У чому секрет популярності книги Фреймут: рецензія на «Етикет»

Книга «Школа пані Фреймут» б’є рекорди за продажами. Причому інтерес до книги не спадає, незважаючи на те, що пройшло вже більше двох місяців відколи вона була презентована. Авторка Yakaboo Світлана Олексійчук розповідає про власні враження від книги Фреймут.


Книжка, що вибухнула на Арсеналі


Що ви вкладаєте в розуміння етикету? Раніше це були правила, обов’язкові до виконання. Зараз все трохи змінилося, оскільки етикет тепер — радше рекомендації, ніж догми. Тим більше, що додалися нові сфери, наприклад, спілкування в соцмережах.

Трактування етикету Ольгою Фреймут мене дуже зацікавило, навіть дуже, тому покупка цієї книжки була досить передбачуваною. Я — візуал, перше, що привернуло увагу – це ідеальна обкладинка. Вона ніжно-блакитна, з приємною на дотик текстурою.

Книга наробила шуму на Книжковому Арсеналі, але пані Оля цього й добивалась. Увагу до видання вона точно привернула.


Книга для бабусі


Про авторку напевне зайвий раз розповідати не потрібно: вона – відома телеведуча, тричі мама, ексцентрична, розумна, ефектна жінка, яка дійсно може багато говорити та писати про етикет.  

«Етикет» Ольги Фреймут – це іронічні, веселі, трохи критичні поради як потрібно себе вести сучасній жінці в різних ситуаціях.

Ольга ділиться власним досвідом, по крихтах роздає свій рецепт успіху та жіночого щастя. Цю працю вона присвятила улюбленій бабусі, про яку неодноразово йтиметься на сторінках книжки.

«Цю книгу я присвячую моїй бабусі Світлані Рейнгольдівні Фреймут.
Вона носила капелюшки навіть тоді, коли йшла до магазину «Риба»


Поради на всі випадки життя


Авторка пише гарною українською мовою, але з галицькими діалектизмами та англійським сленгом. Вона називає речі своїми іменами, спирається на власні переживання, вміє створити настрій та гарне враження від прочитаного.

Її поради дійсно актуальні в сучасному світі: як уникнути депресії, виховувати дітей, слідкувати за своїм здоров’ям, вести побут. Є навіть окремий розділ, присвячений вибору між кар’єрою та сім’єю.

«Переносьте депресії на завтра, а поганий настрій на Миколи
та ніколи»

Книжка легка, наче повітряна, відчувається стиль авторки, написана з особливим гумором.

Зазвичай, коли читаю гарну книгу, то малюю в своїй уяві усі прочитані події. Коли читала цю книжку, то було враження, що мені її читала Ольга.

«Плачте на кушетці, але не плачтеся мамі»


Кому читати


Ця книжка доповнить вашу бібліотечку, підійде для доповнення до подарунку подрузі, вона буде корисна як юначці, так і зрілій жінці.

Цю книжку сама авторка порівнює з Пігмаліоном, різниця лише в тому, що героїню Пігмаліона «ліпив» чоловік, а пані Ольга «зробила» себе сама, хоча без чоловіка тут теж не обійшлося.

Дозволю собі скористатися коронною фразою Ольги — рекомендую всім цю книгу. А ще в мене до неї одне питання, чи не образився Олег Винник і його фан-клуб на іронічну згадку з оцінкою його творчості на перших сторінках книги?

Разом з цією книжкою раджу почитати класичний Етикет та сам «Пігмаліон».


Світлана Олексійчук
Любителька книг. Читаю прозу. Обожнюю, коли випадає нагода провести час за чашкою кави в компанії гарної книги. Серед фаворитів – мотиваційна література, сучасна проза та дитяча книга, бо маю сина, стараюсь привити любов до читання. В інстаграм пишу про книги – instagram.com/svitlana_asi

10 thoughts on “У чому секрет популярності книги Фреймут: рецензія на «Етикет»

    Залишити відповідь