Кулінарна книга від Гордона Рамзі: ресторанне меню по-британськи

Українською мовою вийшла книга британської кулінарної зірки Гордона Рамзі «Bread Street kitchen: 100 рецептів смачних ресторанних страв для приготування вдома». Це перша книга відомого кухаря, яка вийшла українською.


Гордон Рамзі — британський шеф-кухар, чиї ресторани отримали 16 зірок Мішлену. Його фірмовий ресторан «Restaurant Gordon Ramsay», що знаходиться в Лондоні, має три зірки. Популярний ведучий британських телешоу «The F-Word», «Ramsay’s Kitchen Nightmares» і «Пекельна кухня».

Поліграфія і дизайн книги прекрасні. Змістовно вона ділиться не на перші, другі страви і десерти, а за типом прийому їжі. Читачам пропонують рецепти страв до сніданку, пізнього сніданку, обідів, великої компанії, насичених вихідних і солодких перекусів, щоденних вечерь і вечері з друзями.

В основі – прості рецепти з меню ресторану Bread Street kitchen, у самому серці Лондона.

Плюс в тому, що рецепти дійсно не складні: це вам не львівські пляцки із трьома видами крему і 4 типами коржів. До всього запропонована їжа ще й корисна: ви тут не знайдете рецептів із розряду «покришіть все що є в холодильнику і щедро залийте майонезом».

Перед вами буде кілька видів вівсянки і граноли, класичний ростбіф і пікантні курячі стегенця, стейки, пудинги і трайфл.

Проте є поле і для експериментів.

Мінусом є деякі складники, які українці зазвичай не використовують. Якщо ви дійсно хочете готувати за рецептом, тоді вам доведеться запастись кленовим сиропом, рікоттою, артишоками, коричневим цукром і бути готовими розщедритись на морського ляща або палтус. Про рагу із оленини взагалі тактовно промовчу.

ramzi2

Для прикладу — один рецепт з книги.


Вишневий тарт «Бейквел»

Для основи:

125 г м’якого вершкового масла

75 г цукрової пудри (просіяти)

2 великі яйця (кожне збити окремо)

250 г борошна ( плюс додатково для посипання)

Дрібка морської солі

Для начинки:

150 г м’якого вершкового масла

150 г цукру

3 великі яйця(збити)

150 г меленого мигдалю

25 г борошна

1 ч.л. мигдального екстракту

2 ст. л вишневого джему

15 свіжих вишень ( видалити кісточки)

30 г мигдальних пелюсток

1-2 ст. л рідкого меду

Для оформлення страви:

Збиті вершки

ПОРАДА:

Для кращого результату бажано залишити тісто в холодильнику на ніч. Перш ніж розкачувати залиште його за кімнатної температури на 30хв.

Приготуйте тісто. Розітріть масло з цукровою пудрою в мисці до світлої однорідної маси,поступово введіть в суміш одне збите яйце. Потрохи додайте борошно та сіль (по третині за раз) і гарно все вимішайте, щоб отримати м’яке тісто. Акуратно ( і швиденько) скачайте тісто в кулю – довго місити не потрібно. Приплюсніть, загорніть у харчову плівку і поставте в холодильник щонайменше на годин. Якщо тісто залишається м’яким охолоджуйте його довше (див. «Пораду»)

Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні і вистеліть ним роз’ємну форму для пирога діаметром 24 см і заввишки2,5 см. Залиште трохи тіста щоб зробити бортики ( також залиште трохи тіста на те, щоб «заклеїти» тріщинки, які можуть утворитись на поверхні основ). Проткніть тісто виделкою і поставте в холодильник на 30 хв.

Розігрійте духовку до 180-200 С. Поставте форму з основою на деко, застеліть тісто пергаментом і наповніть форму керамічними кульками для «сліпого» випікання, або сухим рисом. Випікайте протягом 15 хв.

Дістаньте з духовки, висипте кульки або рис, заберіть пергамент. За потреби заліпіть тріщинки шматочками тіста. Змастіть основу збитим яйцем. Поверніть форму в духовку на 5 хв. – поверхня основи має стати золотавою. Дістаньте форму з духовки і зменште температуру до 160-180 С. Поки основа ще тепла обріжте нерівні краї пирога і висипте зайві крихти з форми. Залиште повністю охолонути.

У мисці розітріть масло з цукром до однорідної світлої маси. Поступово введіть яйця, всипте мелений мигдаль, борошно і мигдальний екстракт. Все перемішайте.

Змастіть основу джемом і викладіть франжипан (мигдальну начинку). Розрізняйте поверхню лопаткою і встроміть у начинку вишні. Посипте мигдальними пелюстками.

Випікайте тарт протягом 40хв. Дістаньте з духовки, змастіть поверхню рідким медом і поставте в духовку ще на 4-5хв. Поверхня має бути лискучою, однак стежте, щоб мигдальні пелюстки не пригоріли. Залиште охолонути перш ніж дістати з форми. Наріжте на шматочки і подавайте з вершками

Кому читати: поціновувачам кленового сиропу, коричневого цукру і Гордона Рамзі

Схожі книги: Енн Барел «Підкори свою кухню»,  Джеймі Олівер «Готуємо з Джеймі»

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

196 thoughts on “Кулінарна книга від Гордона Рамзі: ресторанне меню по-британськи

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life authors and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

  3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

  4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

  5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

  6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

  7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life websites and blogs

  8. Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment
    didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all
    that over again. Anyways, just wanted to say wonderful blog!

  9. I am really enjoying the theme/design of your site.
    Do you ever run into any internet browser compatibility issues?
    A handful of my blog visitors have complained about
    my site not operating correctly in Explorer but looks great in Safari.
    Do you have any suggestions to help fix this problem?

  10. Hey very cool web site!! Man .. Beautiful .. Wonderful ..
    I will bookmark your website and take the feeds additionally?

    I’m happy to seek out so many helpful info here within the publish, we’d like develop extra strategies
    in this regard, thank you for sharing. .
    . . . .

  11. Wonderful blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
    I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
    Would you recommend starting with a free platform
    like WordPress or go for a paid option? There are so many
    options out there that I’m totally overwhelmed ..
    Any recommendations? Kudos!

  12. 514641 291058This really is a excellent topic to talk about. Sometimes I fav stuff like this on Redit. I dont think this would be the top to submit though. Ill take a look about your website though and submit something else. 109865

  13. Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get
    a captcha plugin for my comment form? I’m using the
    same blog platform as yours and I’m having problems finding one?

    Thanks a lot!

  14. Hello there, just became aware of your blog through Google, and
    found that it’s really informative. I am gonna watch out
    for brussels. I will appreciate if you continue this in future.
    A lot of people will be benefited from your writing.
    Cheers!

  15. Taking advantage of Manchester United’s free kick situation, the crowd that appeared with an unidentified white object was caught by security guards after about 10 seconds of escape.

  16. Hey! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteersand starting a new initiative in a community in the same niche.Your blog provided us useful information to work on.You have done a marvellous job!

  17. An interesting discussion is definitely worth comment. I do think that you need to publish more on this topic, it might not be a taboo subject but usually folks don’t speak about such issues. To the next! All the best!!

  18. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed!Very useful info particularly the last part 🙂 I care for such info a lot.I was looking for this particular info for a long time.Thank you and best of luck.

  19. What i do not understood is in truth how you’re not actually a lot
    more neatly-preferred than you might be now.
    You are so intelligent. You realize thus significantly on the
    subject of this subject, made me for my part believe it from so many various angles.
    Its like men and women aren’t fascinated unless it is something to do with Lady gaga!
    Your individual stuffs nice. Always deal with it up!

Залишити відповідь