«Україна від свята до свята»: смак традиційного і сучасного під одною обкладинкою

Книгу «Україна від свята до свята: найкращі страви вправних господинь» Лесі Кравецької видав «Клуб сімейного дозвілля».

Як усі книги кулінарки, книга визначається філігранністю рецептів і авторських фото до них. Приємно гортати, дивитись і готувати. Всі рецепти представляють сучасну українську кухню у поєднанні із традиційними стравами, знайомими з дитинства.

Зокрема, завдяки книзі вам вдасться урізноманітнити свій Святвечірній стіл з 12-ма пісними стравами ще й новими рецептами, які повністю відповідають духу свята. Як і розговітись на Великдень авторка пропонує не лише паскою і ковбаскою, а й фірмовими авторськими пляцками – багатошаровими тортами.

Водночас тут не буде неймовірних інгредієнтів, які вдень із свічкою не знайдеш – все із найближчого магазину чи супермаркету.

Окрім страв до найбільших християнських свят – Святвечору, Різдва, Масниці, Великодня, Спаса, читачам пропонують і традиційну випічку на інші свята. Хотіли знати як правильно пекти калиту на Андрія чи «драбинки» на Воздвиження? У цій книзі знайдете відповідь.

Із недоліків – видавництво зекономило на авторській передмові.

Попри чудовий дизайн, дуже хотілось  би, щоб таке видання згодом вийшло не тільки в такому, як зараз, – красивому і доступному вигляді, а можливо більш дорогій, але пишній варіації  – з глянцевими сторінками та перемежоване історіями свят, адже саме така книга могла б стати чудовим подарунком як для українських господинь, так і для іноземців, зацікавлених в українській кухні і культурі.

«Україна від свята до свята»: смак традиційного і сучасного під одною обкладинкою 0

Пісні вареники з яблуками та маком

Тісто:

500 г борошна

250 мл води

3 ст.л. олії

0,2 ч.л солі

Начинка:

6-7 яблук

100 г  маку

Крім того:

Мед або цукор

Приготування

Тісто:

Борошно пересіяти. У воду всипати сіль, підігріти до 40-45 С.Влити воду в борошно і почати замішувати ложкою тісто. Додати олію, перемішати і домісити руками. Загорнути тісто в харчову плівку і залишити на 1 годину за кімнатної температури. Сформувати з тіста джгути і нарізати невеликими шматочками. Обкачати кожен шматочок з обох боків у невеликій кількості борошна й розкачати тонку паляничку.

Начинка:

Яблука почистити, вилучити серцевини, нарізати скибочками. Обкачати кожну з них у сухому маці й викласти на паляничку.

Сформувати вареники. Порціями відварити вареники в ледь підсоленій киплячій воді. Як тільки вода повторно закипить, вареники спливуть, зменшити вогонь до нижче середнього та варити 4-5 хв. Вийняти вареники за допомогою друшляка, дати стекти воді. Розкласти на тарілці в один ряд і відразу ж посипати цукром або полити медом.

Подають такі вареники гарячими.

Кому читати: любителям кулінарії і тим, для кого їжа це не просто спосіб залишитись ситим, а перш за все смак традиції і задоволення

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

8 thoughts on “«Україна від свята до свята»: смак традиційного і сучасного під одною обкладинкою

    Залишити відповідь