У Сингапурі з’явились книжкові автомати

фото: mashable.com

3 червня вже поставили два таких автомати у місцях найбільшого скупчення людей – в Національному музеї Сингапуру, у центрі торгівлі та туризму, на вулиці Орчард. Згодом такий же автомат з’явиться в мистецькому цетрі Гудман. У кожному автоматі вміщається 150 книжок.

Ці автомати є ініціативою книжкової крамниці BooksActually. Працюють поки не ідеально. Часом книжки застрягають, а часом видають по декілька примірників замість одного.  У автоматах книжки переважно місцевих видавців та авторів. У кожному вміщається від 20 до 22 різних видань.

Https%3a%2f%2fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f105233%2f7
mashable.com

Власник BooksActually Кенні Лек розповів, що надихнувся книжковим автоматом британського видавництва Penguin Books, який діяв у 1930 роках .

“У Сингапурі не так багато книгарень, тож ми раніш змушені були наші книжки продавати у великих супермаркетах, або інших магазинах, не пов’язаних із книгами. У цих місцях зовсім інша публіка. Ці книжкові автомати стануть візуальними точками доторку між книгарнями та покупцями. Ти можеш не купувати книжку, але будеш знати, що вона є”, – пояснює Лек.

mashable.com

Схожі книжкові автомати є в Японії, де переважно продаються книжки кишенькового формату та комікси манга, а також у країнах Європи – Іспанії, Німеччині та Швеції.

mashable.com

Також власник зізнався, що автомати встановили не задля збільшення продажів, а задля промоції місцевих видавців та авторів у першу чергу. Кожний із автоматів його обійшовся в 5 тисяч фунтів. Частину грошей на проект надав уряд Сингапуру.

Джерело: mashable.com, telegraph.co.uk

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

27 thoughts on “У Сингапурі з’явились книжкові автомати

    Залишити відповідь