У дива потрібно вірити, тоді вони обов’язково трапляються

Перед Новим роком і Різдвом часто хочеться почитати щось святкове, тепле і добре. Історія про вуличного кота Боба підкорила світ, а автор книг Джеймс Бовен зміг змінити своє життя і знову стати щасливим. «Подарунок від кота Боба» – продовження серії книг про кота Боба. Це світла різдвяна історія, яку не хочеться відпускати. І зараз саме час для такої книги. А якщо ви ще й котів любите, то повз точно не пройдете.

Складна доля Джеймса Бовена


Життя Джеймса Боуена ніколи не було простим. Він народився в Англії в 1979 році. Після розлучення батьків переїхав з матір’ю до Австралії. І, через те, що сім’я часто переїжджала, у нього почалися проблеми в школі. Друзів хлопець не мав, і через деякий час він почав вживати наркотики. А згодом і потрапляє в психіатричну лікарню.

Фото: Londonist
Фото: Londonist

Пізніше він повертається до Великобританії, але і тут не знаходить спільної мови з сім’єю. Незабаром Джеймс стає бездомним і продовжує вживати наркотики.

У 2007 році в його житті з’являється істота, яка повністю змінює його життя. Повернувшись якось додому, Джеймс виявив біля своїх дверей рудого кота. З тих пір вони стали нерозлучними друзями. Джеймс почав брати кота з собою на вулицю і дуже скоро Боб став знаменитістю. Деякі шанувальники навіть спеціально приїжджали до Лондона, щоб подивитися на нього.

У 2010 році Джеймс знайомиться з Мері Пакнос, літературним агентом, яка зводить його з Гаррі Дженкінсом. Разом вони пишуть першу книгу про Боба і Джеймса.

Історія про добро, любов і милосердя


У цій книзі автор описує одне Різдво. Це сталося через деякий час після появи Боба в його житті. До цього часу Джеймс не дуже полюбляв свята. Стосунки з родиною не ладналися, і він відчував себе самотнім. Особливо в передсвятковій метушні, коли всі зайняті справами, турботами про інших. Всі поспішають додому до рідних. А йому зовсім ні до кого йти. Його ніхто не чекає. Але тут в його житті з’явився Боб. От уже хто любить Різдво, так цей рудий! І не просто любить, а ще й встановлює свої правила і традиції.

У той рік все змінилося. Перед святами Джеймс вирушив на вулиці Лондона, щоб заробити грошей. Він навіть не підозрював, що це Різдво дасть йому стільки тепла і радості, скільки він ще ніколи не отримував. А ще він зрозуміє, як це чудово дарувати щастя іншим. Нехай це буде хоча б проста листівка.

Ви не зможете не полюбити цю історію і головних героїв, особливо Боба. Тим більше, що його кумедні мальовані портрети будуть з’являтися перед очима майже на кожній сторінці.


«Подарунок від кота Боба» не просто мила і добра історія. У ній автор розповідає про те, як важливо не загубитися серед натовпу і зовсім не потрібних речей і вчинків. Спостерігаючи за натовпами покупців, які купують дорогі подарунки своїм близьким, він говорить, що це все мішура. А найкращі й найочікуваніші подарунки – це любов і увага рідних і близьких. Люди часто намагаються відкупитися від інших матеріальними речами, подорожами, не розуміючи, що це не найголовніше.

Цю книгу добре читати взимку, під теплою ковдрою. За вікном повинен йти сніг, а під боком лежати кіт. Вона буде цікавою всім, хто любить Різдво, а ще котів. І всім, хто ще вірить в дива.


«Едва календарь сообщал о наступлении декабря, как Бэлль предлагала отправиться на поиски рождественского дерева. Стоило нам водрузить елку на стол, как Боб превращался в сгусток неукротимой энергии. Рыжему очень нравилось наблюдать за тем, как мы ее наряжаем, причем у него было весьма четкое представление о подобающих и неподобающих украшениях. Одни получали кошачье одобрение, другие он наотрез отказывался даже подпускать к любимой елочке. Ангела в качестве украшения для верхушки он решительно отверг. В прошлом году я купил в благотворительном магазине серебряную фею. Бэлль она понравилась, но едва я закрепил ее на макушке, как Боб принялся взбираться на елку, чтобы сорвать противную игрушку. И не унимался до тех пор, пока я ее не снял. Ему нравилась простая золотая звезда, поэтому она уже второй год украшала нашу рождественскую елку.»

Схожі книжки: «Вуличний кіт на ім’я Боб», «Мир глазами кота Боба», Джеймс Бовен


Ольга Галай

Ольга Галай
Викладач німецької мови. Мрійниця і фантазерка. Не люблю сидіти на місці, тому постійно шукаю нові захоплення – рукоділля, посткросинг, подорожі, кулінарія. Незмінними залишаються тільки книги. Це можуть бути детективи, трилери, казки, романтичні історії, класика, автобіографії. А до них ідеально підходять кава та плед. І кішка, якщо вона в настрої.

37 thoughts on “У дива потрібно вірити, тоді вони обов’язково трапляються

    Залишити відповідь