Українською мовою вийшла книга британської кулінарної зірки Гордона Рамзі «Bread Street kitchen: 100 рецептів смачних ресторанних страв для приготування вдома». Це перша книга відомого кухаря, яка вийшла українською.
Гордон Рамзі — британський шеф-кухар, чиї ресторани отримали 16 зірок Мішлену. Його фірмовий ресторан «Restaurant Gordon Ramsay», що знаходиться в Лондоні, має три зірки. Популярний ведучий британських телешоу «The F-Word», «Ramsay’s Kitchen Nightmares» і «Пекельна кухня».
Поліграфія і дизайн книги прекрасні. Змістовно вона ділиться не на перші, другі страви і десерти, а за типом прийому їжі. Читачам пропонують рецепти страв до сніданку, пізнього сніданку, обідів, великої компанії, насичених вихідних і солодких перекусів, щоденних вечерь і вечері з друзями.
В основі – прості рецепти з меню ресторану Bread Street kitchen, у самому серці Лондона.
Плюс в тому, що рецепти дійсно не складні: це вам не львівські пляцки із трьома видами крему і 4 типами коржів. До всього запропонована їжа ще й корисна: ви тут не знайдете рецептів із розряду «покришіть все що є в холодильнику і щедро залийте майонезом».
Перед вами буде кілька видів вівсянки і граноли, класичний ростбіф і пікантні курячі стегенця, стейки, пудинги і трайфл.
Проте є поле і для експериментів.
Мінусом є деякі складники, які українці зазвичай не використовують. Якщо ви дійсно хочете готувати за рецептом, тоді вам доведеться запастись кленовим сиропом, рікоттою, артишоками, коричневим цукром і бути готовими розщедритись на морського ляща або палтус. Про рагу із оленини взагалі тактовно промовчу.
Для прикладу — один рецепт з книги.
Вишневий тарт «Бейквел»
Для основи:
125 г м’якого вершкового масла
75 г цукрової пудри (просіяти)
2 великі яйця (кожне збити окремо)
250 г борошна ( плюс додатково для посипання)
Дрібка морської солі
Для начинки:
150 г м’якого вершкового масла
150 г цукру
3 великі яйця(збити)
150 г меленого мигдалю
25 г борошна
1 ч.л. мигдального екстракту
2 ст. л вишневого джему
15 свіжих вишень ( видалити кісточки)
30 г мигдальних пелюсток
1-2 ст. л рідкого меду
Для оформлення страви:
Збиті вершки
ПОРАДА:
Для кращого результату бажано залишити тісто в холодильнику на ніч. Перш ніж розкачувати залиште його за кімнатної температури на 30хв.
Кому читати: поціновувачам кленового сиропу, коричневого цукру і Гордона Рамзі
Схожі книги: Енн Барел «Підкори свою кухню», Джеймі Олівер «Готуємо з Джеймі»
401 thoughts on “Кулінарна книга від Гордона Рамзі: ресторанне меню по-британськи”