Перші книжки для малят: яскраві та корисні

Пропонуємо вам невелику підбірку книг-картонок для найменших чатачів - починати знайомство з книгою ніколи не рано. Дитячі психологи радять розвивати інтерес дитини до книги з самого малечку. Вони не знають букв, але сприймають інтонацію голосу батьків, які читають віршики та співають пісні.

А ще малюки люблять розглядати чорно-білі картинки, яскраві, не надто складні зображення. У віці від 5-6 місяців діти починають активно користуватися руками і у пригоді стануть міцні й компактні картонні книжечки з яскравими малюнками, цікавими тактильними елементами, віконечками, які легко відкривати.


«Контрастна книжка для немовляти. Лапотунечка»

Книжка-розкладайка для немовлят спеціально створена для розвитку координації зору і сприйняття за методикою Сесіль Лупан та Сари Брюер. З одного боку книжечки розташовані чорно-білі ілюстрації, з іншого – додається ще один колір. Книжка компактна, виготовлена з міцного картону і тому безпечна, зручна для розглядання малюком у ліжечку.


«Тваринки. Малюк бачить»

 У перші місяці життя зорове сприйняття малюків вибіркове – вони гарно сприймають чорно-білі зображення, концентруються на яскравих об‘єктах, геометричних фігурах, лініях та візерунках відносної складності. Книжечка розроблена з урахуванням цих особливостей та зручна у використанні.

 

 «Дванадцять місяців з борсуком»

Романа Рубан

 На кожній сторінці зображено привітного борсука, який одягнений відповідно до пори року. Чорно-білі малюнки найкраще сприймаються найменшими дітками, містять деталі, за якими цікаво розповідати про кожен місяць року, а згодом, малюк  сам буде їх упізнавати.

А ще в книзі назви місяців написані українською та англійською мовами – навряд чи немовля почне вивчення мови у цьому віці, але пізніше двомовність може стати в пригоді.



«Доторкнися і відчуй. Перша сенсорна книжка»

 Сенсорні книги сприяють розвитку уяви, дрібної моторики та сенсорної інтеграції. Психологи бачать взаємозв`язок між розвитком дрібної моторики та стартом мовлення.

Книжка навчить малюка розрізняти форми, текстури, властивості матеріалів та викличе багато радісних емоцій. Призначена як для спільного читання так і для самостійних ігор та розглядання.

«Комахи»

 Катерина Таберко

 Закінчилася епоха: а як каже жук: ЖЖЖ. Тепер в кожного жука є ім`я. Зручна і компактна книжка-білінгва з серії «Збери веселку» має чудові яскраві ілюстрації, познайомить найменших з найбільш розповсюдженими комахами. На розвороті вказано назву комахи українською та англійською мовами, комашки намальовані чітко і детально, а на обкладинці позаду пропонується невеличка гра – вгадати, хто ж захований на сторінках книги.


«Книжка-розглядачка з віконцями. Кольори»

Знайомитися з кольорами ніколи не рано і дана книжечка допоможе перетворити це у веселу гру. Хто це тут такий зелений? Якого кольору сонечко і лимон? А ще відкривайте віконечка і дайте малюку вгадати, хто там захований, гавкаючи як собачка чи кумкаючи як жабка. Книга розвиває просторову уяву, дрібну моторику, увагу. Віконечка якісні, виконані з міцного картону тож книга підходить і для самостійної гри.

 

«Їду, плаваю, лечу»

Василь Федієнко

Автор книжки-гри – відомий український педагог, автор цілої серії розвивальних книг та методик. У книжечці представлені найпоширеніші види машин, ілюстрації яскраві і зрозумілі, усі рухомі елементи міцні, довговічні, легко рухаються маленькими пальчиками. Сприяє розвитку дрібної моторики, розвитку мовлення та вільної гри. А ще придивіться до інших книжок серії «Сторінки-цікавинки», зокрема «Тварини в лісі», «Тварини на фермі» та «Веселі цифри».

 

 

«Міняймося хвостами»

 Світлана Дідух-Романенко

Книжка-гра з кольоровими хвостатими звірами і цікавими короткими віршиками-загадками про кожного з них. Сторінки книжки розрізані навпіл, їх можна гортати нарізно тому звірі легко міняються хвостами, виходить дуже кумедно! Розвиває фантазію і просторову уяву, а ще це весело міняти хвостики.

«Пальчикові змагання» Книжка-гра

Ерве Тюлле

 

Ерве Тюлле – один з найпопулярніших дитячих авторів у світі. Він має трьох дітей, любить з ними займатися та знає, як зацікавити малюка стимулювати його фантазію, пошук та творчість.

Книжечка невелика та зручна для ще невмілих ручок. Це цікавий інструмент для спільної гри. Намалюйте на пальці очка і рот – ось і готовий герой. Діти люблять спостерігати, як пальчики рухаються та зникають у отворі. Ви можете слідувати інструкціям або ж вигадати власний сюжет. Тут дитина не лише слухає, а й сама бере участь, експериментує та вигадує. Ця спільна робота принесе вам радість та задоволення


«Це – пелікан» «Це – крокодил» комплект із 2-х книг

Інтерактивні книги, що підійдуть для дітей віком від шести місяців. Чудові ілюстрації Гіта Мак-Кензі розвивають уяву та показують, як фантазія може легко перетворювати звичайні предмети у тварин. Текст подано у формі діалогу із загадок та відповідей, тут гра поєднується з пізнанням світу – найліпший шлях розвитку креативності. Цікаві сюрпризи, які заховані у віконечках здивують дорослих не менше за малюків,.

Авторка: Надія Сас