6 актуальних англомовних книжок для початку літа

Хтось підтягнув англійську за карантин, хтось хоче почитати щось актуальне, бо вже вичерпав всі свої книжкові запаси, а хтось шукає новий нон-фікшн і хоче прочитати його ще до офіційного українського перекладу. Якщо ви входите в ці групи, тоді ця добірка тим паче для вас. 

Не забудьте перевірити, чи встигли прочитати новинки англійської літератури за квітень. Там є нова книга від Ґрети Тунберґ та вибір книжкового клубу Різ Візерспун.

Джеймс Влахос є співзасновником проєкту Hereafter — платформи, яка за допомогою штучного інтелекту може створити ваш електронний аватар, з яким можна буде поспілкуватися у будь-який час. На розробку Джеймса наштовхнуло бажання зберегти історію життя свого батька у такому форматі.

Джеймс знає точно, як нові технології змінюють нашу реальність. Про це він розповідає у цьому нон-фікшні та в чисельних статтях на Wired, GQ, The Atlantic тощо. Майбутнє вже близько — і так, та сама серія «Чорного дзеркала», по яку ви могли подумати, читаючи про Влахоса, вже давно є реальністю.

Автор цієї книги працює в реанімації і безпосередньо знає, як важко буває стримувати емоції під час своєї роботи. За день там можуть чергово змінюватися радість, горе, відчай, надія. Життя пацієнтів не раз опинялося в її руках — і навіть найдрібніша помилка може бути вирішальною в чиїйсь долі. Ця книжка — чесні й відверті мемуари Іфи, які відкривають світ медицини та показують професію лікаря з іншої, більш емпатичної сторони. 

Автори коміксів Marvel у цьому детальному посібнику дають поради для початківців: як пророблювати героїв та промальовувати деталі, з чого починати розмітку, як зображати предмети у русі тощо. Для тих, хто цікавиться малюванням, графічним дизайном та візуальним сторітеллінгом — це мастрід.

Рут Веа — британська авторка, відома українському читачеві завдяки книзі «У лісі-лісі темному», у 2019 році опублікувала свій новий роман. Це детективний трилер про вбивство, яке складніше розплутати, ніж здається. Головна героїня історії влаштовується нянею на непогану зарплату в один з розкішних сучасних будинків. Та через певний час дитя, за яким вона наглядала, гине, а сама жінка опиняється у в’язниці. От тільки щоб довести, що вона не винна, треба знайти справжнього вбивцю. І всі докази проти неї, до того ж, аби отримати цю роботу, їй довелося багато брехати…

Samsung є однією з найбільших компаній, про внутрішню організацію якої майже нічого не відомо. Журналіст The Economist та Wall Street Journal Джеффрі Кейн вирішив виправити цю ситуацію, і в нього вийшов цей нон-фікшн, який читається майже як трилер. Бо виявляється, що корейський бізнес — річ не найпростіша, і навіть у сімейних підприємствах тут є місце інтригам. Хоч корейські власники і не такі відомі, як Стів Джобс чи Ілон Маск, проте це не означає, що вони є менш впливовими. Як їм це вдається? Джеффрі знайшов відповідь.

Відразу попередимо, що ця книга була написана ще до пандемії і в ній про наші сучасні реалії не йдеться. Натомість у книжці розповідається про професора Леонарада Хейфліка, який напівлегально  проводив експерименти зі створення вакцин, порушуючи правила наукових інституцій свого часу. Завдяки йому вдалося швидко знайти вакцини для багатьох світових хвороб, починаючи з 1960-их рр. 

1 086 thoughts on “6 актуальних англомовних книжок для початку літа

    Добавить комментарий