Добірка для практичного читача: 10 актуальних книг у м’яких палітурках

10 актуальних книг у м’якій обкладинці
Содержание[ скрыть ]

Книги у м’яких палітурках, з’явившись у 1930-х роках, зробили справжню революцію у свідомості американського читача. Вони були дешевші, простіше транспортувалися, їх було легше презентувати в букіністичних магазинах. Наразі, м'яка обкладинка – це найпопулярніший формат серед читачів США і Європи. То чому б не долучитися до «книжкових трендів» західного світу?! Пропонуємо добірку з 10 цікавих книг у м’якій палітурці для захопливого читання вдома, в метро чи на відпочинку. Виконуйте завдання №12 літнього бінґо та жмакайте палітурки.

Моя блискуча кар’єра

Майлз Франклін

Події автобіографічного роману відбуваються на початку ХХ століття. Сибілла Мелвін живе з батьками та братами і сестрами на фермі. Попри засуху, вона обожнює цю «пустелю», рідні пасовища, коней, та водночас зневажає соціальні порядки, що не дають права на самореалізацію дівчатам і жінкам.

Головна героїня різнопланова – мріє жити у світі мистецтва, музики, хоче стати письменницею. Сиб прагне незалежності, але через борги батька їй доводиться працювати гувернанткою. Незабаром Сибілла зустрічає молодого, доброго і багатого Гаррі, який кличе її заміж. Та, всупереч взаємному коханню, дівчина відкидає пропозицію, тому що хоче залишатися незалежною.

Це лише початок неприємностей. Як надалі складеться життя Мелвін? Чи зможе вона впоратись із викликами долі?

Кишеня, повна зірок

Аїша Бушбі

«Коли наступного разу я відкрию очі, я опинюсь… знову перед будинком. Ніч. Зірки передають привіти, як ніби вони мене чекали. Двері будинку, будинку мами, розчинені навстіж, ніби вона мене теж чекає. Цього разу я заходжу всередину…»

Тринадцятирічна Сафія ніколи не мала спільних поглядів з мамою. Її ненька не розуміє любові дівчинки до комп’ютерних ігор, а сама дівчина вважає, що у них взагалі немає нічого спільного. Ба більше – школярку бісить, що мати хоче, аби вона була схожа на кращу подругу Елль. Та потім трапляється біда – мама впадає в кому. Чекаючи біля її ліжка, Сафія опиняється в дивному альтернативному світі, трохи схожому на одну з її улюблених ігор. Там вона зустрічає дівчинку-підлітка із вдачею бунтарки та певним секретом, що підозріло їй знайомо…

«Кишеня, повна зірок» – це історія про сім’ю, дружбу та пізнання себе… З елементами незвичайної магії й таємничих артефактів. Книга ідеально підходить для шанувальників творчості Жаклін Уїлсон, Росс Велфорд і Кіран Міллвуд-Харгрейв.

Про що я говорю, коли говорю про біг

Харукі Муракамі

У 1982 році Харукі Муракамі продав власний джаз-бар та повністю присвятив себе письменницькій діяльності. А щоб підтримувати форму, він почав бігати. Рік потому він самостійно пробіг близько 40 кілометрів з Афін до міста Марафон. З тих пір він здолав десятки марафонів та написав більше 20 книг, більшість з яких визнано на світовому рівні. «Про що я говорю…» демонструє, яке значення у житті Муракамі відігравав біг, перш за все, на письменство.

Одночасно книга є записом тренувань Харукі, мемуарами, щоденником подорожей, а подекуди – спогадами автора. Охоплює чотиримісячний період підготовки до Нью-Йоркського марафону 2005 року. Світ Муракамі, розглянутий через призму бігу, мінливий – то захоплює, то підбадьорює, по-простому життєвий, водночас, філософський. Але, перш за все, інноваційний – як для тих, хто бігає і не читає книги. Так і для тих, хто читає, але не бігає.

Святий, Серфінгіст і Директор. Дивовижна розповідь про те, як можна жити за покликом серця

Робін Шарма

Логічне продовження знаменитого бестселера Робіна Шарми «Монах, який продав свій «Феррарі».

Головний герой книги Джек Валентайн – звичайний хлопець. Живе як всі – робота, дім, «друзі», проблеми. Та щось йому підказує, що живе він не так, як це має бути. Одного разу Джек потрапляє в автокатастрофу і опиняється на лікарняному ліжку. До його палати привозять незвичайного чоловіка, ім’я якого Кел. Він зачаровує нашого героя і розповідає йому історію свого життя. А на наступний день помирає… Медсестра приносить пакунок із трьома авіаквитками і листом, з якого хлопець дізнається, що Кел, насправді, був його батьком і що він приготував йому прощальний подарунок – зустрічі з трьома таємними вчителями. З цього моменту все в житті юнака змінюється…

Привіт, це Чарлі! або Переваги сором’язливих

Стівен Чбоскі

Перед вами класика американського підліткового роману початку дев’яностих!

Вперше книга опублікована у США видавництвом «MTV Book» під оригінальною назвою «The Perks of Being a Wallflower» та вийшла тиражем в понад мільйон примірників.

Головний герой у вигляді листів анонімному «друга» ділиться своїми бідами та радощами, не приховує задоволення від маленьких перемог, але і не соромиться сліз. І він був би всього лише одним з багатьох звичайних хлопчиків, які страждають від муки дорослішання, якби автор не поєднав дешеве моралізаторство із прагненням бути крутим… Він кидає гіперневротичного героя у вир життєвих трагедій: алкоголь, наркотики, самогубство, аборт, нещасне кохання, сексуальні домагання в сім’ї, зґвалтування, педофілія і т.д.

Накопичення життєвих труднощів показує справжню історію, а також те, що життя – це не тільки візити в Макдональдс і подарунки Санти.

Перша книга спогадів

Роуз Сноу

Що б ви зробили, якби раптом змогли заглянути в чужі спогади? Відкрийте для себе нову серію романів від автора бестселерів Роуз Сноу.

Захоплива історія про одну незвичайну дівчинку, яка живе «тут і зараз». Головній героїні роману лишень виповнилося 17 років, ще все життя попереду, і, здається, у неї є все, чого тільки можна побажати: юність, розум, краса та абсолютно фантастичний незвичайний дар, якого немає більше ні у кого. Та не все так веселково…

Занадто часто Джо доводилося переїжджати з батьком в останні кілька років, і тепер вона опиняється в Гамбурзі. У своїй новій школі дівчинка зустрічає Луїса й Адріана.

Цей посібник – вдалий початок трилогії про складний, проте водночас чарівний світ підлітків, їх дорослішання, непрості стосунки з оточенням, і, звичайно ж, про кохання.

В пошуках Аляски

Джон Грін

«У темряві поруч зі мною вона пахла ваніллю і сонячним світлом, і в ту місячну ніч я міг спостерігати лише її силует, але навіть в темряві я бачив її очі – люті смарагди. Це не лише красиво, а й так гаряче».

Життя Майлза Холтера було суцільною не-подією, допоки він не потрапив до нічим не примітної школи-інтернату Калвер-Крік, де зустрів Аляску Янг. Розумна, весела, сексуальна, та неймовірно чарівна, вона втягує Майлза у власний світ, вдихає у хлопця нове життя та заодно викрадає його серце. Та коли трапляється трагедія, і Майлз стикається зі смертю віч-на-віч, він дізнається справжню цінність життя і любові…

Жалісний і потішний, несамовитий і переконливий, роман, що залишиться з вами назавжди.

Діти мої

Гузель Яхіна

«Діти мої» – незвичайний роман у притчах, який продовжує улюблену авторську тему дивного сплетіння етносів, культур, народів, людських доль. І якщо в романі «Зулейха відкриває очі», як влучно підмітила письменниця і перекладачка Олена Костюкович, автор «жбурляє нас в Сибір та при цьому показує татарщину як вона є», то ця книга є дослідженням дещо іншого характеру – трагічних доль, химерного фольклору, життєвого укладу поволзьких німців, згодом зруйнованого депортацією 1941 року.

Головний герой книги – відлюдник і казкар Яків Бах, неймовірні історії якого раптом починають здійснюватись. І тепер у нього єдина мета – врятувати власну дочку. Зіткнення двох світів, бажаного і реального, призводить до непередбачуваних подій, що утримує увагу читача від першої до останньої сторінки. Книга вражає метафоричністю, а ще – вмінням Гузель передати гнітючий, темний дух тієї епохи.

Не проґавте свого життя. Як по-справжньому бути тут і зараз

Корі Мускара

Відчуйте знову пульс власного життя!

Колишній буддистський монах, лектор і коуч з усвідомленого лідерства, Корі Мускара відправляє читача у потаємні закутки неусвідомленого, того, що потрібно для реальних змін, зростання й щастя.

Автор «Не проґавте свого життя.» переконує, що «бути присутнім» лише задля присутності, означає – жити за принципом планктону. Дотепно, чесно і з безцінним досвідом ченця та експерта з благополуччя, Корі ділиться секретами, як досягти істинної присутності:  насолодитися добром у вашому житті, виявити безмірне благо, яке вже закладене в кожному. Та, врешті-решт, почати насичене, повноцінне життя.

Читайте поради Корі Мускари тут

Свекруха

Саллі Гепворт

Відносини Люсі зі свекрухою Діаною не складалися з самого початку. Під час першої зустрічі з майбутньою свекрухою головна героїня зрозуміла, що та не сприймає її як супутницю життя для свого ідеального сина. Та хто буде звинувачувати матір у завищених очікуваннях? Тим більше таку матір! Діана  – стовп суспільства, захисниця соціальної справедливості, волонтер, що допомагає біженцям. Заможна, вона багато років щаслива у шлюбі. Завжди добра, дружня, щедра… здається, ні у кого немає причин сказати про неї щось погане. Ні в кого, окрім Люсі.

Минуло 5 років з дня весілля молодих, як раптом Діана… кінчає життя самогубством. У прощальному листі вона згадує про невиліковну хворобу, однак розтин доводить, що зі здоров’ям у жінки проблем не було. З цього моменту підозрюваними у вбивстві стають члени її родини, головною з яких є невістка – Люсі. Так що ж насправді сталося в будинку Гудвінів і хто винен у вбивстві Діани? Одне зрозуміло напевно: розкриття сімейних таємниць – лише питання часу.

А ви вже читали наш огляд книжки?

Автор: Сергій Черевань