Сім підліткових книжок для читання на канікулах

Дорогі юні читачі, половина літа вже минула, а ви ще не знайшли ту саму книжку, яка нагадуватиме про спекотні сонячні дні? Маємо кілька варіантів у текстовому та графічному оформленні, пригодницькі та фентезі. Буде що друзям порадити та записати в читацький щоденник.

Листи з пошти на маяку

Таня Поставна

Листи з усього світу, які опинились у пошті на маяку. Їх шість, і дідусь Жером їх ретельно зберігає. Вони дістались з усіх-усюд: з острівних Мальдів та Ісландії, зі старовинної Греції, з екзотичної М’янми, зі спекотної Нігерії, із загадкового Чилі…

Усі ці листи написали діти, діти, які хотіли розповісти про свої мрії, про країни, в яких живуть, про своїх мам і татів… Така величезна відстань між ним, а, здається, що з сусідніх вулиць, бо такі схожі, попри відмінності у культурах.

Кожна з цих історій дозволить помандрувати до країв, у яких ще не бував, а якщо бував, то ще цікавіше впізнавати знайомі місцини. 

Сторінки світу. Простір бібліомантії. Книга 1

Кай Маєр

Книжка про книжки – що ще треба юному книголюбові? А як щодо того, щоб потрапити до всесвіту улюбленого роману і вплинути на його розвиток?

У цій книзі відбувається щось схоже: головні герої володіють бібліомантією, особливими книжковими чарами. Які дозволяють блискавично мандрувати і мало не керувати часом. Як тобі таке, Ілоне Маск? Та тільки Книги душі дають такі сили.

Вирушаємо в подорож книгарнями, адже потрібно поспішати, щоб зарезервувати своє місце на сторінках світу. 

 

Мирослава та інші з нашого двору

Ольга Купріян

Книжка для канікул – якою вона має бути? Можливо, про літо і друзів? Що ж, ця саме така. Щира повість, з якою ви сміятиметесь та переживатимете за головних героїв.

Бо, знаєте, в десять літо не пролітає, а протікає плинно. От Мирослава з Микитою мають ціле літо пригод, але їхня дружба постійно натикається на гострі камені суперечок. А ще малим вдається знайти перші заробітки – а це, що не кажіть, приємний бонус для канікул!

Швидконіжка і дуже велосипедна пригода

Юрій Гайдай, Тетяна Гайдай

Літо – час велосипедів. Зрештою, справді затяті велосипедисти не звертають уваги на пори року та погодні умови, але влітку воно, знаєте, приємніше. Особливо, якщо попереду динамічна велопригода!

Ця книжка не тільки розповість про Олеся та його батька-пілота, а й про вибір життєвої стежини, гірські мандрівки, а також темні таємниці (добре, не зовсім темні, але не менш секретні).

Крім того, тут повно корисної інформації про велосипеди, яка допоможе краще зрозуміти улюблений транспорт та належно доглядати за ним. 

Драконова перлина

Юн Ха Лі

Літературна екзотика – корейське фентезі, яке поєднує у собі місцевий фольклор, дрібку магії та наукову фантастику. Вирушаємо на планету Чінджу, де з сім’єю живе Мін. Ця дівчина володіє чарами і може перетворюватись на будь-кого та будь-що.

Корисне вміння, що не кажіть. Але й це не все, вона буквально може змінювати людські емоції та навіювати картинки. Мін мріє стати частиною Космічних сил для мандрівок та пригод. 

Цікава деталь: дівчинка живе у тісному будинку, де постійно щось ламається, а їй доводиться це лагодити.

Маленький Принц. Планета вітрів

Гійом Дорісон

Любите історію Маленького Принца? Вона з тих, які варто перечитувати, коли сумно. Щоб зрозуміти: не все так погано у світі, де стільки троянд і не доводиться воювати з захланними баобабами.

Французька команда сценариста Гійома Дорісона та художника Дідьє Полі створила комікс-продовження, в якому ще більше пригод улюбленого персонажа  – улюбленого Лиса.

Вони разом мандрують на дивовижну планету, де все трохи не таке, ніж вони звикли. 

Непереможний. Том 1. Справедливість і свіжі овочі

Паскаль Жусселен

Супергерой, якого ми заслужили: він подбає про все місто, навіть про всіх котиків і песиків. Впізнати його можна за маскою і плащем, який вказують на його геройськість та готовність відстоювати справедливість.

Він – покарання для всіх лиходіїв і допомога для своєї бабусі.

До речі, в цього банд-десіне вельми незвична структура, де сюжет однієї панелі вривається в іншу і робить справжнє вау.

Юні шанувальники мальописів оцінять.

Авторка: Юлія Дутка