«Україна від свята до свята»: смак традиційного і сучасного під одною обкладинкою

Книгу «Україна від свята до свята: найкращі страви вправних господинь» Лесі Кравецької видав «Клуб сімейного дозвілля».

Як усі книги кулінарки, книга визначається філігранністю рецептів і авторських фото до них. Приємно гортати, дивитись і готувати. Всі рецепти представляють сучасну українську кухню у поєднанні із традиційними стравами, знайомими з дитинства.

Зокрема, завдяки книзі вам вдасться урізноманітнити свій Святвечірній стіл з 12-ма пісними стравами ще й новими рецептами, які повністю відповідають духу свята. Як і розговітись на Великдень авторка пропонує не лише паскою і ковбаскою, а й фірмовими авторськими пляцками – багатошаровими тортами.

Водночас тут не буде неймовірних інгредієнтів, які вдень із свічкою не знайдеш – все із найближчого магазину чи супермаркету.

Окрім страв до найбільших християнських свят – Святвечору, Різдва, Масниці, Великодня, Спаса, читачам пропонують і традиційну випічку на інші свята. Хотіли знати як правильно пекти калиту на Андрія чи «драбинки» на Воздвиження? У цій книзі знайдете відповідь.

Із недоліків – видавництво зекономило на авторській передмові.

Попри чудовий дизайн, дуже хотілось  би, щоб таке видання згодом вийшло не тільки в такому, як зараз, – красивому і доступному вигляді, а можливо більш дорогій, але пишній варіації  – з глянцевими сторінками та перемежоване історіями свят, адже саме така книга могла б стати чудовим подарунком як для українських господинь, так і для іноземців, зацікавлених в українській кухні і культурі.

Пісні вареники з яблуками та маком

Тісто:

500 г борошна

250 мл води

3 ст.л. олії

0,2 ч.л солі

Начинка:

6-7 яблук

100 г  маку

Крім того:

Мед або цукор

Приготування

Тісто:

Борошно пересіяти. У воду всипати сіль, підігріти до 40-45 С.Влити воду в борошно і почати замішувати ложкою тісто. Додати олію, перемішати і домісити руками. Загорнути тісто в харчову плівку і залишити на 1 годину за кімнатної температури. Сформувати з тіста джгути і нарізати невеликими шматочками. Обкачати кожен шматочок з обох боків у невеликій кількості борошна й розкачати тонку паляничку.

Начинка:

Яблука почистити, вилучити серцевини, нарізати скибочками. Обкачати кожну з них у сухому маці й викласти на паляничку.

Сформувати вареники. Порціями відварити вареники в ледь підсоленій киплячій воді. Як тільки вода повторно закипить, вареники спливуть, зменшити вогонь до нижче середнього та варити 4-5 хв. Вийняти вареники за допомогою друшляка, дати стекти воді. Розкласти на тарілці в один ряд і відразу ж посипати цукром або полити медом.

Подають такі вареники гарячими.

Кому читати: любителям кулінарії і тим, для кого їжа це не просто спосіб залишитись ситим, а перш за все смак традиції і задоволення

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

3 thoughts on “«Україна від свята до свята»: смак традиційного і сучасного під одною обкладинкою

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

Залишити відповідь