від надмірної ваги, дає корисні поради щодо правильного харчування і супутньої фізичної активності. Вона буквально руйнує міфи про схуднення, які, на жаль, видають за правду в інтернеті і на інших ресурсах. На думку автора, худнути необхідно повільно, але впевнено. Свої ідеї він підтверджує науковими фактами з прикладами з реального життя.
Багато найкращіих книг про правильне харчування говорять про те, що можна схуднути. Але, мало хто розбирає проблему в корені, надає чіткий мануал покращення себе, свого харчування і здоров’я. Ця книга якраз з їх числа.
Патриція Барнс-Сварні, Томас Сварні «Здоровое питание в вопросах и ответах»
(Альпина Паблишер, 2016, пер. Анастасія Васильєва)
З цієї книги про здорове харчування треба починати, коли питання стоїть про поліпшення здоров’я через правильне харчування. Більше 500 відповідей на найпоширеніші і найбільш актуальні питання щодо правильного харчування допоможуть позбутися від зайвої ваги, поліпшити загальне самопочуття, привести себе в повний порядок. У книзі чимало інформації, заснованої на сучасних наукових дослідженнях, викладені раціони харчування, найбільш поширені дієти і міфи, пов’язані з коректністю прийому їжі. Автори книги закликають бути більш свідомими, і ретельно підходити до відбору продуктів харчування, їх приготування і зберігання. Крім того, чтиво допоможе розібратися в хімічному складі продуктів, дізнатися про причини харчових алергій та отруєнь. З розділу «найкращі книги про харчування» ця, однозначно, «must have» до прочитання.
Джулія Ендерс «Внутрішня історія. Кишечник – найцікавіший орган нашого тіла»
(КСД, 2015, пер. Каріна Меньшикова)
Книга в формі казкової притчі про кишечник і його мікрофлору. Тут в гумористичному стилі описані наукові факти, про які ми боїмося говорити, але які абсолютно природні.
Усередині кожного з нас живе сто мільярдів жителів, які можуть, як нашкодити, так і навести порядок в «своєму домі». Все залежить від розумного ставлення людини до свого внутрішнього мікрокосмосу. Джулія Ендерс переконана, що саме від роботи кишечника залежить хороше самопочуття, настрій, психічний стан кожного індивіда. І дійсно, коли людина голодна вона нервова і зла, але тільки варто поїсти, як настрій змінюється і з’являється посмішка. А ще автор говорить про те, що кишечник формує третину імунної системи, переробляє їжу в енергію, виробляє двадцять власних гормонів. Загалом, тут дуже багато подібної цікавої інформації.
Бернадетт Файзерс «Маленькая книга BIG похудения»
(Азбука, 2017, пер. Олександра Головіна)
Наступна книга здорового харчування містить найбільш ефективні альтернативи поширеним і відомим методам схуднення, які автор перевірила на власному досвіді. І які допомогли їй скинути більше 30 кілограм. Видання нараховує 31 правило зниження ваги. Крім питань корекції фігури, в книзі багато цікавого про вплив голодування на організм, розглянуті міфи про проблему схуднення, про цукор і правильне харчування в цілому. Невеликі, але досить ємні висловлювання про позитивний настрій і здоровий спосіб життя. А також пізнавальна підбірка медичних статей про функціональні особливості організму.
Волтер Віллет, Патрік Скеррет «Химия здорового питания»
(Попурри, 2014, пер. І.Гродель)
Якщо вас цікавить здорове харчування, книга відомого доктора Гарвардської медичної школи буде дуже доречною. Пан Віллет описує і викриває різні міфи, що стосуються дієт, пропонує розглянути унікальну, власноруч розроблену, піраміду здорового харчування. Взявши за основу результати сучасних досліджень вчених про жири, білки і вуглеводи, автор пропонує інноваційні рецепти і цікаві зразки меню, які вбережуть від багатьох хронічних захворювань. Цікава гастрономічна література!
Аллен Карр «Начни худеть сейчас. Легкий способ сбросить вес – теперь еще легче и еще эффективнее»
(Добрая книга, 2014)
Книга являє собою легкий, а головне, безпечний спосіб зниження зайвої ваги. Унікальний і вдосконалений метод схуднення, який дозволить їсти все, що ви захочете, коли вам того захочеться, не відмовлятися від солодкого і при цьому залишатися струнким. З книги про здорове харчування ви дізнаєтеся, як скинути зайві кілограми, при цьому не виснажуючи свій організм різними дієтами і силовими вправами.
П’єр Дюкан «350 рецептов диеты Дюкан»
(Эксмо, 2012, пер. Л. Івашкевич)
Відмінна книга здорове харчування від відомого дієтолога Франції П’єра Дюка, в якій ви познайомитеся з його авторською методикою схуднення. Курс складається з 4-х етапів, і більше 350 різних рецептів, які не тільки принесуть моральне і фізичне задоволення, а й дадуть можливість насолоджуватися улюбленими стравами, без будь-яких обмежень! Це самий що не є «смачний шлях» до ідеальних «90-60-90». Дана методика допомогла таким відомим зіркам, як Пенелопа Крус, Дженніфер Лопес, Карл Лагерфельд та інші.
Алі Бузарі «Ингредиенты. Химия и алхимия гастрономического творчества»
(Альпина Паблишер, 2017, пер. Марія Кульнєва)
Ексклюзивний і мега цікавий посібник про хімічний і фізичний склад нашої їжі, про життя і незвичайні пригоди білків, жирів, вуглеводів, води, мінералів і інших складових нашого раціону. З книги про правильне харчування ви дізнаєтеся, яким чином те, що відбувається з вищеназваними елементами під час приготування, впливає на якість їжі та її смак. А також – як інгредієнти можуть взаємодіяти між собою. Озброївшись знаннями книги, ви не тільки перетворите процес приготування їжі в магічне дійство, а й повністю задовольните власні кулінарні та творчі пориви. Автор розкриває методи, якими можна адаптувати будь-яке меню, навчитися готувати без рецептів, а головне, легко пояснює складні речі за допомогою наочних ілюстрацій і метафор.
Ребекка Скрітчфілд «Ближе к телу. Как перестать мучить себя и начать жить без диет и вредных привычек»
(МИФ, 2016, пер. Є. Купріянова, Є. Кротова)
Якщо взяти найкращі книги про правильне харчування, то ця, одна з небагатьох, дозволяє змінити звички харчування без болісних стресів і виснаження. У ній багато говориться про спосіб життя, усвідомленість власного ставлення до харчування. На думку автора, до їжі треба підходити раціонально: якщо є бажання їсти солодке, то потрібно це робити, головне в міру. І тоді проблема переїдання зникне сама по собі. Ви знову полюбите себе і своє тіло, відчуєте прилив енергії, і, звичайно ж, легко зміните звичний спосіб життя. На тему правильного харчування книга ця, безумовно, в плані мотивації є найкращою.
Оксана Зубкова, Анна Лубневська «Обнаженная еда. Вкуснейшие рецепты для здоровья, красоты и женственности»
(Эксмо, 2016)
Життя занадто коротке, щоб витрачати його на чергові дієти й усілякі гастрономічні обмеження. Наступна авторська програма – для оздоровлення і омолоджування організму, яка без зайвих труднощів навчить вас підтримувати тіло і дух в хорошій формі, завжди виглядати підтягнутими. З книги з правильного харчування ви дізнаєтеся багато цікавих рецептів, що дозволяють за короткий час досягти необхідних результатів.
Стівен Гандрі, Олівія Бел-Буель «Рослинний парадокс. Приховані небезпеки в здоровій їжі, від яких ми хворіємо та гладшаємо»
(Book Chef, 2018, пер. Ірина Павленко)
Відома істина від Стівена Гарді – здоров’я людини починається зі здорової їжі. Іменитий доктор описує небезпечні ситуації в роботі організму, пов’язані з лектинами, а також способи їх запобігання. З революційної точки зору автор дивиться на приховані компоненти в «здорових» продуктах, таких як фрукти, овочі та цільні зерна. Продукти, які призводять до збільшення ваги і погіршення стану здоров’я. Книга розповідає, як ці ж продукти використовувати правильно.
Олексій Ковальков «Методика доктора Ковалькова. Победа над весом»
(Эксмо, 2011)
У виданні представлена унікальна методика схуднення від відомого дієтолога, що змінила долю багатьох людей по всій планеті. Безпечна для здоров’я і дуже ефективна, про що говорить яскравий приклад того таки Ковалькова. Всього за 7 місяців йому вдалося схуднути на цілих 70 кілограм! Книга науково обґрунтовує вплив оточення на наш організм, а отже і вагу, знайомить з основними закономірностями здорового харчування, правильного способу життя. Викладено корисні поради, багато з яких розглядаються на прикладах з життя реальних людей. Слідуючи своїй методиці, автор стверджує: легко не буде, варто запастися терпінням і сміливо рухатися до своєї мети. Тільки так можна досягти гармонії з собою і своїм харчуванням.
1 624 thoughts on “Топ 15 найкращих книг про правильне і здорове харчування”