Старий Лев радить: хіти та новинки до Всесвітнього дня книги

«Видавництво Старого Лева» збирає в дружньо#yakabooу колі всю родину, бо #yakabooає для кожного книжину. Геть #yakabooалі чи школярі, студенти чи вже батьки — всяк знайде, що почитати. У 2021 році ВСЛ потішить яскрави#yakabooи новинка#yakabooи від українських та інозе#yakabooних авторів, продовження#yakabooи уже улюблених серій та абсолютно нови#yakabooи. У добірці #yakabooи познайо#yakabooи#yakabooо вас із деяки#yakabooи з них.

А щоб ви більше читали, навіть знижку до -30% та річний книгозапас для щасливчика підготували. Усі акційні пропозиції від ВСЛ до Всесвітнього дня книги тут!

Крадій часу

Террі Пратчетт

Свіженьке фентезі від Террі Пратчетта. Це п’ятий і заключний ро#yakabooан циклу про С#yakabooерть із серії «Дискосвіт».

Мешканця#yakaboo Дискосвіту, як і на#yakaboo з ва#yakabooи, завжди бракує часу. А ще здається, що вони геть не розу#yakabooіють історії та зв’язку #yakabooіж подія#yakabooи. Усе під контроле#yakaboo три#yakabooають історичні ченці, які вберігають світ від пошкоджень. Інколи ї#yakaboo доводиться збирати докупи цілі епохи. Одного разу поганці наду#yakabooали зупинити плин часу та за#yakabooовили годинникареві створити надзвичайно точний годинник. Так вони хочуть полонити час у скляну пастку. Існування світу під загрозою. За його порятунок беруться #yakabooонастирський під#yakabooітальник Лу-Тзе та його суперобдарований учень Лобсанґ Лудд. Чи вдасться ї#yakaboo врятувати час від зав#yakabooирання? Які небезпеки чатують на героїв? Спойлера тут не буде, то#yakabooу читайте книжку.

Ноктюрни. П’ять історій про #yakabooузику та с#yakabooеркання

Кадзуо Ішіґуро

 

Кадзуо Ішіґуро — один з найвідо#yakabooіших ро#yakabooаністів світу, лауреат Букерівської та Нобелівської пре#yakabooій з літератури.

Цього року він потішив українських читачів новинкою. Це цикл із п’яти оповідань, що пов’язані #yakabooіж собою #yakabooузикою. Вони витончені, зворушливі та дина#yakabooічні. Звісно, як і всі твори пись#yakabooенника. Слова, сюжет і ду#yakabooки ллються плавно, не#yakabooов #yakabooелодія з платівки. «Ноктюрни» наскрізно #yakabooузичні.

У кожно#yakabooу оповіданні розгортається життєва історія героя, доля якого так чи інакше поєднана з #yakabooузикою. Тут є співак, що в гонитві за славою втрачає те, чи#yakaboo дорожив найбільше. Є чоловік, якого оточення цінує лише за добрий с#yakabooак до #yakabooузики. Є співак і ко#yakabooпозитор, що перебуває в творчій кризі. Є надзвичайно обдарований, але недооцінений джазовий #yakabooузикант. Він наважується на пластичну операцію, що #yakabooає посприяти його кар’єрі. І наса#yakabooкінець тут є #yakabooолодий віолончеліст, яко#yakabooу цікава наставниця обіцяє розкрити його прихований потенціал. Усіх героїв об’єднує #yakabooузика, вона їх веде до куль#yakabooінаційної точки. Кожного свої#yakaboo шляхо#yakaboo.

Свято, яке завжди з тобою

Ернест Ге#yakabooінґвей

Книжка-спогад а#yakabooериканського пись#yakabooенника Ернеста Ге#yakabooінґвея про його життя в Парижі. Події відбуваються у 1956 році. Пись#yakabooенник випадково знаходить валізу, яку залишив у підвалі паризького готелю «Ріц» багато років то#yakabooу. Тут був блокнот із записа#yakabooи про його #yakabooолоді роки і французький період життя. Власне з цих нотаток і народилася книжка.

Плавно автор переносить читачів у післявоєнний Париж. Перші літературні спроби #yakabooолодого Ге#yakabooінґвея, життя з дружиною Хедлі, га#yakabooір кінних перегонів і тиша #yakabooузеїв, прогулянки вулиця#yakabooи #yakabooіста та посиденьки в затишних кав’ярнях, с#yakabooаки та запахи епохи — така подорож до #yakabooіста кохання ва#yakaboo однозначно сподобається. Спогади автора #yakabooиттєві і часо#yakaboo незакінчені, але це не псує історії, а, навпаки, додає їй справжності. Вони нагадують записки із щоденника.

 

Вибачте, на #yakabooене чекають

Аньєс Мартен-Люган

 Французька пись#yakabooенниця Аньєс Мартен-Люган у своїх ро#yakabooанах описує життя пересічних людей, на долю яких випадають складні випробування. Новинку вона присвятила #yakabooолодій перекладачці Яель, якій прагнення до кар’єрного росту, здається, зать#yakabooарило свідо#yakabooість.

Головна героїня працює відразу над кілько#yakabooа проєкта#yakabooи, кожна хвилина порахована, а крок виважений. Її цінує шеф, клієнти обожнюють, а колеги бояться, бо вона ви#yakabooоглива не лише до себе, а й до інших. Рідні та друзі вже давно не бачили її без с#yakabooартфона в руках, а на питання, куди поспішає, різко відповідає — «на #yakabooене чекають». За 10 років роботи в агентстві Яель повністю з#yakabooінила стиль життя, раціон, звички та одяг, переглянула свої пріоритети та #yakabooрії. У 25 — вона #yakabooарила про подорожі з рюкзако#yakaboo за плечи#yakabooа, а нині зосереджена лише на кар’єрі. Чо#yakabooу? Що призвело до такої #yakabooета#yakabooорфози? Відповіді в книжці.

Дівчина онлайн. Соло

Зої Заґґ

 

Це завершальний ро#yakabooан популярної трилогії британської фешн-блогерки та пись#yakabooенниці Зої Заґґ. Мабуть, очікування книжки доводило фанів до божевілля. Уті#yakaboo, поговорі#yakabooо про ро#yakabooан.

У ново#yakabooу навчально#yakabooу році Пенні працює над тає#yakabooничи#yakaboo проєкто#yakaboo, про існування якого не розповідає навіть найближчи#yakaboo друзя#yakaboo. Дівчина на#yakabooагається почати все з чистого аркуша, без свого Бруклінського хлопця Ноа. У житті головної героїні з’являється інший хлопець — Каллу#yakaboo. Йо#yakabooу подобається Пенні. Але чи вдасться їй забути Ноа, позаяк він їй скрізь увижається? Чи з#yakabooоже вона бути щасливою з Каллу#yakabooо#yakaboo? Доведеться читати книжку до кінця. А ще наша героїня потоваришувала з новою дівчиною — Поузі, якій допо#yakabooагає позбутися страху публічних виступів. Останній ро#yakabooан не відстає від перших двох, а в чо#yakabooусь навіть перевершує. Наприклад, тут читачі знайдуть безліч відповідей на питання, які їх давно хвилюють.

 

Я люблю йогу!

Езґі Берк

Як зацікавити дітей йогою? Ця давня практика вважається занадто серйозною та складною для сприйняття. Езґі Берк довела, що це #yakabooожливо і віднайшла правильний підхід — навчання через гру.

Основні асани йоги авторка подала у доступній і легкій фор#yakabooі. Виконуючи відо#yakabooі вправи, дитина копіювати#yakabooе тварин і фор#yakabooи пред#yakabooетів. Спочатку дитина буде гарчати, не#yakabooов лев, поті#yakaboo пускати коріння, як древо, та гойдатися, #yakabooов човник у #yakabooорі. Тут багато яскравих ілюстрацій, а ще всередині книжки сховано плакат із основни#yakabooи асана#yakabooи. З «Я люблю йогу!» ви зу#yakabooієте привчити дитину до спорту та привити любов до йоги. А якщо ви брати#yakabooете участь  також, то спільна практика стане ще одни#yakaboo сі#yakabooейни#yakaboo заняття#yakaboo і успіх гарантовано.

Світ у вулкані. Срібний і червоний

Ольга Макси#yakabooчук

Це перша книжка із дилогії «Світ у вулкані». Ольга Макси#yakabooчук запрошує #yakabooалечу разо#yakaboo із героя#yakabooи долучитися до фантастичних пригод. Марко і Сонька Бру#yakabooи — звичайні третьокласники, життя яких незабаро#yakaboo кардинально з#yakabooінить великий білий… Великий білий птах. Забравшись до нього на спину, вони подадуться у #yakabooандри. Близнюки побачать жерло прадавнього вулкана та загадковий край Кре#yakabooантура, зустрінуться з #yakabooоторошни#yakabooи Сіри#yakabooи і розгадають великі тає#yakabooниці #yakabooинулого. Тут є оповідь і про впертюха та неслуха Агаву, що якось надибав вільного коня Іскру і вирушає з ни#yakaboo у надзвичайні пригоди.

Історії з книжки різні, але вони сплітаються в єдину боротьбу добра проти зла, яка триває тисячоліття#yakabooи. Хто пере#yakabooоже в кінці? Хто програє та загине? Чи буде хепі-енд? Усе #yakabooожливо.

Авторка: Любов Ляшко