Грати й розвиватись: чим цікава навчальна гра LOGICO PRIMO

Діти краще навчаються під час гри: гейміфікація звичайних освітніх занять може неабияк допомогти, коли треба поступово готувати дитину до школи та розвивати її мислення. Один із варіантів навчальної гри — «LOGICO PRIMO», яка складається з дошки та наборів змінних карток із завданнями для дітей від 3 до 6 років. Ми вирішили дізнатися про неї більше та поглянути на те, як діти з нею взаємодіють.

Гра LOGICO була розроблена ще в 1993 році в німецькій компанії Finken-Verlag, яка видає навчальні матеріали для учнів дитсадків і початкової школи. З того часу гра буквально завоювала світ, і її видали у перекладі в понад 40 країнах. В Україні «LOGICO PRIMO» вийшла у видавництві «Методика».

Гра чудово підходить як для колективної роботи з ровесниками, так і для самостійного вивчення, адже дозволяє дитині виконувати завдання у власному темпі та легко перевіряти себе. Принцип гри доволі простий: 

  • Вставити картку з завданням у відповідну рамку на дошці;
  • Прочитати умову завдання та вирішити його;
  • Пересунути різнокольорові кнопки на дошці так, щоб вони позначали правильні відповіді;
  • Перевернути картку і перевірити себе — на звороті знаходиться розв’язок.
Грати й розвиватись: чим цікава навчальна гра LOGICO PRIMO 0

Ми перевірили, як на гру реагують діти; для цього дали потестувати її кільком дітлахам співробітників Yakaboo (хоч, якщо зізнатися чесно, дорослі теж зацікавилися і спробували в неї пограти). Що цікавого помітили:

  • Малята майже відразу розуміли принцип того, як відповідати на завдання. Комусь, звісно, довелося допомогти і прочитати умову, пояснивши, що потрібно відшукати на картці; але вже те, що треба з’єднувати за кольорами кнопок, дітлахи зрозуміли самі.
  • Були малята, які надзвичайно швидко вирішили всі завдання з майстерністю профі у цій справі: річ у тім, що багато курсів з підготовки до школи вже використовують LOGICO PRIMO у роботі. Тому якщо навіть ви навчаєте вашу дитину самостійно вдома, з цим ігровим набором вона зможе здобути всі ті ж необхідні базові знання, що й на курсах.
  • Навіть коли після проходження першої картки дітям показали, що на зворотному її боці були відповіді, ніхто не підглядав. Ну майже 🙂
  • Складнуватим було завдання на визначення відповідності кольорів предметів, адже тут треба було не заплутатися між кольорами кнопок і кольорами, позначеними у відповіді. Зізнаємося, що на цьому завданні своє вміння концентруватися потренували і дорослі. Надзвичайно уважним треба бути і проходячи серію карток «Досліджуємо загадки з Фредом»
  • Зайняти дітлахів вдалося в середньому на 20-30 хвилин гри, що досить непогано. Таким чином, з LOGICO PRIMO можна зайняти дитину вдома (наприклад, зараз, під час карантину) чи у подорожі. 
  • Батькам неабияк сподобалося, що серед наборів є «Ми і транспорт»: гра вчить не лише лічби і математики, а й правил дорожнього руху і безпеки, які необхідно знати у повсякденному житті. Ну а для власного дозвілля деякі дорослі обрали серію карток «Ребуси» 🙂

Що ж, ось така загадкова і корисна гра. Долучайтеся — пограймо разом, тим паче, що для цього не потрібна електрика, підключення до інтернету чи якесь додаткове оснащення.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

395 thoughts on “Грати й розвиватись: чим цікава навчальна гра LOGICO PRIMO

    Добавить комментарий