Книжки-фаворитки із соцмереж Yakaboo

Книжки з соцмереж Yakaboo
Содержание[ скрыть ]

Соцмережі Yakaboo влітку – це справжній клондайк новинок від добре знайомих і нових авторів, продовження бестселерів і новий погляд на звичні теми, нон-фікшн і захоплюючі детективи. Загалом, все як завжди цікаво і на будь-який смак! Тож обирати є з чого. Виконуємо завдання №17 з літнього бінго.

Дракула Брема Стокера

Рой Томас

Графічна адаптація відомого роману, який Френсіс Форд Коппола екранізував ще у 1992 році.

Моторошна історія графа Дракули не втрачала інтересу ні на мить: трансільванський принц прожив таке яскраве, що вистачає на століття після його смерті. Вампіри, жертви, які живили перевертнів своєю кров’ю,пошуки втраченого кохання та вічна боротьба поселились на сторінках мальопису.

Містична постать Дракули постає перед нами завдяки майстерній роботі Роя Томаса та Майка Міньйола. Ілюстрації заворожують і навіюють жах. У цьому жанрі так і треба. 

Третій візит до кафе на краю світу

Джон П. Стрелекі

Продовження бестселера, який вже зібрав понад 6 мільйонів прихильників з усього світу! «Кафе на краю світу» навіть потрапило до переліку лідерів продажу Yakaboo у 2020-му році

Третя частина книжки поставить купу запитань вам і на десь стільки ж відповідей допоможе знайти. Бо покликання «Кафе на краю світу» — допомагати тим, хто заблукав і не бачить виходу. Якщо читали перші дві, то вже знаєте, що це не типовий нон-фікшн чи книга-порад, якщо ще не починали, то не баріться. 

Цього разу гостями кафе стають Джон і Ханна. Гроза і буря приводить їх у ці стіни. Чоловік був у кафе 10 років тому, а дівчина — тут вперше. Ханна боїться відповідати на запитання в дивному меню: «Чому ви тут?», «Чи боїтеся ви смерті?», «Чи вдоволені ви?». Як відвідувачам, так читачам випаде нагода поміркувати над відповідями і переглянути свої  минулі думки.

Шляхи життя

Фредрік Бакман

Поціновувачі Бакмана, насолоджуйтеся і сумуйте одночасно. У новій книжці автора всього 2 оповідання і 144 сторінки. Але які ж! Мабуть, ці історії варто давати окремо, бо вони настільки глибокі, наповнені і щемливі, що прочитати більше за один раз буде важко. А Бакман він же такий — доки не дочитаєш, зупинитися важко! 

В оповіданні «І щоранку дорога додому стає все довшою й довшою» автор говорить про страх перед забуттям. Він розповідає про Ноя та його дідуся, про їхні теплі взаємини, а також про те, як вони наповнюють життя світлом. 

А у «Справі твого життя» Бакман оповідає про вибір, який на кожному кроці чекає на людину, та самопожертву. Ви дізнаєтеся про фатальне знайомство, яке перевертає все життя головного героя,  уявлення про його вчинки та помилки. Можливо, книжка допоможе віднайти вам загублені в потоці щоденних клопотів цінності. 

Садотерапія. Як позбутися бур’янів у голові

Сью Стюарт-Сміт

Новинка Yakaboo Publishing поєднує непоєднуване: садівництво і психіатрію. Так буває, якщо авторка книжки за фахом психіатриня, а за покликанням – завзята садівниця. Її ім’я Сью Стюарт-Сміт.

З книжки ви дізнаєтеся багато цікавої інформації про використання садівництва для лікування хвороб впродовж століть, реальні історії пацієнтів авторки й ув’язнених у колонії Рікерс, що пройшли курс садотерапії, а також як він змінив їхнє життя. Тут є і про любов Клода Моне до садівництва та Зиґмунда Фройда до орхідей.

Якщо ви за психічне здоров’я, глибоке читання, прагматичний погляд на факти і життєствердний підхід до навколишнього світу, тоді вам сподобається.

Суцільне котяче моджо. Путівник по життю з вашим котом

Джексон Галаксі

Якщо у вас є кіт, то у вас мусить бути ця книжка!

Тут про котячу психологію, поведінку, особистий простір улюбленця і раціон дуже глибоко та практично. Починаючи з тих часів, коли коти і не планувати ставати домашніми улюбленцями, і закінчуючи періодом, коли кожен котолюб забиває гігабайти пам’яті електронних носіїв фото і відео Мурчиків і Томів. Ви опануєте явище «котяче моджо» і у взаєминах з пухнастими монстриками все піде на лад.

Автор книжки — Джексон Галаксі, зірка телешоу «Мій кіт із пекла» на каналі «Animal Planet», а ще фахівець з котячої поведінки. Він понад 25 років свого життя присвятив покращенню життя котів, піклуючись про них у притулках. 

Розмови з друзями

Саллі Руні

«Видавництво Старого Лева» теж не забарилося з крутою новинкою від Саллі Руні. Цього разу це історія, коли друком виходить перша книжка від авторки бестселера «Нормальні люди».

«Розмова з друзями» і справді є щирою і відвертою, як з подругою за чашкою чаю: про стосунки між чоловіком і жінкою, друзями, про близькість і довіру, зрештою. Це історія про двох дівчат — поетеси Френсіс та інтелектуалки Боббі. Вони дружать ще зі школи. Якось після поетичного вечора подруги знайомляться із подружжям — Мелісою та Ніком. Разом вони проводять багато дозвілля,  обговорюють різні теми: почуття, мотиви людських вчинків, мистецтво, книжки, політику та секс. Чим закінчиться це знайомство? Чи не вплине це на взаємини Френсіс і Боббі? Дізнаєтесь у книжці.

Смерть митця. Як творчі люди виживають у часи мільярдерів і технологічних гігантів

Вільям Дерезевіц

Ще одна новинка 2021 року і надзвичайно цікава тема — чи важко бути митцем у 21 столітті, як творчим людям заробляти в еру цифрових технологій.

Погляди на проблему — з Кремнієвої долини, де ці технології створюються, по те, що зараз час, коли творчістю заробляти легко, як ніколи раніше. І погляд від самих митців, про те, що зараз стає все складніше отримувати плату за творчість,бо опублікувати у мережі — це не віддати безкоштовно, мовляв, за те, що в мережі не платять. Вільям Дерезевіц провів своє дослідження, а ви як думаєте — простіше чи ні?

Ось тут читайте огляд новинки. 

Свекруха

Саллі Гепворт

Уже з назви стає зрозуміло, що книжка про свекруху та родинні взаємини, але… згадуючи Чехова, ми підсвідомо розуміємо, що має вистрелити рушниця. 

Так. Тут описано звичайні сімейні проблеми, де невістка не може порозумітися зі свекрухою і навпаки. Але згодом стається драма цілої родини, коли свекруху знаходять мертвою. «Рідна мова» нещодавно надрукувала детектив, який виділяється серед інших — тут звичайно, шукатимуть вбивцю, але перед тим треба розплутати цілий клубок сімейних стосунків, зрозуміти мотиви і причини такий непорозумінь і розібратися у відмінностях цінностей поколінь.

#ДвіДумки вже розповіли про свої враження від «Свекрухи».

Втрачене літо. Дойчланд курить на балконі

Владімір Камінер

Реальність, у якій ми живемо вже другий рік поспіль — карантинна і пандемійна. Владімір Камінер зустрів її в Німеччині і через призму гумору та іронії зачепив надзвичано серйозні речі: виживання фізичне, підтримка свого ментального здоров’я, коли раптом починаєш жити у 4-х стінах, соціальні зв’язки та сприйняття новин весни 2020 року.

«Втрачене літо» — це нон-фікшн і роман під однією обкладинкою: про локдаун, маски, смерті і про те, що життя триває.

«Це — книга про те, яким крихким є наш світ, про те, що люди бояться якихось міфічних речей, а реальності, яка несе їм муки смерті, просто не помічають», — говорить автор в інтерв’ю DW

Більше про книжку тут.

Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів

Анна Янченко

Стоп! Відкладіть книжку та візьміть келих улюбленого вина. Тепер можете розгорнути видання.

Завдяки цій підготовці простіше сприйматимуться назви німецьких вин і ви не зламаєте собі мозок ними, а дотепні історії з буднів сомельє стануть ще смішнішими. Але є тут і багато корисного: як правильно читати етикетку, як обрати вино у супермаркеті, чому не варто боятися танінів, різницю і спільне між винними регіонами світу і ще 1000 цікавинок. 

До речі, авторка цієї книжки — сомельє, що продегустувала 15 000 вин, і зановниця блогу «Сомельє в зелених штанях».

Авторка: Марина Соколова