Лічені дні до свят: як вибрати адвент-календар

Новий рік прийде швидше, а атмосфера стане святковішою, якщо щодня виконувати цікаве завдання, писати листи Святому Миколаю та готувати саморобки. Погортали адвент-календарі та обрали найцікавіші.

Здається, в цьому році ми раніше почали готуватися до різдвяно-новорічних свят. Незамінний прискорювач свята – адвент-календар. За легендою, перший адвент-календар у 19 сторіччі з’явився в Німеччині. Його зробила фрау Ленг для сина Герхарда, який з нетерпінням чекав Різдва  і трохи замучив матусю запитаннями «ну коли». Винахідлива фрау запропонувала гру: щодня рахувати дні, які залишилися до свята – кожна цифра грудня кріпилася до кексів, якими любив ласувати Герхард.

Коли хлопчик підріс і вже працював в типографії, то згадав новорічну традицію та випустив серію календарів на грудень з картками-завданнями на кожен день. Класика жанру – адвент-календарі з шоколадом.

Зараз адвент-календарі випускаються на будь-який смак: пазли, листи з завданнями, збірка біблійних історій, з наборами школаду і навіть парфумів. 

«Пазл-квест-календар. Очікування зимових свят»

Катерина Кулик

Цей адвент-календар сподобається малим (від 3 до 5) шанувальникам пазлів. Основа календаря – велика картинка, частина якої скута кригою. Дитина знімає пазли-кригу, перевертає їх та складає картинку – це і є підказка, яка вказує на секрет. Цікаво, що підказка – це малюнок, тобто здогадатися, що на малюнку зможе навіть і той, хто поки не вміє читати. А ще батьки допомогти впоратися з  завданнями від зимового ангела. 
Цей календар вирізняється цікавою стилізацією під справжній новорічний лист і стане гарним подарунком для дошкільнят

 

Новорічний адвент-календар нашого класу. Інтерактивний плакат з наліпками

Цей адвент-календар призначений для класної роботи: зробити велику листівку, прикрасити ялинку, або виготовити великий новорічний вінок з цукерок (головне не з’їсти матеріал в процесі).
Не знаємо, чи встигне клас все зробити до карантину чи канікул, але варто спробувати. А починаються пригоди з того, що щодня вчитель розкриває конверт з завданням. Після виконання завдання діти клеять наліпку на ялинку. І як тільки зелена красуня буде з усіма наліпками – відразу почнеться Новий рік.

Адвент-календар. Готуємося до Нового року

Календар допомагає рахувати дні до Нового року, а щоб очікування було приємним дитина отримає 28 листів із завданнями від Діда Мороза і ще 4 пусті конверти, щоб підключилися батьки і вписали свої завдання. А ще в скриньці дитина щоранку знайде наліпку, яке клеїтиме на календар та бачитиме скільки днів залишилося до Нового року.  Здається, якщо батьки разом з дітьми виконають всі завдання в грудні, то тиждень відпочинку в січні буде більше ніж заслужений.

Світло у ліхтарі. Календар очікування Різдва в оповіданнях та малюнках

Георг Драйсіг

Такий адвент-календар зайде релігійній родині – тут детально пояснюють значення кожного свята – пам’ятної події з подорожі Марії та Йосипа до Віфлєєму.

Збірка складається з 28 історій, які супроводжують 28 ілюстрацій. Але є одне суттєве але: читати історії має дорослий – дитині навряд чи буде зручно – дрібний шрифт та мало пробілів.  

Універсальний календар-подарунок, в якому зібрано 12 настольних ігор

Це трохи не схоже на адвент-календар, але ця пропозиція точно зайде шанувальникам настолок. В календарі зібрано 12 настольних ігор – якраз на кожен день місяця. Правила прості: компанія від 2 до 4 людей по черзі кидає кубики та йде вперед, назад або пропускає хід – залежно від того до якого поля дійшов гравець.

По ходу руху вивчаєте свята, події, дні народження, розглядаєте замки та відправляєтеся у мандри. А ще прокачується вміння рахувати.