Порятунок для батьків: чим зацікавити дитину на канікулах

Перепробували вже всі заняття з маленьким розбишакою? Що ж, пропонуємо ще кілька варіантів, які можуть зацікавити дітлахів на карантині.

Як приборкати Книжкозавра

Фундація Дарини Жолдак у 2019 році створила практикум для проведення занять з розвитку читання для дітей — «Як приборкати Книжкозавра». Саша Кольцова, Олеся Мамчич, Наталія Данкова розробили цікаві вправи, розраховані на 10-25 хвилин часу для діток віком від 5 до 13 років, які тепер потроху з’являються на сторінці Фундації у Facebook. Вибрані вправи також можна переглянути за посиланням.

Створіть своє бінґо для дітей

Щоб дітлахам цікаво було не тільки читати, а й змагатися. Хороший варіант: переглянути, які книжки залишилися непрочитаними, і вписати їх теми в завдання бінґо. Або можна зробити щось на кшталт такого бінґо з різними завданнями:

Порятунок для батьків: чим зацікавити дитину на канікулах 0

Вчимося малювати

Малювання — чудовий спосіб зайняти дитину, і в інтернеті є безліч безкоштовних уроків малювання. Ось лише декілька прикладів:

  • щовівторка і щочетверга ілюстратор Роб Біддальф виставляє на своєму сайті прості уроки малювання чудернацьких істот, як ось цей чудернацький динозаврик:
  • Розмальовки від музеїв. У 2020 році у проєкті #ColourOurCollections взяли участь 117 установ. Ініціативу створено ще у 2017 році, щоб підвищити увагу до музеїв, і зараз, коли розмальовка може чудово заспокоїти, він став як ніколи доречним. 
  • На цьому сайті зібрано уроки малювання не лише тварин і природи, а й персонажів Гаррі Поттера.
  • Для дітей старшого віку та для дорослих цікавим буде такий от двогодинний урок від ілюстратора Marvel:

Ігри з літературними героями

Коли ніщо не рятує, дозвольте дітям пограти в хороші онлайн-ігри з літературними героями чи зробити з ними якісь активності. Їх часто можна знайти на іноземних сайтах дитячих книг. Наприклад:

Старі дитячі книжечки

Повчити англійську чи порозглядати картинки можна в таких архівах:

1 313 thoughts on “Порятунок для батьків: чим зацікавити дитину на канікулах

    Добавить комментарий