У Києві з’явився перший букомат

Фото: ТСН

У Києві на Контрактовій площі встановили букомат – автомат для видачі книжок. Незабаром такі мають з’явитися у аеропортах “Київ”, “Бориспіль”, на вокзалах і автовокзалах міста, повідомляє Podol.City.

Його винахідник і кандидат історичних наук Іван Баликін розповів, що букомат з’явився у піцерії на вулиці Спаській 16 жовтня.

“Передусім плануємо розміщувати їх в залах очікування аеропортів, де людям треба якось згаяти час. Наступними можуть стати автовокзали і залізничні вокзали, однак там своя специфіка. Треба вибирати тематику доцільну місцю”, – пояснив Баликін.

Фото: dsnews.ua
Фото: dsnews.ua

Замість газованої води автомат видає книжки з кулінарії, про великих людей, креативні блокноти від видавництва “Фоліо”. “В ідею букомата повірив Олександр Красовицький (директор і власник видавництва, – ред.), він говорив, що сам про таке думав останні 15 років”, – розповів винахідник.

Джерело: ТСН

Читати: У Сингапурі з’явились книжкові автомати

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

204 thoughts on “У Києві з’явився перший букомат

    Залишити відповідь